NRK Meny
Normal

Keeper Hjelmseth ble straffehelt: – Ingenting er bedre enn å vinne slik

NORRKÖPING (NRK.no): Norge er klare for EM-finale etter straffekonkurranse mot Danmark. Keeper Ingrid Hjelmseth reddet to straffer og sikret seier.

Siste hinder før EM-finale for de norske fotballjentene var Danmark i torsdagens semifinale. Det ble en nervepirrende affære. Reporter: Arnfinn Fagerli Redigering: Peder Bergholt

Norge slo Danmark etter straffekonkurranse

 • Norge - Danmark 1-1, 4-2 etter straffekonk.

Saken utvides fortløpende!

Norge måtte ut i straffekonkurranse mot Danmark og de norske jentene viste styrke ved å score på alle sine fire forsøk.

Samtidig storspilte Norge-keeper Ingrid Hjelmseth og reddet to danske straffer. Dermed er Norge klare for finale mot Tyskland søndag.

Mjelde1

Norge og Maren Mjelde ledet finalen i 87 minutter.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det er helt sinnssykt. Det er kjipt med straffespark, men ingenting føles bedre enn å vinne slik, sier Hjelmseth til NRK.

Solveig Gulbrandsen, Cathrine Dekkerhus, Maren Mjelde og Trine Rønning leverte fire svært solide straffespark og sendte Norge til EM-finale.

– Nå bobler det i kroppen. Det er helt sykt gøy. Ingrid (Hjelmseth) gjør det så lett for oss andre med sine to strafferedninger, sier Trine Rønning til NRK.

– Jeg hadde aldri trodd vi skulle komme så langt, sier midtstopperen.

Scoret med magen

Marit Fiane Christensen (32) så ut til å bli matchvinner for Norge i EM-semifinalen, men en dansk sluttspurt ødela for de norske jentene.

Etter 87 minutter utlignet Mariann Gajhede Knudsen for danskene etter en heading.

– Det er den svakeste innsatsen siden åpningskampen mot Island. Vi er uorganisert og det er mange pasningsfeil. Norge går på en unødvendig baklengs i sluttminuttene, sier NRK-ekspert Tom Nordlie.

Fiane Christensen var den eneste norske spilleren som vant veien til nettmaskene i løpet av de 90 første minuttene minuttene. Norge skapte flere store sjanser og begge de offensive talentene Caroline Graham Hansen og Elise Thorsnes kom til store muligheter. Likevel var det veteran-stopperen som sørget for norsk jubel som varte i 87 minutter.

Scoringen kom etter bare tre minutter etter en corner, der Fiane Christensen kjempet ballen i mål med magen.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Ingrid Hjelmseth ble den store helten da Danmark ble slått i torsdagens semifinale. Even Pellerud synes det var deilig å vinne.

Se intervju med matchvinner Hjelmseth

Drømmestart

En corner fra venstre ble slått inn i feltet og midtstopper Marit Fiane Christensen kjempet inn 1-0. Christensen var sterk i feltet og ballen gikk via magen til forsvareren og i mål.

Danskene styrte banespillet etter scoringen og laget skapte noen halvsjanser uten å sette keeper Ingrid Hjelmseth på de altfor store prøvene.

Etter en halvtimes spill kom Ada Hegerberg til en stor sjanse. Spissen vendte opp på 25 meter og sendte i vei et langskudd. Ballen føk i tverrliggeren og Hegerberg var bare centimetre unna 2-0.

Danmark hadde ballen mye, men slet på den siste tredjedelen av banen.

Rett før pause fikk Norge en ny stor sjanse ved Solveig Gulbrandsen og Ada Hegerberg. Gulbrandsen vant ballen på rundt 30 meter og forsøkte å spille Hegerberg alene gjennom, men pasningen ble for upresis og den danske målvakten fanget ballen.

Graham alene med keeper

Etter pause gikk danskene offensivt ut og etter 53 minutter fikk laget en kjempesjanse.

Julie Rydahl Bukh fikk skyte i god posisjon og ballen snek seg centimetre utenfor den norske stolpen.

Bare rundt minuttet senere gikk Norge i angrep og Solveig Gulbrandsen spilte en fin pasning til Caroline Graham Hansen. 18-åringen kom alene med danskenes keeper, men avslutningen ble for svak.

Etter 70 minutter fikk innbytter Elise Thorsnes en stor sjanse, men et volley-forsøk fra 10-12-meter gikk halvmeteren utenfor det danske målet.

87 minutter var spilt da Danmark utlignet.

Et innlegg fant Mariann Gajhede Knudsen inne i feltet som knuste det norske forsvaret i lufta og headet inn 1-1.

Danmark hadde før kampen spilt seg til semifinale uten å vinne en eneste kamp etter ordinær spilletid. Danmark gikk videre fra gruppespillet med to poeng, og sikret kvartfinale etter loddtrekning. I kvartfinalen vant de på straffekonkurranse mot Frankrike.

Det måtte straffekonkurranse til for å slå Danmark i torsdagens semifinale. Keeper Ingrid Hjelmseth ble den store helten.

Se hele straffekonkurransen her

Det hadde ikke gått to og et halvt minutt av semifinalen mot Danmark før Norge tok ledelsen. Marit Fiane Christiansen sto for den.

Norge med tidlig ledelse

Med kun 3 minutter igjen av ordinær tid, utlignet Mariann Gajhede Knudsen og Danmark.

Danmark utlignet 3 minutter før slutt

Siste nytt

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag