NRK Meny
Normal

Høidalen dømt

Vegard Høidalen får dermed ikke konkurrere de to neste månedene.

Vegard Høidalen
Foto: NRK

Høidalen dømmes til fire måneders utestengelse for brudd på meldeplikten. Det har domsutvalget i Idrettsforbundet avgjort.

Dommen var enstemmig.

Dermed fratas sandvolleyball-spilleren retten til å trene organisert og konkurrere de neste to månedene, siden han allerede har vært suspendert i to måneder.

- Jeg stiller meg meget kritisk og uforstående til dommen. Jeg synes den er merkelig fra ende til annen. Tilfeldigheter er med å avgjøre hvem som blir tatt av dette systemet, sier Høidalen til NRK.

- Jeg er også overrasket over en del forhold rundt domsutvalget, påtalemyndihetene og antidoping generelt. Disse bør man se nærmere på. For jeg er ikke imponert over rettssikkertheten til utøverne.

Kan anke

Høidalen har vært suspendert i to måneder allerede slik han har igjen to måneders utestengelse. Han har to uker på seg til å anke dommen til NIFs appellutvalg.

- Jeg vil i løpet av noen dager lese skikkelig gjennom dommen.

- Jeg vil eter dette legge fram en del opplysninger som har relevans for saken som Domsutvalget overhodet ikke har tatt til etterretning.

Niels Kiær har vært prosessfullmektig i Påtalenemnda i Antidoping Norge.

- Vi er tilfreds med Domsutvalgets avgjørelse og tar dommen til etterretning, sier Kiær.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko