Graham Hansens frekkis senket England: – Magisk

Da Caroline Graham Hansen lurte England-forsvaret trill rundt like før slutt, fikk Norge revansjen de ønsket seg. Etterpå felte hun tårer da hun takket av målvakt Ingrid Hjelmseth.

Caroline Graham Hansen setter fart inn i boksen etter en engelsk tabbe. Hun vender av en stopper før hun rekker å sikte, avslutte og score.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er ikke vant til å score foran så mange folk, så jeg visste nesten ikke hva jeg skulle gjøre, sier Caroline Graham Hansen lattermildt om den lekre scoringen som avgjorde privatlandskampen mot England.

Foran 10.830 tilskuere på Brann Stadion ga hun og resten av det norske fotballandslaget god underholdning til tilskuerne.

Revansjelystne

England var landet som slo Norge ut i kvartfinalen i VM, og de gikk til slutt helt til bronsefinalen i mesterskapet. Derfor var de norske spillerne ekstra revansjelystne.

De norske spillerne viste seg fra en helt annen side enn i VM-kvartfinalen, og to minutter før slutt satte Caroline Graham Hansen inn seiersmålet på freidig vis. Hun lurte rett og slett England-forsvaret trill rundt (se målet i toppen av artikkelen).

– Magisk, sier landslagstrener Martin Sjögren om målet.

Etter kampen var Graham Hansen selv mer opptatt av to ting: at det hadde kommet så mange tilskuere for å se kampen, og at målvakt Ingrid Hjelmseth spilte sin siste landskamp.

– Tårene presser på. Gåsehud. Jeg er så stolt, og det er utrolig at vi kunne vinne en kamp foran 10.000 tilskuere, sier Hansen.

Brøt ut i gråt

Da hun møtte landslagsvenninnen Hjelmseth i intervjusonen, begynte begge to å gråte. Det var nemlig sistnevntes siste landskamp.

En rørt Caroline Graham Hansen takker Ingrid Hjelmseth for alt hun har betydd for henne - både på og utenfor banen. Hjelmseth spilte sin siste landskamp for Norge og ble hyllet etter kampen både av tilskuere og lagvenninner.

En rørt Caroline Graham Hansen takker Ingrid Hjelmseth for alt hun har betydd.

– Det har vært en ære å få spille med deg, og jeg klarer ikke å beskrive hva du har betydd for meg. Jeg har fått være i din karriere i ni år, og nå er det slutt, men jeg håper vennskapet vårt vil fortsette. Du vil bli dypt savnet her, sa Hansen til Hjelmseth.

39 år gamle Hjelmseth har bestemt seg for å legge opp etter 21 år med spill på toppnivå i Norge. Hun skal bare gjøre ferdig sesongen med Stabæk, så er det helt over.

De fleste av lagvenninnene har postet hyllester av målvakten på sosiale medier gjennom dagen.

England-suser

– De kommer til å klare seg fint uten meg. Det er meg det er mest vemodig for. Landslaget har vært en del av livet mitt i 16 år, og nå var det riktig tid å gi seg, sier Hjelmseth.

Hun spilte godt i sin siste kamp for Norge, selv om det så skummelt ut da England satte inn 1-0 allerede etter ti minutters spill. Da skjøt Georgia Stanway på direkten fra omtrent 20 meters hold. Ballen suste rett i krysset bak en forfjamset Hjelmseth i målet.

Georgia Stanway scorer mot Norge. Hun skyter fra distanse og ballen går via tverrligger og i mål, høyt oppe i krysset!

Georgia Stanway scoret det første målet i kampen mot Norge.

Det ble det eneste målet hun slapp inn, og blant annet i det 37. minutt vartet hun opp med en strålende redning da Jodie Taylor ble spilt gjennom.

Også Norge spilte seg til en rekke gode sjanser, og til slutt var det Frida Maanum som headet inn utligningen på et hjørnespark.

Frida Maanum knuser Daly i duell og stusser kula i nettmaskene etter corner fra Guro Reiten.

Frida Maanum setter ballen i mål etter corner fra Guro Reiten.

England stilte med blant andre Lucy Bronze, som nylig ble kåret til årets beste spiller i Europa av det europeiske fotballforbundet. Det holdt ikke til å slå Norge i Bergen denne tirsdagen.

I det 85. minutt ble Hjelmseth byttet ut i det som ble hennes landskamp nummer 138 - og den aller siste. Da kom arvtakeren Cecilie Fiskerstrand inn i målet, mens Hjelmseth ble omfavnet av lagvenninnene både ute på banen og på sidelinjen.

– Det vekker følelser. Vi har ikke jobbet sammen så lenge, men den personen hun er, og den keeperen hun er, er helt fantastisk, sier landslagstrener Martin Sjögren.

Siste nytt

 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters
 • Uavgjort for RBK i Nederland

  Pål André Hellands scoring etter 22 minutter borte mot PSV Eindhoven sørget for at Rosenborg ikke går poengløse ut av høstens Europaliga. Det ene poenget hindrer likevel ikke at trønderne ender sist i gruppe D. PSV Eindhovens utlikningsmål i andre omgang ble scoret av Mohammed Ihattaren. Heller ikke Eindhoven går videre fra gruppespillet. Rosenborg har ikke vunnet en gruppespillkamp i Europa siden 28.9.2017.

  I gruppe B slo Malmø FC København med 1-0. Dermed går begge lag videre fra gruppespillet.

  Netherlands Soccer Europa League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • VIF forlenger med Deila

  Ronny Deila signerte i ettermiddag en ny kontrakt med Vålerenga, som gjør ham til trener de neste tre sesongene. Det skriver VG. Klubben mener at 44-åringen er rett mann til å ta Vålerenga videre, til tross for tidenes dårligste høstsesong.

  Ronny Deila og Vålerenga er inne i en dårlig periode
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal