Kaller inn brødrepar på grunn av skadeforfall

SANDVIKA (NRK): Landslagssjefen kaller inn fire nye spillere til kvalik-kampen mot Bulgaria. Samtidig kan Per-Mathias Høgmo miste nok en viktig brikke.

Per-Mathias Høgmo

TROR PÅ SEIER: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

For Celtic-spiller Stefan Johansen, som sto over lørdagens oppgjør mot St. Johnstone, har fått en kjenning i hamstringen, som skal undersøkes senere mandag

Da vil han få grønt eller rødt lys til EM-kvaliken denne uken.

Dagen har allerede vært preget av flere forfall og særlig offensivt er det mange spillere som har meldt seg av landslagssamlingen. Spillere som Joshua King, Adama Diomande og Pål Andre Helland blir ikke med til Bulgaria.

Berishas

VIKINGER: Valon og Veton Berisha spilte sammen for Viking. Begge har forlatt klubben, men er nå uttatt til landslaget.

Også Ole Selnæs måtte melde forfall på grunn av hodeskade.

Det betyr nye spillere inn. Brødreparet Veton og Valon Berisha blir med til Bulgaria, i tillegg til Håvard Nielsen og Ruben Yttergård Jenssen, fortalte Høgmo.

– Sånn er det å være trener, og i særdeleshet landslagstrener, sier Høgmo når han blir spurt om de mange skadene.

– Mange som kan score mål

– Vi har kartlagt en bred gruppe spillere, så jeg er veldig komfortabel med den gruppa vi har inne nå.

Høgmo sa videre at til tross for forfallene til Diomande og King er det mange spillere i troppen som kan score mål. Mot Bulgaria har Høgmo og landslagsapparatet laget en klar plan, som han akter å holde seg til uavhengig av hvilke spillere som er med.

– Vi har hatt en strategi foran denne kampen som vi har jobbet med ganske lenge og den står fast. Det handler om en ekstrem «tightness» i forsvarsarbeidet, gode forflytninger og kraftfulle løp begge veier, sier Høgmo.

Den viktigste kampen

Bulgaria ligger to poeng bak Norge før torsdagens kamp, og med tap vil Norge gi fra seg initiativet i kampen om den viktige 3.-plassen.

Tom Høgli, som har flest landslagsmål i troppen sammen med Håvard Nordtveit og Håvard Nielsen (alle to mål), mener forskjellen på tap og seier i bortekampen er enorm.

– Det er nok den viktigste kampen vi har spilt til nå i kvalifiseringen og det er mye som står på spill. Det gjelder å håndtere det, sier Høgli.