NRK Meny
Normal

Hoff var selv nær å ta ulovlig stoff: – Jeg hadde flaks

HOLMENKOLLEN (NRK): Roeren Nils Jakob Hoff (31), som er Therese Johaugs (28) kjæreste, hevder at kun tilfeldigheter hindret ham fra å innta et ulovlig stoff fra en lege under medisinstudiene.

Hoff

SE VIDEO: Her forteller Nils Jakob Hoff om nesten-uhellet etter å ha brukt dagen på å støtte Therese Johaug under presseseansen.

Hoff var til stede i Holmenkollen for å støtte Johaug, som møtte pressen for første gang siden pressekonferansen for to uker siden.

Mediene, deriblant NRK, fikk sju minutter hver med Johaug, og kjæresten passet på at samtlige holdt seg til tiden.

Både Johaug og landslagslege Fredrik Bendiksen har forklart at legen godkjente bruken av den aktuelle leppesalven.

– Blir helt absurd

Når Hoff møter NRK etter presseseansen, forteller roeren at han selv har vært nær å få i seg et forbudt stoff, som ble gitt til studenter under legestudiene.

Se hele intervjuet med Therese Johaug her. Reporter: Harald Thingnes.

Han forklarer at nesten-ulykken skjedde under et av labprosjektene.

– En gang skulle vi gjøre noe med furosemid, sånn uringreier, og i etterkant har jeg sett at det står på dopinglisten. Vi (studentene) stilte oss på rekke, og hadde jeg vært nummer fire i rekken, og ikke nummer tre, ville jeg fått furosemid. Da sto jeg og tenkte på hva det var. Men det var jo en lege som snakket til meg, og han ville jo ikke gitt meg noe (forbudt)? Du skal stole på legen din. At noen skal gå etter legene i sømmene, blir jo bare helt absurd, sier Hoff til NRK.

Episoden skjedde i 2009, ifølge Hoff.

På det tidspunktet konkurrerte Hoff også internasjonalt, og han ble blant annet nummer 13 i VM i Polen.

På spørsmål om episoden kunne fått ham dopingfelt ved en test, svarer Hoff:

– Ja, så vidt jeg har skjønt i ettertid, hadde jeg flaks.

Intervju med Therse Johaug.

– Hun kunne ikke gjort noe annerledes

Furosemid er et vanlig, vanndrivende legemiddel, men stoffet står på Wadas dopingliste fordi det øker sjansen for å tape vekt fort (se faktaboks).

Hoff ønsker ikke å spekulere i hva som kunne skjedd, men han innrømmer at episoden har gjort ham ekstra observant som student.

Roeren tok det ikke opp med de ansvarlige for prosjektet, og Hoff hevder at episoden slo ham først nå.

De siste ukene har han brukt kreftene sine på å være en støttespiller for kjæresten.

Hoff har blandede følelser etter presseseansen.

– Det er jo brutalt, men også godt på mange måter. Du får jo mulighet til å snakke ut, og understreke at det som er blitt sagt, er det som skjedde. Jeg unner ikke henne å være i en slik situasjon, for det er jo helt uforskyldt, men når du er her, er det godt å snakke om det, sier Hoff.

Han mener, i likhet med Johaug selv, at langrennsløperen ikke kunne gjort noe annerledes – til tross for at hun aldri studerte pakken.

– Nei, hun har jo ingen kompetanse til å overprøve legens avgjørelse, så jeg mener hun har gjort alt riktig, sier Hoff.

Intervju med Therese Johaug.

Siste nytt

 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP
 • Sanchez er klar for United

  Manchester United og Arsenal er nå enige om en overgang for Alexis Sanchez, bekrefter klubbene. United-spilleren Henrikh Mkhitaryan går til Arsenal. Sánchez har skrevet under for fire år for Manchester-klubben. Ifølge britiske medier får han en ukelønn på over 5 millioner kroner.

  – Jeg er henrykt, sier han i en uttalelse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland