Graham Hansens frekkis senket England: – Magisk

Da Caroline Graham Hansen lurte England-forsvaret trill rundt like før slutt, fikk Norge revansjen de ønsket seg. Etterpå felte hun tårer da hun takket av målvakt Ingrid Hjelmseth.

Caroline Graham Hansen setter fart inn i boksen etter en engelsk tabbe. Hun vender av en stopper før hun rekker å sikte, avslutte og score.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er ikke vant til å score foran så mange folk, så jeg visste nesten ikke hva jeg skulle gjøre, sier Caroline Graham Hansen lattermildt om den lekre scoringen som avgjorde privatlandskampen mot England.

Foran 10.830 tilskuere på Brann Stadion ga hun og resten av det norske fotballandslaget god underholdning til tilskuerne.

Revansjelystne

England var landet som slo Norge ut i kvartfinalen i VM, og de gikk til slutt helt til bronsefinalen i mesterskapet. Derfor var de norske spillerne ekstra revansjelystne.

De norske spillerne viste seg fra en helt annen side enn i VM-kvartfinalen, og to minutter før slutt satte Caroline Graham Hansen inn seiersmålet på freidig vis. Hun lurte rett og slett England-forsvaret trill rundt (se målet i toppen av artikkelen).

– Magisk, sier landslagstrener Martin Sjögren om målet.

Etter kampen var Graham Hansen selv mer opptatt av to ting: at det hadde kommet så mange tilskuere for å se kampen, og at målvakt Ingrid Hjelmseth spilte sin siste landskamp.

– Tårene presser på. Gåsehud. Jeg er så stolt, og det er utrolig at vi kunne vinne en kamp foran 10.000 tilskuere, sier Hansen.

Brøt ut i gråt

Da hun møtte landslagsvenninnen Hjelmseth i intervjusonen, begynte begge to å gråte. Det var nemlig sistnevntes siste landskamp.

En rørt Caroline Graham Hansen takker Ingrid Hjelmseth for alt hun har betydd for henne - både på og utenfor banen. Hjelmseth spilte sin siste landskamp for Norge og ble hyllet etter kampen både av tilskuere og lagvenninner.

En rørt Caroline Graham Hansen takker Ingrid Hjelmseth for alt hun har betydd.

– Det har vært en ære å få spille med deg, og jeg klarer ikke å beskrive hva du har betydd for meg. Jeg har fått være i din karriere i ni år, og nå er det slutt, men jeg håper vennskapet vårt vil fortsette. Du vil bli dypt savnet her, sa Hansen til Hjelmseth.

39 år gamle Hjelmseth har bestemt seg for å legge opp etter 21 år med spill på toppnivå i Norge. Hun skal bare gjøre ferdig sesongen med Stabæk, så er det helt over.

De fleste av lagvenninnene har postet hyllester av målvakten på sosiale medier gjennom dagen.

England-suser

– De kommer til å klare seg fint uten meg. Det er meg det er mest vemodig for. Landslaget har vært en del av livet mitt i 16 år, og nå var det riktig tid å gi seg, sier Hjelmseth.

Hun spilte godt i sin siste kamp for Norge, selv om det så skummelt ut da England satte inn 1-0 allerede etter ti minutters spill. Da skjøt Georgia Stanway på direkten fra omtrent 20 meters hold. Ballen suste rett i krysset bak en forfjamset Hjelmseth i målet.

Georgia Stanway scorer mot Norge. Hun skyter fra distanse og ballen går via tverrligger og i mål, høyt oppe i krysset!

Georgia Stanway scoret det første målet i kampen mot Norge.

Det ble det eneste målet hun slapp inn, og blant annet i det 37. minutt vartet hun opp med en strålende redning da Jodie Taylor ble spilt gjennom.

Også Norge spilte seg til en rekke gode sjanser, og til slutt var det Frida Maanum som headet inn utligningen på et hjørnespark.

Frida Maanum knuser Daly i duell og stusser kula i nettmaskene etter corner fra Guro Reiten.

Frida Maanum setter ballen i mål etter corner fra Guro Reiten.

England stilte med blant andre Lucy Bronze, som nylig ble kåret til årets beste spiller i Europa av det europeiske fotballforbundet. Det holdt ikke til å slå Norge i Bergen denne tirsdagen.

I det 85. minutt ble Hjelmseth byttet ut i det som ble hennes landskamp nummer 138 - og den aller siste. Da kom arvtakeren Cecilie Fiskerstrand inn i målet, mens Hjelmseth ble omfavnet av lagvenninnene både ute på banen og på sidelinjen.

– Det vekker følelser. Vi har ikke jobbet sammen så lenge, men den personen hun er, og den keeperen hun er, er helt fantastisk, sier landslagstrener Martin Sjögren.

Siste nytt

 • Wild jakter plass i sluttspillet

  Mats Zuccarello fikk 13 minutter og 47 sekunder på isen i Minnesota Wilds 5-4-seier over Columbus Blue Jackets, men noterte seg ikke for målpoeng. Seieren innebærer at Wild nå har tre poeng opp til lagene som kjemper om wild card til NHL-sluttspillet.

  NHL: Minnesota Wild at Dallas Stars
  Foto: Jerome Miron / Reuters
 • Møtte ikke opp til derby

  Fotballaget Zamalek møtte aldri opp til hovedstadsderbyet mot Al-Ahly i Egypts hovedstad Kairo mandag. Nå beklager Egypts fotballforbund (EFA) til supporterne som skulle se kampen, og varsler disiplinærstraff til Zamalek, som på sin side hevder de ble forsinket i trafikken. Al-Ahly og Zamalek møttes nylig i den egyptiske supercupfinalen i Abu Dhabi, som Zamalek vant på straffer. Etter kampen, som ble dømt av Svein Oddvar Moen, oppstod det tumulter mellom lagene.

  Al-Ahly og dommerteamet står klare før kampen som Zamalek ikke møtte opp til
  Foto: Tarek Ibrahim / AFP
 • Griezmann reddet uavgjort

  I mesterliga-debuten til begge lags trenere, Gennaro Gattuso og Quique Sétien, endte det med stillingskrig i Napoli.

  Etter en halvtime uten målsjanser og med størst ballinnehav av gjestene, slo Napoli nådeløst til. Dries Mertens fikk både plass og tid i 16-meteren og kunne tangere Marek Hamsiks scoringsrekord for Napoli med sin 121. scoring for de lyseblå.

  Men like etter at Mertens blir byttet ut svarer Barcelona. Napoli-spillerne fokuserer på Lionel Messi, og da får Nelson Semedo mulighet til å stikke gjennom. Får ballen servert på sølvfat av Sergio Busquets og slår direkte inn til Antoine Griezmann som sikrer resultatet til 1-1 på San Paolo i Napoli. Dermed har katalanerne sikret seg det beste utgangspunktet i mesterligaens åttedelsfinale.

  I sluttminuttene pådrar Arturo Vidal seg sitt andre gule kort og må dermed stå over returoppgjøret på Camp Nou om tre uker.

  Champions League - Round of 16 First Leg - Napoli v FC Barcelona
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal