NRK Meny
Normal

– Et av mine råeste løp noensinne

Magnus Moan var sterkest da kombinertsirkuset torsdag var på plass i hjembyen hans Trondheim.

Full klaff på hjemebane

Magnus Moan gikk inn til en klar seier i verdenscupen i Trondheim.

– Min største fordel var at mange tusen i løypa ropte navnet mitt. Det ga meg energi. Føret passet meg bra og skiene var magiske. Dette er et av mine råeste løp noensinne, oppsummerte Magnus Moan etter rennet.

Hjemmepublikummet i Granåsen fikk se sin favoritt gå inn til sin 24. verdenscupseier i karrieren, og sin andre denne sesongen. Et svært etterlengtet seier i området der Moan bor og trener store deler av året.

– Dette betyr mye for meg. Ofte får jeg ikke ut det jeg er god for, men de gangene det klaffer så klaffer det til de grader. Nå har jeg vist at jeg fortsatt har noe i dette gamet å gjøre, sa Moan etter målgang.

Sterk hopping

Moan

Magnus Moan gjorde et meget hopp i Granåsen, og gikk ut bare tretti sekunder bak ledende Eric Frenzel.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Magnus Moan hoppet nemlig godt på hjemmebane i Granåsen, og gikk ut i langrennet som nummer ti, bare tretti sekunder bak ledende Eric Frenzel. Det beste utgangspunktet trønderen har hatt hele sesongen.

Allerede før det var gått to kilometer var forspranget hentet inn, og ikke lenge etter bestemte Moan seg for å holde et høyt tempo, og han gikk tidlig fra i front.

Kun Fabian Riessle forsøkte å henge seg på, men luka til tyskeren ble stadig større.

– Det var steintungt å gå, både fysisk og psykisk. Jeg visste det var tre runder igjen, men fikk bra sekundering av gutta i løypa. Kroppen responderte bra, forklarte Moan.

Klemetsen på femte

I mål var Moan tretten sekunder foran Rissle, som ble hentet inn av italienske Alessandro Pittin, men sikret seg andreplassen i en spurt. Pittin ble nummer tre.

Håvard Klemetsen lå på tredjeplass etter hopprennet, og gikk et solid langrenn. Han endte tilslutt på femteplass, mens VM-kongen Johannes Rydzek ble nummer fire.

Jarl Magnus Riiber ble nummer 13, Thomas Kjelbotn nummer 19, Mikko Kokslien nummer 20, Sindre Ure Soetvik nummer 28 og Espen Andersen nummer 30.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale