Keeper Hjelmseth ble straffehelt: – Ingenting er bedre enn å vinne slik

NORRKÖPING (NRK.no): Norge er klare for EM-finale etter straffekonkurranse mot Danmark. Keeper Ingrid Hjelmseth reddet to straffer og sikret seier.

Siste hinder før EM-finale for de norske fotballjentene var Danmark i torsdagens semifinale. Det ble en nervepirrende affære. Reporter: Arnfinn Fagerli Redigering: Peder Bergholt

Norge slo Danmark etter straffekonkurranse

 • Norge - Danmark 1-1, 4-2 etter straffekonk.

Saken utvides fortløpende!

Norge måtte ut i straffekonkurranse mot Danmark og de norske jentene viste styrke ved å score på alle sine fire forsøk.

Samtidig storspilte Norge-keeper Ingrid Hjelmseth og reddet to danske straffer. Dermed er Norge klare for finale mot Tyskland søndag.

Mjelde1

Norge og Maren Mjelde ledet finalen i 87 minutter.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det er helt sinnssykt. Det er kjipt med straffespark, men ingenting føles bedre enn å vinne slik, sier Hjelmseth til NRK.

Solveig Gulbrandsen, Cathrine Dekkerhus, Maren Mjelde og Trine Rønning leverte fire svært solide straffespark og sendte Norge til EM-finale.

– Nå bobler det i kroppen. Det er helt sykt gøy. Ingrid (Hjelmseth) gjør det så lett for oss andre med sine to strafferedninger, sier Trine Rønning til NRK.

– Jeg hadde aldri trodd vi skulle komme så langt, sier midtstopperen.

Scoret med magen

Marit Fiane Christensen (32) så ut til å bli matchvinner for Norge i EM-semifinalen, men en dansk sluttspurt ødela for de norske jentene.

Etter 87 minutter utlignet Mariann Gajhede Knudsen for danskene etter en heading.

– Det er den svakeste innsatsen siden åpningskampen mot Island. Vi er uorganisert og det er mange pasningsfeil. Norge går på en unødvendig baklengs i sluttminuttene, sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

Fiane Christensen var den eneste norske spilleren som vant veien til nettmaskene i løpet av de 90 første minuttene minuttene. Norge skapte flere store sjanser og begge de offensive talentene Caroline Graham Hansen og Elise Thorsnes kom til store muligheter. Likevel var det veteran-stopperen som sørget for norsk jubel som varte i 87 minutter.

Scoringen kom etter bare tre minutter etter en corner, der Fiane Christensen kjempet ballen i mål med magen.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Ingrid Hjelmseth ble den store helten da Danmark ble slått i torsdagens semifinale. Even Pellerud synes det var deilig å vinne.

Se intervju med matchvinner Hjelmseth

Drømmestart

En corner fra venstre ble slått inn i feltet og midtstopper Marit Fiane Christensen kjempet inn 1-0. Christensen var sterk i feltet og ballen gikk via magen til forsvareren og i mål.

Danskene styrte banespillet etter scoringen og laget skapte noen halvsjanser uten å sette keeper Ingrid Hjelmseth på de altfor store prøvene.

Etter en halvtimes spill kom Ada Hegerberg til en stor sjanse. Spissen vendte opp på 25 meter og sendte i vei et langskudd. Ballen føk i tverrliggeren og Hegerberg var bare centimetre unna 2-0.

Danmark hadde ballen mye, men slet på den siste tredjedelen av banen.

Rett før pause fikk Norge en ny stor sjanse ved Solveig Gulbrandsen og Ada Hegerberg. Gulbrandsen vant ballen på rundt 30 meter og forsøkte å spille Hegerberg alene gjennom, men pasningen ble for upresis og den danske målvakten fanget ballen.

Graham alene med keeper

Etter pause gikk danskene offensivt ut og etter 53 minutter fikk laget en kjempesjanse.

Julie Rydahl Bukh fikk skyte i god posisjon og ballen snek seg centimetre utenfor den norske stolpen.

Bare rundt minuttet senere gikk Norge i angrep og Solveig Gulbrandsen spilte en fin pasning til Caroline Graham Hansen. 18-åringen kom alene med danskenes keeper, men avslutningen ble for svak.

Etter 70 minutter fikk innbytter Elise Thorsnes en stor sjanse, men et volley-forsøk fra 10-12-meter gikk halvmeteren utenfor det danske målet.

87 minutter var spilt da Danmark utlignet.

Et innlegg fant Mariann Gajhede Knudsen inne i feltet som knuste det norske forsvaret i lufta og headet inn 1-1.

Danmark hadde før kampen spilt seg til semifinale uten å vinne en eneste kamp etter ordinær spilletid. Danmark gikk videre fra gruppespillet med to poeng, og sikret kvartfinale etter loddtrekning. I kvartfinalen vant de på straffekonkurranse mot Frankrike.

Det måtte straffekonkurranse til for å slå Danmark i torsdagens semifinale. Keeper Ingrid Hjelmseth ble den store helten.

Se hele straffekonkurransen her

Det hadde ikke gått to og et halvt minutt av semifinalen mot Danmark før Norge tok ledelsen. Marit Fiane Christiansen sto for den.

Norge med tidlig ledelse

Med kun 3 minutter igjen av ordinær tid, utlignet Mariann Gajhede Knudsen og Danmark.

Danmark utlignet 3 minutter før slutt

Siste nytt

 • Ishockeylandslaget fikk bank

  Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4–0 av Danmark.

  Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3–15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland. (NTB).

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Norge - Sverige
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB
 • Kristoffersen med ankelbrot

  Henrik Kristoffersen har pådratt seg eit ankelbrot, det fortel Lars Kristoffersen til VG, som er Henrik sin far.

  Ulykka skal ha skjedd da han køyrde motocross på laurdag. Faren reknar med at sonen må halde seg treningsfri i 4-6 veker.

  – Han kjørte motocross på lørdag og hoppet litt kort, forteller Kristoffersen senior til VG.

  Han forklarer videre at det er en bit av ankelbeinet som har fått et brudd.

  VM i alpint 2021, Cortina
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Første siger mot topp fem

  Casper Ruud spelte blant sine mest minneverdige kampar da han slo Stefanos Tsitsipas i den 3. runden i ATP 1000-turneringa i Madrid. Ruud vann 7–6 og 6–4 i to strake sett.

  – Eg prøver berre å spele så godt eg kan. I dag var det ein ny bra kamp frå mi side. Eg har sett Tsitsipass spele betre, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

  Grekaren er ingen lettvektar, han ligg på femteplass på verdsrankinga.

  – Ein av dei beste spelarane i verda dei siste vekene er slått av vår mann Casper Ruud. Eg kjenner klumpen i halsen her no, sa Eurosport sin kommentator Ola Bentzen etter kampen.

  No ventar Alexander Bublik i kvartfinalen. Han er kjend for å spele ganske utradisjonell tennis. Han glimtar blant anna til med underarms-serve til tider.

  – Huff, det blir ein interessant match. Han kan slå dei villaste slag, og dei villaste feil kan ein vel også seie, seier Ruud.

  Sigeren gjer også at Ruud vil gå inn blant dei tjue beste på verdsrankinga. Det er hans beste plassering nokosinne.

  Casper Ruud feirer
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal