Hopp til innhold

Hockeyprofil reagerer på idrettspresidentens uttalelser: – Det har ikke hun noe med

Alexander Bonsaksen har sett seg lei på at idrettspresidenten kommenterer andre folks pengebruk. Nå lar han Berit Kjøll få smake sin egen medisin.

VM-uttak ishockey menn

OPPGITT: Alexander Bonsaksen mener Berit Kjøll bør la være å legge seg opp i idrettsprofilers private investeringer.

Foto: Erik Johansen / NTB

– Hvis idrettspresidenten skal begynne å bestemme hvor folk skal plassere pengene sine, så synes jeg at vi går den gærne veien, sier landslagsspiller Alexander Bonsaksen.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av VGs sak om håndballprofil Christian O'Sullivans eierandel i det utenlandske spillselskapet Coolbet.

Idrettspresident Berit Kjøll kalte håndballprofilens investering «umusikalsk», selv om hun påpekte at det ikke var ulovlig å investere i slike selskaper.

Kjøll uttalte også at hun «ikke likte» investeringen, mens Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund, omtalte det hele som uklokt.

O'Sullivan valgte etter kritikken å selge sin aksjepost i selskapet.

Reagerer sterkt

Ishockeyprofil Bonsaksen reagerer sterkt på uttalelsene til idrettspresidenten.

– Han velger å kjøpe noen aksjer i et utenlandsk spillselskap, det må han stå fritt til å gjøre. Det er ikke sånn at han reklamerer for Coolbet, det er en helt annen sak. Hva han velger å investere i privat, det har ingen andre noe med, mener han.

Bonsaksen på Twitter

TYDELIG BUDSKAP: Bonsaksen tok selv opp tematikken på Twitter.

Foto: Skjermdump / Twitter

I en twitterpost ironiserer han over konflikten ved å påpeke at idrettspresidenten har en aksjepost i et lite destilleri i Hordaland som produserer gin og whisky.

Idrett og alkohol hører ikke sammen, sies det… Nå må Berit selge seg ut av denne alkoholkrana fort som F…! skriver han og bruker emneknaggen #umusikalsk.

Altså det samme uttrykket idrettspresidenten brukte om Christian O'Sullivans aksjepost.

– Jeg setter det på spissen. Jeg har ikke noe med hvor hun plasserer sparepengene, akkurat som hun ikke har noe med hva O'Sullivan gjør med sine, forklarer han til NRK.

– Det er det jeg reagerer på, at de skal uttale seg om hva han skal gjøre med sine private penger, utdyper hockeyspilleren.

Avviser kritikken

Kommunikasjonsansvarlig i Norges idrettsforbund, Finn Aagard, mener Kjøll ikke forteller idrettsutøvere hva de skal gjøre med sparepengene sine.

– Hun har omtalt investeringer fra utøvere i utenlandske bettingselskaper som uklokt, sier han.

I Idrettsforbundets egne retningslinjer heter det blant annet følgende:

«Idretten skal ha en restriktiv holdning til samarbeidsavtaler med bedrifter som har en vesentlig del av sin virksomhet knyttet til salg av alkoholholdige drikke/ produkter».

Selv ser ikke Kjøll noen betenkeligheter ved at hun har private investeringer hos en alkoholprodusent.

Berit Kjøll

IDRETTSPRESIDENT: Berit Kjøll.

Foto: Heiko Junge / NTB

Idrettspresidenten påpeker at det er snakk om et lovlig gründerselskap i Norge, underlagt norske lover og regler, og at hun har gått inn med et lavest mulig beløp, nemlig 50.000 kroner.

Jeg ser derfor ikke at en slik investering skulle være problematisk, verken med tanke på mitt tillitsverv eller retningslinjer for samarbeidsavtaler i idretten. Mitt standpunkt knyttet til servering av alkohol på idrettsarrangementer med barn og unge til stede er naturligvis ikke endret av den grunn.

– Pass på bjelken i ditt eget øye

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt understreker at han ikke kjenner til detaljene i Kjølls private investeringer. Han er likevel klar i talen:

På generelt grunnlag vil jeg si at man setter høyere krav til både etikk og musikalitet for idrettspresidenter enn håndballspillere, kommenterer Saltvedt.

Sportskommentatoren mener idrettspresidenten ville bidra til harmoni i Idretts-Norge ved å selge seg ut av destilleri-virksomheten.

Bonsaksen ironiserer jo over Kjølls uttalelser og setter det på spissen, men understreker jo et poeng som har vært bevisstgjort siden Bibelens opprinnelse: Pass på bjelken i ditt eget øye før du kommenterer flisen i din brors, avslutter han.

Jan Petter Saltvedt

SPORTSKOMMENTATOR: Jan Petter Saltvedt.

Foto: Martin Leigland / NRK

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal