NRK Meny

Høgmo ber Solbakken om playoff-hjelp

KØBENHAVN (NRK): FC København-sjef Ståle Solbakken arrangerer en egen testkamp for å få Tom Høgli klar til skjebnekampene mot Ungarn.

Solbakken

LEGGER TIL RETTE: Ståle Solbakken og FC København arrangerer en treningskamp for å optimalisere oppladningen til Tom Høgli og de andre landslagsspillerne.

Foto: NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Alt for Norge, sier Ståle Solbakken når NRK møter ham på FCKs treningsannlegg i den danske hovedstaden.

Førstkomende mandag har nordmannen tatt initiativ til å arrangere en testkamp mot 1.-divisjonslaget Helsingør. Målet er å få Høgli kampklar til playoff-kampene mot Ungarn 12.- og 15. november.

Høgli

OPTIMISTISK: Tom Høgli.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Den norske treneren har arrangert testkampen i dialog med landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

– Høgmo ligger i hvert fall på, så vi prøver å hjelpe til, smiler Solbakken.

Høgli: – Fantastisk

Vinneren av de to playoff-kampene tar seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. For første gang på 16 år kan Norge kvalifisere seg til et stort mesterskap.

Høgli skadet seg da han ble grisetaklet av Brøndbys Ronnie Schwartz i byderbyet 27. september. 31-åringen brakk en ryggvirvel og måtte stå over kvalikkampen mot Italia.

Norge tapte kampen 2-1 etter en tabbe av Høglis erstatter Haitam Aleesami.

Norges visekaptein mener at testkampen mot Helsingør førstkommende mandag er avgjørende for om han kan kalle seg kampklar mot Ungarn.

– Det er alfa-omega. Jeg synes det er fantastisk at FCK som klubb gjør noe sånt for å forberede sine landslagsspillere. Det er helt topp. Skal jeg være aktuell for Ungarn må jeg ha en kamp. Så dette er helt perfekt for meg, sier Høgli til NRK.

Sikker på at Høgli bli klar

Dagen etter testkampen tar Høgmo ut landslagsstroppen sin på en pressekonferanse på Ullevål stadion.

Ståle Solbakken tror Høgli blir kampklar.

– Det er ikke noe problem. Fysisk så har han jo god tid, så har vi arrangert en kamp på mandag og når han er ferdig med den - så er han med å kjempe om en plass på laget, sier Solbakken.

Også flere andre spillere som skal ut i avgjørende play-off-kamper blir testet i den arrangerte kampen på mandag. Både Sveriges Pelle Nilsson og Benjamin Verbic fra Slovakia kjemper en kamp mot klokka.

– Sånn sett er det kvalikkampen «all over Europe» som går her mandag klokka fem, smiler Ståle Solbakken.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile