NRK Meny
Normal

Hodgson trakk seg på lufta: – Ikke akseptabelt!

Roy Hodgson leste opp fra et notat han hadde tatt med seg på pressekonferansen etter Island-fadesen. Der opplyste han at har går av som landslagssjef.

Roy Hodgson trekker seg som landslagssjef for England.

Minutter etter at fotballhistorie ble skrevet i Frankrike annonserte Roy Hodgson at han trekker seg. Assistenttrener Gary Neville gir seg også.

– Kontrakten min går ut etter EM, og det er tide for at en ny trener skal få ansvaret for den unge gruppen med spillere. Det har vært en fantastisk reise i disse fire årene, sa Hodgson etter EM-tapet.

Hør også: Her går den islandske kommentatoren i fistel - igjen

– Jeg vil takke alle spillerne jeg har hatt på landslaget. Dere har gjort alt jeg har bedt om. Jeg vil også takke fansen, teamet mitt og media, sa Hodgson.

Island vant 2-1 over England i Fotball-EM.

– Dette går inn som en av de verste tapene i historien til det engelske landslaget. De hadde ingen plan. Det finnes ingen unnskyldninger. De burde skamme seg, sier ekspert og tidligere Manchester City-proff Danny Mills, og kommentator i BBC Alan Green.

– Verste tapet i historien

På sosiale medier og i engelsk presse får det engelske landslaget gjennomgå. Den gamle storscoreren Alan Shearer var en av mange som var nådeløs mot «Three lions».

– Jeg har aldri sett et dårligere England-lag. Vi ble utspilt og var helt håpløse i spillet vårt, sa den gamle storscoreren i Sky Sports-studioet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hodgson var en slagen mann på pressekonferansen etter kampen.

– Det er trist at det ender på denne måten, men sånt skjer. Det eneste jeg kan gjøre er å ønske alle lykke til videre. Jeg håper vi får se et England i finalen i et stort mesterskap i fremtiden, avsluttet Hodgson.

Siste nytt

 • Alonso snart ferdig

  Fernando Alonso gir seg som Formel 1-fører etter denne sesongen. Spanjolen debuterte i 2001 og vant begge verdensmesterskapene (2005 og 2006) da han satt ved rattet i en Renault. Alonso er nå 37 år.

  Fernando Alonso
  Foto: Luca Bruno / Ap
 • Slutter på landslaget

  Mario Mandzukic har spilt sin siste fotballandskamp for Kroatia. VM ble hans farvel. Han meddelte nyheten via Instagram tirsdag. – Det er aldri et passende tidspunkt for å si farvel, skrev 32-åringen.

  Mario Mandzukic
  Foto: YURI CORTEZ / AFP
 • Ekdal til Serie A

  Svenske Albin Ekdals nye klubb blir Sampdoria i Serie A. 29-åringen spilte på sentral midtbaneplass for Sverige under sommerens VM-sluttspill i fotball i Russland. Ekdal har spilt for tyske Hamburg siden 2015.

  Russia Soccer WCup Sweden Switzerland
  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag