NRK Meny
Normal

Hoff var selv nær å ta ulovlig stoff: – Jeg hadde flaks

HOLMENKOLLEN (NRK): Roeren Nils Jakob Hoff (31), som er Therese Johaugs (28) kjæreste, hevder at kun tilfeldigheter hindret ham fra å innta et ulovlig stoff fra en lege under medisinstudiene.

Hoff

SE VIDEO: Her forteller Nils Jakob Hoff om nesten-uhellet etter å ha brukt dagen på å støtte Therese Johaug under presseseansen.

Hoff var til stede i Holmenkollen for å støtte Johaug, som møtte pressen for første gang siden pressekonferansen for to uker siden.

Mediene, deriblant NRK, fikk sju minutter hver med Johaug, og kjæresten passet på at samtlige holdt seg til tiden.

Både Johaug og landslagslege Fredrik Bendiksen har forklart at legen godkjente bruken av den aktuelle leppesalven.

– Blir helt absurd

Når Hoff møter NRK etter presseseansen, forteller roeren at han selv har vært nær å få i seg et forbudt stoff, som ble gitt til studenter under legestudiene.

Se hele intervjuet med Therese Johaug her. Reporter: Harald Thingnes.

Han forklarer at nesten-ulykken skjedde under et av labprosjektene.

– En gang skulle vi gjøre noe med furosemid, sånn uringreier, og i etterkant har jeg sett at det står på dopinglisten. Vi (studentene) stilte oss på rekke, og hadde jeg vært nummer fire i rekken, og ikke nummer tre, ville jeg fått furosemid. Da sto jeg og tenkte på hva det var. Men det var jo en lege som snakket til meg, og han ville jo ikke gitt meg noe (forbudt)? Du skal stole på legen din. At noen skal gå etter legene i sømmene, blir jo bare helt absurd, sier Hoff til NRK.

Episoden skjedde i 2009, ifølge Hoff.

På det tidspunktet konkurrerte Hoff også internasjonalt, og han ble blant annet nummer 13 i VM i Polen.

På spørsmål om episoden kunne fått ham dopingfelt ved en test, svarer Hoff:

– Ja, så vidt jeg har skjønt i ettertid, hadde jeg flaks.

Intervju med Therse Johaug.

– Hun kunne ikke gjort noe annerledes

Furosemid er et vanlig, vanndrivende legemiddel, men stoffet står på Wadas dopingliste fordi det øker sjansen for å tape vekt fort (se faktaboks).

Hoff ønsker ikke å spekulere i hva som kunne skjedd, men han innrømmer at episoden har gjort ham ekstra observant som student.

Roeren tok det ikke opp med de ansvarlige for prosjektet, og Hoff hevder at episoden slo ham først nå.

De siste ukene har han brukt kreftene sine på å være en støttespiller for kjæresten.

Hoff har blandede følelser etter presseseansen.

– Det er jo brutalt, men også godt på mange måter. Du får jo mulighet til å snakke ut, og understreke at det som er blitt sagt, er det som skjedde. Jeg unner ikke henne å være i en slik situasjon, for det er jo helt uforskyldt, men når du er her, er det godt å snakke om det, sier Hoff.

Han mener, i likhet med Johaug selv, at langrennsløperen ikke kunne gjort noe annerledes – til tross for at hun aldri studerte pakken.

– Nei, hun har jo ingen kompetanse til å overprøve legens avgjørelse, så jeg mener hun har gjort alt riktig, sier Hoff.

Intervju med Therese Johaug.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal