NRK Meny
Normal

Høgmo ber Solbakken om playoff-hjelp

KØBENHAVN (NRK): FC København-sjef Ståle Solbakken arrangerer en egen testkamp for å få Tom Høgli klar til skjebnekampene mot Ungarn.

Solbakken

LEGGER TIL RETTE: Ståle Solbakken og FC København arrangerer en treningskamp for å optimalisere oppladningen til Tom Høgli og de andre landslagsspillerne.

Foto: NTB scanpix

– Alt for Norge, sier Ståle Solbakken når NRK møter ham på FCKs treningsannlegg i den danske hovedstaden.

Førstkomende mandag har nordmannen tatt initiativ til å arrangere en testkamp mot 1.-divisjonslaget Helsingør. Målet er å få Høgli kampklar til playoff-kampene mot Ungarn 12.- og 15. november.

Høgli

OPTIMISTISK: Tom Høgli.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Den norske treneren har arrangert testkampen i dialog med landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– Høgmo ligger i hvert fall på, så vi prøver å hjelpe til, smiler Solbakken.

Høgli: – Fantastisk

Vinneren av de to playoff-kampene tar seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. For første gang på 16 år kan Norge kvalifisere seg til et stort mesterskap.

Høgli skadet seg da han ble grisetaklet av Brøndbys Ronnie Schwartz i byderbyet 27. september. 31-åringen brakk en ryggvirvel og måtte stå over kvalikkampen mot Italia.

Norge tapte kampen 2-1 etter en tabbe av Høglis erstatter Haitam Aleesami.

Norges visekaptein mener at testkampen mot Helsingør førstkommende mandag er avgjørende for om han kan kalle seg kampklar mot Ungarn.

– Det er alfa-omega. Jeg synes det er fantastisk at FCK som klubb gjør noe sånt for å forberede sine landslagsspillere. Det er helt topp. Skal jeg være aktuell for Ungarn må jeg ha en kamp. Så dette er helt perfekt for meg, sier Høgli til NRK.

Sikker på at Høgli bli klar

Dagen etter testkampen tar Høgmo ut landslagsstroppen sin på en pressekonferanse på Ullevål stadion.

Ståle Solbakken tror Høgli blir kampklar.

– Det er ikke noe problem. Fysisk så har han jo god tid, så har vi arrangert en kamp på mandag og når han er ferdig med den - så er han med å kjempe om en plass på laget, sier Solbakken.

Også flere andre spillere som skal ut i avgjørende play-off-kamper blir testet i den arrangerte kampen på mandag. Både Sveriges Pelle Nilsson og Benjamin Verbic fra Slovakia kjemper en kamp mot klokka.

– Sånn sett er det kvalikkampen «all over Europe» som går her mandag klokka fem, smiler Ståle Solbakken.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag