Normal

Høgmo leier Norge mot Tsjekkia

Per-Mathias Høgmo kjem til å leie Norge også i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia 11. november, melder Norges Fotballforbund.

Per-Mathias Høgmo

TILLIT: NFF let Per-Mathias Høgmo leie landslaget også mot Tsjekkia før den årlege evalueringa av laget

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

NFF skriv i ei pressemelding at dei har evaluert landslaget og Høgmos rolle etter kampane mot Aserbajdsjan (0-1) og San Marino (4-1).

Høgmos rolle som landslagssjef var sterkt diskutert etter dei to kampane, og mange røyster kravde Høgmos avgang etter tapet i Aserbajdsjan og den svake heimekampen mot San Marino, der det stod 1-1 til det var mindre enn eit kvarter igjen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har gitt sine vurderingar, som fotbundsstyret har diskutert.

«Med bakgrunn i ovennevnte vurderinger og styrets egen vurdering av situasjonen, har styret konkludert med at Per-Mathias Høgmo leder Norge mot Tsjekkia. Nå rettes alt fokus inn mot forberedelser til denne viktige kampen», skriv NFF.

Per-Mathias Høgmo

KRITIKK: Høgmo fekk sterk kritikk etter resultata og prestasjonane i dei to kampane i oktober

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Styret er ikkje nøgd med verken resultat eller prestasjonar i dei to kampane, og hadde venta tre poeng til.

Men:

«Med seier i Tsjekkia vil vi være med for fullt i kampen om andreplassen i gruppa vår som kan gi Play-off plass til VM i Russland i 2018. Men uavhengig av resultatet i Tsjekkia, vil forbundsstyret i henhold til opprinnelig plan gjennomføre en grundigere og bredere evaluering etter at fire av 10 kvalikkamper da vil være spilt. En slik evaluering gjennomføres årlig i perioden hvor det er et langt opphold mellom landskamper», meiner NFF-styret.

Siste nytt

 • To ute med korsbåndsskade

  Vålerenga må klare seg uten Peter Godly Michael og Enar Jääger (bildet) i flere måneder etter at begge har pådratt seg alvorlige kneskader. Enar Jääger (33) fikk fremre korsbånd i høyrebeinet er avrevet i søndagens kamp mot Rosenborg.

  Eliteserien i fotball 2018: Vålerenga spillerportretter
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Knudtzon mister trolig TIL-kampen

  Nedrykkstruede Lillestrøm må sannsynligvis klare seg uten Erling Knudtzon i den viktige hjemmekampen mot Tromsø mandag, melder VG. Knudtzon pådro seg en ankelskade etter en stygg overtråkk i bunnkampen mot Start.

  Eliteserien 2017: LSK-Sarpsborg 08
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Forventer defensivt Rosenborg

  Celtic-manager Brendan Rodgers tror Rosenborg kommer til å ligge kompakt og dypt i banen i torsdagens europaligamøte i Glasgow.

  – Da vi spilte mot RBK sist, opptrådte de på samme måte. De lå dypt, sier Rodgers til klubbens nettsted.

  Brendan Rodgers
  Foto: Lee Smith / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen