NRK Meny
Normal

Hodgson: – På mandag kan vi bli som Norge

Den engelske landslagssjefen Roy Hodgson åpner for å spille med en norsk tilnærming når EM-kvalifiseringen begynner.

Per Mathias Høgmo hilser på Roy Hodgson

Roy Hodgson (t.h.) møtte Norge og Per-Mathias Høgmo onsdag. Nå tror den engelske landslagssjefen at England kan spille som Norge mot Sveits mandag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Roy Hodgson på pressekonferanse

Roy Hodgson tror Sveits kommer til å stille med en helt annen og offensiv innstilling enn Norge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Den engelske landslagssjefen måtte svare på kritikk etter den knepne 1-0-seieren mot Norge onsdag.

Engelsk presse stilte flere kritiske spørsmål i kjølvannet av kampen der det engelske mannskapet kun noterte to skudd på mål.

– Ikke gi meg det der. To skudd på mål? Hva med alle skuddene de kastet seg foran og blokkerte? Ikke kast statistikk mot meg. Vi hadde mye mer ballbesittelse og du snakker om to skudd på mål, sa en tydelig oppgitt Hodgson til engelsk presse og fortsatte:

– Vi scorer ikke mange mål, men vi spiller heller ikke mot lag som angriper oss i stor grad. Dette laget kommer til å score mål. Rooney kommer til å score mål, Sturridge kommer til å score, Welbeck kommer til å score og Sterling kommer til å score, sa Hodgson dagen etter Norge-kampen.

Hodgson tror England kan bli som Norge

Hodgson er helt overbevist om at kampen mot Sveits mandag kommer til å bli helt annerledes enn kampen mot Norge. Samtidig innrømmer han at det kan bli en kamp der de blir presset tilbake.

– Sveits trenger å slå oss. Hvis noe, så kan vi bli som Norge på mandag. Det kan hende vi blir presset tilbake og ikke kan angripe i lange perioder og dominere som mot Norge, sa landslagssjefen før han sendte et stikk til Norge.

– Jeg tror ikke innstillingen til det sveitsiske laget i Basel kommer til å bli å bli lik det norske lagets innstilling, sa Hodgson etter 1-0-forestillingen.

– Vanskelig å tiltrekke massene igjen

Foran et rekordlavt publikum på Wembley spilte England en kamp som ikke vil få kravstore briter til å gå mann av huse før EM-kvalifiseringen begynner neste uke.

Det er også Hodgson klar over.

– Jeg tror vi vil få det vanskelig å tiltrekke massene igjen, fordi motstanderne vi møter begeistrer ikke publikum. De er ikke motstandere som normalt sett trekker fulle hus, sa Hodgson.

Hodgson tror allikevel det finnes spillere på England som kan lokke til seg publikum og ved å fortsette slik de gjorde mot Norge vil det snu.

– De vil komme tilbake for å se Sterling, Sturridge og Wilshere – spillere som har potensial til å lede oss fremover og glede fotballpublikummet, avsluttet Hodgson.

England skal møte Sveits, Slovenia, Estland, Litauen og San Marino i kampen om å komme seg til EM i 2016. Første kamp er Sveits på bortebane mandag 8. september og San Marino er første motstander på Wembley 9. oktober.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal