NRK Meny
Normal

Høgmo: – Det er vi ferdig med

BERLIN/OSLO (NRK): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo ville ikke snakke om seg selv da han møtte pressen i Berlin.

Landslagstrener i fotball, Per-Mathias Høgmo

VIKTIG: Landslagstrener i fotball, Per-Mathias Høgmo forbereder seg til den viktige kampen mot Tsjekkia i Berlin.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det norske fotballandslaget lader opp til den viktige kvalifiseringskampen mot Tsjekkia på Hertha Berlins treningsbane i Olympiaparken i Berlin fra mandag til onsdag.

Deretter tar de turen videre til Tsjekkia.

Mandag møtte landslagssjefen det norske pressekorpset. Der ville han ikke ha fokus på seg selv og den varslede evalueringen av ham etter oppgjøret.

– Nei, det er vi ferdig med, avviste Høgmo overfor NRK.

– Nå er det fokus på kampen og tre poeng, la han kort til.

– Gledelig

Det norske landslaget ligger på fjerdeplass i gruppe C etter kun en seier på de tre første kampene.

Høgmo virket likevel å være i godt humør da han tok imot det norske pressekorpset. Han går VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia i møte med en spillertropp der forfallene for første gang på lenge er fraværende.

– For første gang på mange år er nesten alle spillerne tilgjengelig. Det er veldig gledelig. Jeg er spent på å se spillere som har vært ute en stund og hvor de står, sier han.

16 av de 24 spillerne i troppen deltok på mandagens treningsøkt. De åtte siste spilte kamp så sent som søndag og trente alternativt dagen etter.

– Vi har en god konkurransesituasjon, og har fått mer rutine inn, sa han og siktet blant annet til Tarik Elyounoussi som er tilbake i troppen.

– Det er et faktum at vi hadde ti klubbskifter i høst, i tillegg til alle skadene som har vært gjennom året, påpekte Høgmo.

– Dårlig betalt

Hva er det største usikkerhetsmomentet før kampen?

– Det er først og fremst interessant å se hvordan de fem, seks spillerne vi har fått tilbake, og hvordan de utvikler seg i løpet av uka, sier Høgmo til NRK.

Landslagssjefen mener Tsjekkia i likhet med Norge har fått dårlig betalt så langt i kvalifiseringen.

– Tsjekkia er et godt lag. De skaper målsjanser uten å få betalt for det. Vi må spille på våre styrker og prøve å straffe dem der de er sårbare. Det blir bakteppet.

Per Mathias Høgmo vil fortsatt ikke si noe om framtida som landslagstrener, men han er optimistisk foran den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud faller på rankingen

  Casper Ruud faller ti plasser på verdensrankingen i tennis mandag og ligger nå på 147.-plass. Sveitsiske Roger Federer er tilbake på topp. Denne uken skal Casper Ruud i aksjon i Challengerturneringen i Poprad Tatry i Slovakia.

  Casper Ruud
  Foto: Carl Andreas Wold
 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Landsmannen Dustin Johnson tok 3.-plassen.

  SPO-GLF-MAJ-USG-U.S.-OPEN---FINAL-ROUND
  Foto: STREETER LECKA / AFP
 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama