NRK Meny
Normal

Høgmo leier Norge mot Tsjekkia

Per-Mathias Høgmo kjem til å leie Norge også i VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia 11. november, melder Norges Fotballforbund.

Per-Mathias Høgmo

TILLIT: NFF let Per-Mathias Høgmo leie landslaget også mot Tsjekkia før den årlege evalueringa av laget

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

NFF skriv i ei pressemelding at dei har evaluert landslaget og Høgmos rolle etter kampane mot Aserbajdsjan (0-1) og San Marino (4-1).

Høgmos rolle som landslagssjef var sterkt diskutert etter dei to kampane, og mange røyster kravde Høgmos avgang etter tapet i Aserbajdsjan og den svake heimekampen mot San Marino, der det stod 1-1 til det var mindre enn eit kvarter igjen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har gitt sine vurderingar, som fotbundsstyret har diskutert.

«Med bakgrunn i ovennevnte vurderinger og styrets egen vurdering av situasjonen, har styret konkludert med at Per-Mathias Høgmo leder Norge mot Tsjekkia. Nå rettes alt fokus inn mot forberedelser til denne viktige kampen», skriv NFF.

Per-Mathias Høgmo

KRITIKK: Høgmo fekk sterk kritikk etter resultata og prestasjonane i dei to kampane i oktober

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Styret er ikkje nøgd med verken resultat eller prestasjonar i dei to kampane, og hadde venta tre poeng til.

Men:

«Med seier i Tsjekkia vil vi være med for fullt i kampen om andreplassen i gruppa vår som kan gi Play-off plass til VM i Russland i 2018. Men uavhengig av resultatet i Tsjekkia, vil forbundsstyret i henhold til opprinnelig plan gjennomføre en grundigere og bredere evaluering etter at fire av 10 kvalikkamper da vil være spilt. En slik evaluering gjennomføres årlig i perioden hvor det er et langt opphold mellom landskamper», meiner NFF-styret.

Siste nytt

 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid