NRK Meny
Normal

Høgmo: – Han har vist det vi vet bor i han

MARBELLA/OSLO (NRK): Per-Mathias Høgmo mener Ødegaard har overbevist på treningene i Marbella, og nå kan spissplassen åpne seg for 16-åringen.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard har trent meget godt, og har meldt seg på i kampen om en spissplass på det norske laget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Martin Ødegaard er som vanlig i sentrum for oppmerksomheten rundt det norske landslaget. Og en solid delegasjon av norske pressefolk har de siste dagene sett en meget god og sprudlende Martin Ødegaard på trening.

Torsdag fikk han også skryt av en imponert landslagssjef, som mener Ødegaard har utviklet seg siden forrige samling.

Høgmo og Ødegaard

Per-Mathias Høgmo og Martin Ødegaard under trening på Marbella.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg synes han har vært veldig god. Han har vist det vi vet bor i han. Stabilt god med ball og også vist større frekvens i spillet enn vi har sett tidligere. Han bærer preg av å ha trent på veldig høyt nivå i det siste, sa Per-Mathias Høgmo.

Treningshverdagen får «skylda»

Konfrontert med skryten var Ødegaard fornøyd med å de gode tilbakemeldingene, og tror omgivelsene i Real Madrid er årsaken til den gode formen.

– Når du trener på et så høyt nivå som jeg har gjort så venner du deg til det. Du blir tvunget til å være på et høyt nivå hele tiden, forklarte han.

Martin Ødegaard trener mange ganger i uka med førstelaget til Real Madrid, og 16-åringen lar det skinne igjennom at treningene med Cristiano Ronaldo og de andre stjernene gjør at han alltid må være skjerpet.

Kan bli spiss

Norge sliter på spissplass. Joshua King er ute med skade, Mohammed Abdellaoue er nylig tilbake, og Håvard Nielsen sliter med en liten smell.

Problemene åpner for at den kreative 16-åringen får sjansen på den plassen. Han har spilt der på flere treninger, og håper å få muligheten også i kampen.

– Det hadde vært veldig gøy det, jeg har spilt der (spiss) mye og trives veldig godt med det, men vi får bare vente og se, sier han.

Landslandssjef Per-Mathias Høgmo viser seg fra en spøkefull side

Per-Mathias Høgmo var i godt humør på siste pressetreff på Marbella. Her varter han opp med en spøk rundt landslagets dødballtreninger.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann