NRK Meny
Normal

Høgmo: – Både Johansen og Nyland er klar for større utfordringer

Landslagssjefen mener at både Stefan Johansen og Ørjan Håskjold Nyland er klar for større oppgaver på fotballbanen.

Høgmo

Høgmo har latt seg imponere av både Nyland og Johansen.

Foto: NTB Scanpix

I januar ble en overgang fra Molde til Everton stoppet for Ørjan Håskjold Nyland. Men 24-åringen gir ikke opp håpet. Han føler seg klar for en større klubb.

– Det var ikke noe jeg ikke ville, det var en stor klubb og noe som fristet, men det skjedde ikke nå, sier Nyland.

– Bedre å reise ut om sommeren

At overgangen i januar ble stoppet trenger ikke bare være negativt. Med en overgang i sommer vil Nyland kunne etablere seg i et lag som er i oppkjøring til sesong. Det tror Høgmo kan være en fordel.

– Det gjør overgangen litt enklere å bli kjent med lagkamerater og trenere før man skal spille kamp, men jeg følte meg klar i januar, så det var ikke egentlig noe hinder, sier Nyland.

Landslagssjefen er enig:

– Det er ofte bedre for en keeper å reise ut om sommeren. Men det er bare et tidsspørsmål før han går ut, sier Høgmo.

Se Nyland snakke om fremtiden her (artikkelen fortsetter):

Norges førstevalg på keeperplass, Ørjan Nyland, vil bort fra Molde når sommerens overgangsvindu åpner. I januar avslo klubben et bud fra engelske Everton. Nå håper keeperen at muligheten vil by seg igjen om noen måneder.

Johansen vil vente

Også Stefan Johansen kan være på vei videre i karrieren. Vardøværingen har gått fra Bodø/Glimt, via Strømsgodset, og til Celtic de siste fem årene. Etter en meget god sesong mener landslagssjefen at Johansen er klar for større utfordringer.

– Det kommer til å skje. Hvor fort, det får tiden vise, sa Høgmo på dagens pressekonferanse.

Johansen har vært i meget god form den siste tiden. Han vant i tillegg prisen for månedens beste spiller i Skottland i februar, men har allikevel ingen planer om å dra videre helt enda.

– Jeg stortrives i Celtic og jeg blir bare bedre og bedre, så ser ikke noe grunn til å lete etter andre ting å gjøre, sier Johansen.

Celtic vant den skotske ligacupen midt i mars og ser også ut til å vinne den skotske ligaen. Johansen har startet stort sett alle kampene for Celtic denne sesongen og mener det er naturlig at spørsmålene kommer, men at det ikke er noe han tenker nevneverdig på.

– Jeg syns dere (journalistene, red.anm.) graver mye om hva jeg skal gjøre. det er en klubb jeg trives i. Jeg er i en klubb som er ute etter å vinne trofeer, og jeg trives med det.

Se video: Johansen vil bli værende i Celtic:

Per-Mathias Høgmo mener Stefan Johansen er moden for en større klubb enn Celtic. Men til tross for en imponerende sesong ønsker nordmannen å bli i Skottland.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart