«Hockeyutstyr selges. Bag inkludert»

Tønsberg-spillerne fortviler over at laget trekkes fra eliteserien i hockey. Ishockeypresident Gerhard Nilsen ønsker at Kongsvinger skal ta den ledige plassen.

Vikings i aksjon

Tønsbergspillerne reagerer etter at klubben trekker seg fra eliteserien. Marius Günther (ikke avbildet) skriver på Twitter at han selger hockeyutstyret sitt.

Foto: Rune Jensen / NRK

«Hockeyutstyr selges. Bag inkludert» Det skriver Tønsberg Vikings-spilleren Marius Günther på Twitter etter at beslutningen om å trekke laget fra eliteserien i ishockey ble tatt.

Tønsberg er den andre klubben som må trekke seg fra neste års eliteserie.

Rosenborg IHK gikk tidligere i sommer konkurs, og sent onsdag kveld sendte Tønsberg inn en søknad om å trekke laget grunnet dårlig økonomi.

Nå får førstedivisjonslagene som gjorde det best i fjorårets kvalifiseringsspill mulighet til å ta over plassene.

– Etter regelverket som vi har vedtatt på tinget så får det laget som ble nummer tre i kvalifiseringsspillet mulighet til å søke om plassen, det var Manglerud/Star. Hvis det blir enda en plass ledig, så får lag nummer fire muligheter til å søke. Det var Kongsvinger, sier hockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.

Manglerud/Star har allerede søkt på plassen som åpnet seg da Rosenborg IHK ikke fikk innvilget lisens. Den søknaden får de svar på i morgen. Kongsvinger har og sagt at de vil søke, dersom Tønsberg får fratre plassen.

Vil ikke ned på åtte lag

Generalsekretæren i Norges ishockeyforbund, Ottar Eide, ønsker også å få erstattet lagene som trekker seg.

– Vi har vedtatt en såkalt 10-10-10-modell. Det vil si ti lag i eliteserien, ti lag i førstedivisjon, og ti lag i andredivisjon. Nå har vi fått søknad fra Manglerud/Star, og avventer en eventuell søknad fra Kongsvinger. Vi håper de oppfyller kravene for lisens innenfor de rammene vi har gitt dem, så vi får en serie med ti lag, sier Eide til NRK.

En del stemmer i hockeynorge har sagt seg positive til å kutte antall lag for å bedre toppnivået, hva synes du om det?

– Klubbene har vedtatt at vi skal ha en slik modell på tinget, så det er det vi forholder oss til. Det er altfor stor prosess å endre dette systemet midt på sommeren når det nærmer seg sesongstart. En del klubber har sagt seg positive til å fullføre med ni lag, så det får være et alternativ om bare en ny klubb får lisens, sier han.

Tønsbergspillere uten info

Da styret i Tønsberg i går kveld la ut en pressemelding om at de ønsket å trekke laget fra seriespill var ikke spillerne informert. Det var derfor stor overraskelse da de fikk beskjeden gjennom media.

– Det kom brått på. Jeg vet ikke så mye mer om hva som skjer. Vi skal ha møter i dag, sier Andres Liljedal til NRK.

Styreleder i Tønsberg og Omegn ishockeyklubb, Ketil Asplin, ønsker ikke å kommentere saken videre før etter torsdagens møter.

Flere av spillerne la imidlertid ut meldinger på mikrobloggnettstedet Twitter om det som hadde skjedd.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal