Hopp til innhold

«Hockeyutstyr selges. Bag inkludert»

Tønsberg-spillerne fortviler over at laget trekkes fra eliteserien i hockey. Ishockeypresident Gerhard Nilsen ønsker at Kongsvinger skal ta den ledige plassen.

Vikings i aksjon

Tønsbergspillerne reagerer etter at klubben trekker seg fra eliteserien. Marius Günther (ikke avbildet) skriver på Twitter at han selger hockeyutstyret sitt.

Foto: Rune Jensen / NRK

«Hockeyutstyr selges. Bag inkludert» Det skriver Tønsberg Vikings-spilleren Marius Günther på Twitter etter at beslutningen om å trekke laget fra eliteserien i ishockey ble tatt.

Tønsberg er den andre klubben som må trekke seg fra neste års eliteserie.

Rosenborg IHK gikk tidligere i sommer konkurs, og sent onsdag kveld sendte Tønsberg inn en søknad om å trekke laget grunnet dårlig økonomi.

Nå får førstedivisjonslagene som gjorde det best i fjorårets kvalifiseringsspill mulighet til å ta over plassene.

– Etter regelverket som vi har vedtatt på tinget så får det laget som ble nummer tre i kvalifiseringsspillet mulighet til å søke om plassen, det var Manglerud/Star. Hvis det blir enda en plass ledig, så får lag nummer fire muligheter til å søke. Det var Kongsvinger, sier hockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.

Manglerud/Star har allerede søkt på plassen som åpnet seg da Rosenborg IHK ikke fikk innvilget lisens. Den søknaden får de svar på i morgen. Kongsvinger har og sagt at de vil søke, dersom Tønsberg får fratre plassen.

Vil ikke ned på åtte lag

Generalsekretæren i Norges ishockeyforbund, Ottar Eide, ønsker også å få erstattet lagene som trekker seg.

– Vi har vedtatt en såkalt 10-10-10-modell. Det vil si ti lag i eliteserien, ti lag i førstedivisjon, og ti lag i andredivisjon. Nå har vi fått søknad fra Manglerud/Star, og avventer en eventuell søknad fra Kongsvinger. Vi håper de oppfyller kravene for lisens innenfor de rammene vi har gitt dem, så vi får en serie med ti lag, sier Eide til NRK.

En del stemmer i hockeynorge har sagt seg positive til å kutte antall lag for å bedre toppnivået, hva synes du om det?

– Klubbene har vedtatt at vi skal ha en slik modell på tinget, så det er det vi forholder oss til. Det er altfor stor prosess å endre dette systemet midt på sommeren når det nærmer seg sesongstart. En del klubber har sagt seg positive til å fullføre med ni lag, så det får være et alternativ om bare en ny klubb får lisens, sier han.

Tønsbergspillere uten info

Da styret i Tønsberg i går kveld la ut en pressemelding om at de ønsket å trekke laget fra seriespill var ikke spillerne informert. Det var derfor stor overraskelse da de fikk beskjeden gjennom media.

– Det kom brått på. Jeg vet ikke så mye mer om hva som skjer. Vi skal ha møter i dag, sier Andres Liljedal til NRK.

Styreleder i Tønsberg og Omegn ishockeyklubb, Ketil Asplin, ønsker ikke å kommentere saken videre før etter torsdagens møter.

Flere av spillerne la imidlertid ut meldinger på mikrobloggnettstedet Twitter om det som hadde skjedd.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste