«Hockeyutstyr selges. Bag inkludert»

Tønsberg-spillerne fortviler over at laget trekkes fra eliteserien i hockey. Ishockeypresident Gerhard Nilsen ønsker at Kongsvinger skal ta den ledige plassen.

Vikings i aksjon

Tønsbergspillerne reagerer etter at klubben trekker seg fra eliteserien. Marius Günther (ikke avbildet) skriver på Twitter at han selger hockeyutstyret sitt.

Foto: Rune Jensen / NRK

«Hockeyutstyr selges. Bag inkludert» Det skriver Tønsberg Vikings-spilleren Marius Günther på Twitter etter at beslutningen om å trekke laget fra eliteserien i ishockey ble tatt.

Tønsberg er den andre klubben som må trekke seg fra neste års eliteserie.

Rosenborg IHK gikk tidligere i sommer konkurs, og sent onsdag kveld sendte Tønsberg inn en søknad om å trekke laget grunnet dårlig økonomi.

Nå får førstedivisjonslagene som gjorde det best i fjorårets kvalifiseringsspill mulighet til å ta over plassene.

– Etter regelverket som vi har vedtatt på tinget så får det laget som ble nummer tre i kvalifiseringsspillet mulighet til å søke om plassen, det var Manglerud/Star. Hvis det blir enda en plass ledig, så får lag nummer fire muligheter til å søke. Det var Kongsvinger, sier hockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.

Manglerud/Star har allerede søkt på plassen som åpnet seg da Rosenborg IHK ikke fikk innvilget lisens. Den søknaden får de svar på i morgen. Kongsvinger har og sagt at de vil søke, dersom Tønsberg får fratre plassen.

Vil ikke ned på åtte lag

Generalsekretæren i Norges ishockeyforbund, Ottar Eide, ønsker også å få erstattet lagene som trekker seg.

– Vi har vedtatt en såkalt 10-10-10-modell. Det vil si ti lag i eliteserien, ti lag i førstedivisjon, og ti lag i andredivisjon. Nå har vi fått søknad fra Manglerud/Star, og avventer en eventuell søknad fra Kongsvinger. Vi håper de oppfyller kravene for lisens innenfor de rammene vi har gitt dem, så vi får en serie med ti lag, sier Eide til NRK.

En del stemmer i hockeynorge har sagt seg positive til å kutte antall lag for å bedre toppnivået, hva synes du om det?

– Klubbene har vedtatt at vi skal ha en slik modell på tinget, så det er det vi forholder oss til. Det er altfor stor prosess å endre dette systemet midt på sommeren når det nærmer seg sesongstart. En del klubber har sagt seg positive til å fullføre med ni lag, så det får være et alternativ om bare en ny klubb får lisens, sier han.

Tønsbergspillere uten info

Da styret i Tønsberg i går kveld la ut en pressemelding om at de ønsket å trekke laget fra seriespill var ikke spillerne informert. Det var derfor stor overraskelse da de fikk beskjeden gjennom media.

– Det kom brått på. Jeg vet ikke så mye mer om hva som skjer. Vi skal ha møter i dag, sier Andres Liljedal til NRK.

Styreleder i Tønsberg og Omegn ishockeyklubb, Ketil Asplin, ønsker ikke å kommentere saken videre før etter torsdagens møter.

Flere av spillerne la imidlertid ut meldinger på mikrobloggnettstedet Twitter om det som hadde skjedd.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

Siste nytt

 • Ewan med ny Giro-seier

  Caleb Ewan tråkket inn til en overlegen spurtseier i Giro d'Italia fredag. Oppløpet bød på problemer for sykkelstjernen Peter Sagan.

  En overmodig Elia Viviani prøvde seg på et rykk med over 300 meter igjen, men italieneren ble enkelt tatt igjen før målstreken. I stedet var det Ewan som kunne juble for sin andre Giro-seier på tre dager.

  Totalt er australieren oppe i fem etappetriumfer i det italienske Grand Tour-rittet. Fredag vant Lotto Soudal-rytteren med en sykkellengde foran hjemmehåpet Davide Cimolai.

  Under spurten holdt Sagan på å kjøre inn i gjerdet. Slovaken virket også å ha teknisk trøbbel.

  Tobias Foss kom i mål sammen med hovedfeltet. 23-åringen fra Vingrom utenfor Lillehammer er blitt Jumbo-Vismas best plasserte rytter i sammendraget etter sju etapper. (NTB)

  Tour de France
  Foto: Christophe Petit Tesson / Reuters
 • Benjaminsen raskest, fire slått ut

  Andrine Benjaminsen slo svenskenes verdensener Tove Alexandersson og var raskest i sitt heat da kvinnene skulle kvalifisere seg for knockoutsprinten i EM i orientering.

  Det var tett i toppen, og fire av åtte norske løpere ble slått ut. Men Ingrid Lundanes, Viktoria Hæstad Bjørnstad og Ingeborg Eide er i likhet med Benjaminsen klare for kvartfinalene lørdag.

  NRK sender knockoutsprinten i EM fra kl 1500 på NRK1 og NRK.no.

  Andrine Benjaminsen
  Foto: Ivar Haugen/NOF
 • Berge kan miste ligainnspurten

  Sander Berge har pådratt seg en liten muskelskade og kan være ferdigspilt for sesongen. Sheffield United har tre kamper igjen i sitt Premier League-farvel.

  Berge var nylig tilbake etter et langt avbrekk. Midtbanespilleren fikk en hamstringskade i åpningsminuttene mot Manchester United 17. desember.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom understreker at den nye skaden ikke har noe med den forrige å gjøre.

  – Sander fikk en liten skade i sist kamp. Vi skal undersøke den nærmere, men vi kommer ikke til å ta noen sjanser, sa Heckingbottom ifølge Yorkshire Post under fredagens pressekonferanse.

  Berge
  Foto: Mike Egerton / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal