Hopp til innhold

Hoff føler seg ofret: – Vi driter i ham og kjører videre

RIO DE JANEIRO (NRK): Nils Jakob Hoff (31) er i OL-semifinale. Men det siste minuttet før start ble et mareritt. Båten satt fast i brygga, men starterne nektet å avbryte starten.

Nils Jakob Hoff

OPPGITT: En arrangørfeil holdt på å velte semifinaledrømmen for Nils Jakob Hoff.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Drama! Det er et mildt ord for å beskrive det som skjedde da Nils Jakob Hoff skulle ro for semifinalebillett i OL.

Båten kom rett og slett i skvis på grunn av personlig feil hos starterne.

Slik beskriver han selv i detalj det som skjedde:

– Sånn som det fungerer har du en kopp som kommer opp av vannet, som holder baugen. Så har du en brygge hvor det ligger en person som holder båten. Vanligvis skal du ligge med baugen i koppholderen så alle ligger på linje, og akterenden fri. Båtholderen holder bare så båten ikke skal drive vekk. Så er det en dame enda lenger inne som dytter bryggen den andre ligger på frem og tilbake, så den blir justert i forhold til forskjellige båtlengder.

– Hadde vært en skandale

Dessverre fungerte dette veldig dårlig i praksis:

– Hun durer bryggen fram så jeg står låst mellom bryggen og koppholderen. Akterenden står inne i bryggen. Når jeg tar det første taket, kommer jeg helt skjevt ut, og jeg holder på å gå rundt på det andre taket, sier Hoff til NRK.

– Er det en arrangørskandale?

– Nei, men det hadde vært en skandale for meg hvis jeg hadde gått rundt. Fra arrangørens side, er det noe de må ta tak i. Det er ikke sånn det skal gjøres, sier Hoff, som aldri har opplevd noe tilsvarende.

Nils Jakob Hoff tok seg greit videre fra kvartfinalen i singelsculler, men han fikk en ordentlig dårlig start.

Ristet på hodet

– Hvor lang tid før merket du det?

– Vi satt der et minutt, kanskje. 30 sekunder. Jeg vet ikke. Jeg tenkte at de utsatte løpet på grunn av meg, men det gjorde de ikke. Jeg tenkte de måtte gå utenom programmet og holde starten, for å fikse det. Men i stedet tenker de «vi driter i ham og kjører videre».

Han prøvde å varsle, men til ingen nytte.

– Jeg prøver å protestere, sitter med arme oppe og prøver å få dem til å fikse det. Hun løper litt rundt, men til slutt ser hun på meg og rister på hodet, «nei vi gidder ikke gjøre noe med det», og så kommer starten. Da må du bare ta ned armen og ta det utgangspunktet du har, sier Nils Jakob Hoff.

Klar for semifinale

Han fant aldri rytmen. Men han klarte å ta seg sammen nok til å klare tredjeplassen, som gir en plass i den olympiske semifinalen i singelsculler.

Ángel Fournier Rodriguez fra Cuba vant heatet med tiden 6.51,89. Australske Rhys Grand ble nummer to. Hoffs tid var 6.57,94.

Det er den svakeste tiden av de 12 som avanserte fra kvartfinalene.

Siste nytt

  • Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

    Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

    Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

    I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

    Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

    Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

    Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

    Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

    Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

    I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

    Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal