NRK Meny
Normal

Høidalen dømt

Vegard Høidalen får dermed ikke konkurrere de to neste månedene.

Vegard Høidalen
Foto: NRK

Høidalen dømmes til fire måneders utestengelse for brudd på meldeplikten. Det har domsutvalget i Idrettsforbundet avgjort.

Dommen var enstemmig.

Dermed fratas sandvolleyball-spilleren retten til å trene organisert og konkurrere de neste to månedene, siden han allerede har vært suspendert i to måneder.

- Jeg stiller meg meget kritisk og uforstående til dommen. Jeg synes den er merkelig fra ende til annen. Tilfeldigheter er med å avgjøre hvem som blir tatt av dette systemet, sier Høidalen til NRK.

- Jeg er også overrasket over en del forhold rundt domsutvalget, påtalemyndihetene og antidoping generelt. Disse bør man se nærmere på. For jeg er ikke imponert over rettssikkertheten til utøverne.

Kan anke

Høidalen har vært suspendert i to måneder allerede slik han har igjen to måneders utestengelse. Han har to uker på seg til å anke dommen til NIFs appellutvalg.

- Jeg vil i løpet av noen dager lese skikkelig gjennom dommen.

- Jeg vil eter dette legge fram en del opplysninger som har relevans for saken som Domsutvalget overhodet ikke har tatt til etterretning.

Niels Kiær har vært prosessfullmektig i Påtalenemnda i Antidoping Norge.

- Vi er tilfreds med Domsutvalgets avgjørelse og tar dommen til etterretning, sier Kiær.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal