NRK Meny
Normal

Høidalen og Kjemperud skiller lag

Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud skiller lag som sandvolleyball-makkere. Skuffende resultater gjør at de går hver til sitt.

Video Høidalen og Kjemperud skiller lag

- Vi er litt for like som spiller-typer og høyde har spesielt hatt innvirkning i forhold til valget vi har gjort, sier Kjemperud.

Vegard Høiddalen og Jørre Kjemperud

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen har samarbeidet i en årrekke. Nå har de bestemt seg for å skille lag.

Foto: Alf Ove / SCANPIX

Jørre Kjemperud sikter til reglene om viktigheten av å ha en høy blokkspiller på laget. Han er selv kun 188 centimeter høy, mens makker Høidalen er 193. Han legger likevel ikke skjul på at det har vært en lang prosess før Høidalen og han tok avgjørelsen om å skille lag.

En seier sammen

Kjemperud og Høidalen startet første gang sitt samarbeid på midten av 90-tallet og holdt sammen til etter OL i Athen i 2004.

I 1998 vant de sin første og eneste seier i en turnering i Berlin. I løpet av perioden på nesten 10 år oppnådde de også flere andreplasser.

Deretter satset de hver for seg i fire år, før de fant sammen igjen etter OL i 2008. Det beste resultatet de kan vise til siden 2008 er 17. plass.

Usikker på fremtiden

- Det er ingen tung beslutning slik situasjonen er nå. Vi skilles som venner, fortsetter Kjemperud.

Kjemperud og Høidalen hadde flere konflikter seg i mellom for noen år tibake og måtte få hjelp av idrettsspykolog for å takle problemene.

Jørre Kjemperud har ikke bestemt seg for hva han skal gjøre videre.

-Jeg går i tenkeboksen og skal snakke med familien og støtteapparatet. Jeg er ivertfall sikker på at jeg ikke vil legge volleyballen på hylla men spørsmålet er på hvilket nivå jeg kommer til å fortsette, sier Kjemperud.

Satser med ny makker

Vegard Høidalen satser videre med ny makker, som blir Geir Eithun og gleder seg til det.

- De aller fleste har lyst til å spille med en type som Geir. Han er to meter høy og har spilt innendørs som proff i både Tyrkia, Italia, Polen og Hellas og har vært innom veldig mange av de store internasjonale ligaene, sier Høidalen.

- Han er ganske fersk som beach-volleyballspiller men har utviklet seg veldig bra de siste årene, fortsetter Høidalen.

Han og makker Eithuns store mål er å kvalifisere seg til London-OL om to år.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal