Hodgson: – På mandag kan vi bli som Norge

Den engelske landslagssjefen Roy Hodgson åpner for å spille med en norsk tilnærming når EM-kvalifiseringen begynner.

Per Mathias Høgmo hilser på Roy Hodgson

Roy Hodgson (t.h.) møtte Norge og Per-Mathias Høgmo onsdag. Nå tror den engelske landslagssjefen at England kan spille som Norge mot Sveits mandag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Roy Hodgson på pressekonferanse

Roy Hodgson tror Sveits kommer til å stille med en helt annen og offensiv innstilling enn Norge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Den engelske landslagssjefen måtte svare på kritikk etter den knepne 1-0-seieren mot Norge onsdag.

Engelsk presse stilte flere kritiske spørsmål i kjølvannet av kampen der det engelske mannskapet kun noterte to skudd på mål.

– Ikke gi meg det der. To skudd på mål? Hva med alle skuddene de kastet seg foran og blokkerte? Ikke kast statistikk mot meg. Vi hadde mye mer ballbesittelse og du snakker om to skudd på mål, sa en tydelig oppgitt Hodgson til engelsk presse og fortsatte:

– Vi scorer ikke mange mål, men vi spiller heller ikke mot lag som angriper oss i stor grad. Dette laget kommer til å score mål. Rooney kommer til å score mål, Sturridge kommer til å score, Welbeck kommer til å score og Sterling kommer til å score, sa Hodgson dagen etter Norge-kampen.

Hodgson tror England kan bli som Norge

Hodgson er helt overbevist om at kampen mot Sveits mandag kommer til å bli helt annerledes enn kampen mot Norge. Samtidig innrømmer han at det kan bli en kamp der de blir presset tilbake.

– Sveits trenger å slå oss. Hvis noe, så kan vi bli som Norge på mandag. Det kan hende vi blir presset tilbake og ikke kan angripe i lange perioder og dominere som mot Norge, sa landslagssjefen før han sendte et stikk til Norge.

– Jeg tror ikke innstillingen til det sveitsiske laget i Basel kommer til å bli å bli lik det norske lagets innstilling, sa Hodgson etter 1-0-forestillingen.

– Vanskelig å tiltrekke massene igjen

Foran et rekordlavt publikum på Wembley spilte England en kamp som ikke vil få kravstore briter til å gå mann av huse før EM-kvalifiseringen begynner neste uke.

Det er også Hodgson klar over.

– Jeg tror vi vil få det vanskelig å tiltrekke massene igjen, fordi motstanderne vi møter begeistrer ikke publikum. De er ikke motstandere som normalt sett trekker fulle hus, sa Hodgson.

Hodgson tror allikevel det finnes spillere på England som kan lokke til seg publikum og ved å fortsette slik de gjorde mot Norge vil det snu.

– De vil komme tilbake for å se Sterling, Sturridge og Wilshere – spillere som har potensial til å lede oss fremover og glede fotballpublikummet, avsluttet Hodgson.

England skal møte Sveits, Slovenia, Estland, Litauen og San Marino i kampen om å komme seg til EM i 2016. Første kamp er Sveits på bortebane mandag 8. september og San Marino er første motstander på Wembley 9. oktober.

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • West Hams mesterligahåp ute

  West Ham kan vinke farvel til drømmen om mesterligaspill neste sesong etter 1-1 i lørdagens bortekamp mot Brighton.

  Laget kom under i det 84. minutt da Danny Welbeck kontret inn 1-0 for hjemmelaget, men Said Benrahmas skudd i returrommet tre minutter senere tente et nytt håp. Jakten på et vinnermål førte ikke fram, og dermed må David Moyes innse at det ikke blir mesterligaspill til høsten.

  Med to kamper igjen å spille er West Ham på 6.-plass. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen.

  Brighton's English midfielder Adam Lallana (L) and West Ham United's English midfielder Jesse Lingard
  Foto: Ian Walton / AFP
 • Sagosen tilbake i Kiel-seier

  Sander Sagosen var tilbake i Kiel-laget etter sykdom og scoret fire ganger da Balingen-Weilstetten ble slått 38-34 i Bundesliga lørdag.

  Sagosen måtte stå over onsdagens kamp mot gamleklubben Paris Saint-Germain i mesterligaens kvartfinale.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

  – Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal