Her stormer IFK-fansen banen etter cupfinaledrama

Det ble fullt kaos på banen og utenfor stadion da IFK Göteborg vant cupfinalen mot Djurgården og Per-Mathias Høgmo.

Fans

IFK Göteborg vant den svenske cupfinalen mot Djurgården. Etter kampen stormet fansen banen.

Djurgården - IFK Göteborg 1-1 (2-4 etter straffekonk.)

Djurgården og trener Per-Mathias Høgmo tapte den svenske cupfinalen mot IFK Göteborg etter straffekonkurranse.

Høgmo

Per-Mathias Høgmo og Djurgården tapte cupfinalen.

Cupfinale

Den svenske cupfinalen ble utsatt i et kvarter på grunn av pyroeffekt på tribunen.

cupfinale

Store deler av gressmatta på Friends Arena ble dekket av røyk før kampstart.

Det sto 1-1 etter 120 minutter, og i straffekonkurransen var IFK-spillerne best. Djurgården-keeper Kenneth Høie reddet ett av fire straffeforsøk, men det holdt ikke. IFK Gøteborg vant straffekonken 3-1.

Etter finalen stormet fansen banen - noe som skapte store problemer for sikkerhetsvaktene på stadion.

Ifølge Aftonbladet ble det brukt pyroeffekter av supportere ute på banen, og IFK Göteborg-fans skal ha brukt pyro i retning mot Djurgården-fansen.

– Der var vi veldig nære noe av det verste som kunne skje. Der fikk jeg litt vondt i magen. Det er ikke greit at noe slikt skjer, sa SVT-kommentator Markus Johannesson.

En vakt ble skadd i forbindelse med banestormingen.

– Det som skjedde var at en supportergruppe gikk inn på banen og da er vår oppgave å se til at ingen andre supportere kommer inn, sier Lars Byström, pressetalsmann for Stockholm-politiet.

Etter kampen har opptøyer oppstått utenfor finalearenaen.

– En av grupperingene angrep politiet, sier Byström.

Per-Mathias Høgmo reagerer sterkt på bråket etter kampen.

– Det må få konsekvenser. De bygger en bane for tre milliarder, så greier de ikke å ha vakthold. Det er en skandale, sier Høgmo til Dagbladet.

Pyro før kampen

Rammen ble satt allerede før kampstart og på grunn av pyroeffekter på tribunen ble starten utsatt med rundt et kvarter.

Da røyken fra fansen endelig hadde forsvunnet fra gressmatta var det IFK Göteborg som fikk en drømmestart.

Tobias Hysén kriget inn IFKs ledermål allerede i åpningsminuttene. Han satte inn 1-0 etter bare fem minutter.

Göteborg-laget var favoritter før kampen og viste seg også som det beste laget i store deler av første omgang. Men utover i kampen kjempet Djurgården seg tilbake.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Fans

IFK Göteborg-fans på banen etter cupseieren.

Heldig scoring

Etter 52 minutter kom utligningen. Djurgårdens Daniel Amartey var høyest etter et hjørnespark og headet ballen i mål. Avslutningen gikk rett forbi IFK-backen Emil Salmonssen som på svakt vis lot ballen passere mållinja.

Dermed var det 1-1 på nasjonalstadion Friends Arena - og i sluttminuttene skapte begge lagene nok sjanser til å avgjøre.

Likevel klarte ingen å score flere mål i løpet av 90 minutter, og lagene måtte ut i ekstraomganger.

IFK Göteborg var nærmest scoring i ekstraomgangene med et skudd i tverrliggeren og et stolpeskudd. Djurgården slapp med skrekken, og sikret straffekonkurranse. Der var Göteborg-spillerne best og scoret på fire av sine forsøk. Djurgården bommet på tre av sine fire straffer, og dermed var IFK mestre.

Keeper Kenneth Høie spilte hele kampen for Djurgården og Kjetil Wæhler spilte hele kampen for IFK.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».