Hopp til innhold

Hockeyprofil reagerer på idrettspresidentens uttalelser: – Det har ikke hun noe med

Alexander Bonsaksen har sett seg lei på at idrettspresidenten kommenterer andre folks pengebruk. Nå lar han Berit Kjøll få smake sin egen medisin.

VM-uttak ishockey menn

OPPGITT: Alexander Bonsaksen mener Berit Kjøll bør la være å legge seg opp i idrettsprofilers private investeringer.

Foto: Erik Johansen / NTB

– Hvis idrettspresidenten skal begynne å bestemme hvor folk skal plassere pengene sine, så synes jeg at vi går den gærne veien, sier landslagsspiller Alexander Bonsaksen.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av VGs sak om håndballprofil Christian O'Sullivans eierandel i det utenlandske spillselskapet Coolbet.

Idrettspresident Berit Kjøll kalte håndballprofilens investering «umusikalsk», selv om hun påpekte at det ikke var ulovlig å investere i slike selskaper.

Kjøll uttalte også at hun «ikke likte» investeringen, mens Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund, omtalte det hele som uklokt.

O'Sullivan valgte etter kritikken å selge sin aksjepost i selskapet.

Reagerer sterkt

Ishockeyprofil Bonsaksen reagerer sterkt på uttalelsene til idrettspresidenten.

– Han velger å kjøpe noen aksjer i et utenlandsk spillselskap, det må han stå fritt til å gjøre. Det er ikke sånn at han reklamerer for Coolbet, det er en helt annen sak. Hva han velger å investere i privat, det har ingen andre noe med, mener han.

Bonsaksen på Twitter

TYDELIG BUDSKAP: Bonsaksen tok selv opp tematikken på Twitter.

Foto: Skjermdump / Twitter

I en twitterpost ironiserer han over konflikten ved å påpeke at idrettspresidenten har en aksjepost i et lite destilleri i Hordaland som produserer gin og whisky.

Idrett og alkohol hører ikke sammen, sies det… Nå må Berit selge seg ut av denne alkoholkrana fort som F…! skriver han og bruker emneknaggen #umusikalsk.

Altså det samme uttrykket idrettspresidenten brukte om Christian O'Sullivans aksjepost.

– Jeg setter det på spissen. Jeg har ikke noe med hvor hun plasserer sparepengene, akkurat som hun ikke har noe med hva O'Sullivan gjør med sine, forklarer han til NRK.

– Det er det jeg reagerer på, at de skal uttale seg om hva han skal gjøre med sine private penger, utdyper hockeyspilleren.

Avviser kritikken

Kommunikasjonsansvarlig i Norges idrettsforbund, Finn Aagard, mener Kjøll ikke forteller idrettsutøvere hva de skal gjøre med sparepengene sine.

– Hun har omtalt investeringer fra utøvere i utenlandske bettingselskaper som uklokt, sier han.

I Idrettsforbundets egne retningslinjer heter det blant annet følgende:

«Idretten skal ha en restriktiv holdning til samarbeidsavtaler med bedrifter som har en vesentlig del av sin virksomhet knyttet til salg av alkoholholdige drikke/ produkter».

Selv ser ikke Kjøll noen betenkeligheter ved at hun har private investeringer hos en alkoholprodusent.

Berit Kjøll

IDRETTSPRESIDENT: Berit Kjøll.

Foto: Heiko Junge / NTB

Idrettspresidenten påpeker at det er snakk om et lovlig gründerselskap i Norge, underlagt norske lover og regler, og at hun har gått inn med et lavest mulig beløp, nemlig 50.000 kroner.

Jeg ser derfor ikke at en slik investering skulle være problematisk, verken med tanke på mitt tillitsverv eller retningslinjer for samarbeidsavtaler i idretten. Mitt standpunkt knyttet til servering av alkohol på idrettsarrangementer med barn og unge til stede er naturligvis ikke endret av den grunn.

– Pass på bjelken i ditt eget øye

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt understreker at han ikke kjenner til detaljene i Kjølls private investeringer. Han er likevel klar i talen:

På generelt grunnlag vil jeg si at man setter høyere krav til både etikk og musikalitet for idrettspresidenter enn håndballspillere, kommenterer Saltvedt.

Sportskommentatoren mener idrettspresidenten ville bidra til harmoni i Idretts-Norge ved å selge seg ut av destilleri-virksomheten.

Bonsaksen ironiserer jo over Kjølls uttalelser og setter det på spissen, men understreker jo et poeng som har vært bevisstgjort siden Bibelens opprinnelse: Pass på bjelken i ditt eget øye før du kommenterer flisen i din brors, avslutter han.

Jan Petter Saltvedt

SPORTSKOMMENTATOR: Jan Petter Saltvedt.

Foto: Martin Leigland / NRK

Siste nytt

 • Brann fortsatte seiersrekken – Sogndal-spiller med to selvmål

  Stabæk tok ledelsen hjemme mot Brann, men bergenserne kjempet seg tilbake og vant 2-1 i 1. divisjon. Sogndals Eirik Lereng scoret to selvmål i tapet for KFUM.

  Det sto målløst til det var spilt 53 minutter i Bærum. Sturla Ottesen avsluttet mot mål, og på ferden mot nettet gikk ballen via hodet til Kasper Pedersen og videre i nettet. Ledelsen fikk de imidlertid ha i kun ni minutter.

  Dermed er Brann stadig ubeseiret på ferden mot opprykk til Eliteserien.

  De står med 51 poeng på 19 kamper, og har 16 poeng ned til Sandnes Ulf på annenplass. Stabæk ligger på tredjeplass poenget bak Sandnes-laget.

  KFUM Oslo og Sogndal kjemper begge om kvalifisering til Eliteserien, og det var dermed tre viktige poeng Oslo-laget sikret seg i 2-1-seieren.

  Eirik Lereng ble tomålsscorer i feil nett for Sogndal. Først gikk ballen via ham og satte keeper Renze Fij ut av spill, før han med et kvarter igjen satte innlegget fra Moussa Njie i eget nett.

  KFUM har nå 32 poeng på 5.-plass, mens Sogndal har 29 poeng på 7.-plass.

  Stjørdals-Blink reddet 2-2 mot Raufoss etter å ha kommet under to ganger. Arnar Thór Gudjónsson og Magnus Fagernes scoret for Raufoss, mens Andreas Pettersen og Kjetil Holand Tøsse scoret for Blink.

  Blink kjemper stadig for å unngå nedrykk til 2. divisjon. For Raufoss var det to poeng tapt i kampen om opprykkskvalifisering. De ligger på 6.-plass med 31 poeng og har Sogndal to poeng bak seg. (NTB)

  Obos-ligaen fotball 2022: Stabæk - Brann
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Serieleder Brann med knusende seier – ny smell for Riise og Avaldsnes

  Brann fortsetter å herje i Toppserien og smadret Lyn 4-0 hjemme i Bergen søndag. John Arne Riises Avaldsnes fikk det tøft og tapte 2-1 borte mot Arna-Bjørnar.

  Hjemmelaget trengte bare to minutter på å ta ledelsen mot Lyn. Nyinnkjøpte Tameka Yallop fant nettmaskene etter at gjestene ikke klarte å klarere et Brann-innlegg.

  Et kvarter før slutt sementerte 17 år gamle Signe Gaupset resultatet til 4-0.

  Brann holdt forspranget på toppen av tabellen. Avstanden ned til Rosenborg på 2.-plass er på fem poeng. Lyn kjemper på sin side om den siste sluttspillsplassen, og Oslo-laget har ett poeng opp til Stabæk på 4.-plass.

  Kun et langt steinkast unna Stemmemyren fikk John Arne Riise og Avaldsnes en drømmestart borte mot Arna-Bjørnar. I første kamp uten Karina Sævik sendte Sydney Blomquist bortelaget i ledelsen. Linnea Sælen utlignet imidlertid for vertene kort tid før pause.

  Kort tid etter sidebyttet sørget Linnéa Laupstad for at kampen var snudd. 2-1 ble også sluttresultatet i Bergen.

  Både Arna-Bjørnar og Avaldsnes skal spille kvalifisering om å holde seg i Toppserien. De ligger plassert på henholdsvis 8.- og 9.-plass på tabellen. (NTB)

  Toppserien 2022: LSK kvinner- Brann (0-1)
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Leicester rotet bort seieren hjemme mot Brentford

  Brendan Rodgers og Leicester ledet 2-0 hjemme mot Brentford i Premier League søndag, men de blåkledde kastet bort seieren etter et sent utligningsmål.

  Like etter at timen var unnagjort reduserte Ivan Toney for bortelaget, og med få minutter igjen å spille utlignet Josh Dasilva med en vakker avslutning. Dermed endte det 2-2 mellom Leicester og Brentford.

  Norske Kristoffer Ajer var som ventet ikke med i Brentford-troppen søndag. Midtstopperen ble operert for en hamstringskade etter forrige sesong, men han er likevel ventet tilbake innen kort tid.

  Leicesters neste kamp er borte mot Arsenal førstkommende lørdag. Thomas Frank og Brentford skal på sin side ta imot Manchester United.

  Premier League - Leicester City v Brentford
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste