Høidalen dømt

Vegard Høidalen får dermed ikke konkurrere de to neste månedene.

Vegard Høidalen
Foto: NRK

Høidalen dømmes til fire måneders utestengelse for brudd på meldeplikten. Det har domsutvalget i Idrettsforbundet avgjort.

Dommen var enstemmig.

Dermed fratas sandvolleyball-spilleren retten til å trene organisert og konkurrere de neste to månedene, siden han allerede har vært suspendert i to måneder.

- Jeg stiller meg meget kritisk og uforstående til dommen. Jeg synes den er merkelig fra ende til annen. Tilfeldigheter er med å avgjøre hvem som blir tatt av dette systemet, sier Høidalen til NRK.

- Jeg er også overrasket over en del forhold rundt domsutvalget, påtalemyndihetene og antidoping generelt. Disse bør man se nærmere på. For jeg er ikke imponert over rettssikkertheten til utøverne.

Kan anke

Høidalen har vært suspendert i to måneder allerede slik han har igjen to måneders utestengelse. Han har to uker på seg til å anke dommen til NIFs appellutvalg.

- Jeg vil i løpet av noen dager lese skikkelig gjennom dommen.

- Jeg vil eter dette legge fram en del opplysninger som har relevans for saken som Domsutvalget overhodet ikke har tatt til etterretning.

Niels Kiær har vært prosessfullmektig i Påtalenemnda i Antidoping Norge.

- Vi er tilfreds med Domsutvalgets avgjørelse og tar dommen til etterretning, sier Kiær.

Siste nytt

 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag