Rørt Hjelmeset gråt etter siste målpassering

- Dette trodde jeg aldri jeg skulle komme til å gjøre, sa Odd-Bjørn Hjelmeset. Men en rørt veteran klarte ikke å holde tårene tilbake etter sitt siste renn i verdenscupen.

Video Rørt Hjelmeset etter 5-mila

Rørt Hjelmeset etter 5-mila

Han hadde ingen sjanse til å holde følge med Eldar Rønning og co. på dagens femmil i Holmenkollen. Men Kollen-publikummet visste å sette pris på sin gamle helt, og de siste rundene var reneste hyllingsferden for 40-åringen. Og da sønnen Lars gav pappa et flagg inne på stadion, ble det ste sterkt øyeblikk.

– Han er nok mer vemodig. Han hadde lyst til at jeg skulle fortsette, sa en rørt Odd-Bjørn Hjelmeset om sønnen Lars.

Når Hjelmeset forteller om da han fikk flagget av Lars inne i målområdet, kommer tårene. - Dette trodde jeg ikke jeg skulle komme til å gjøre, sier han når han må tørke øynene sine under NRKs intervju.

Video: Se Hjelmesets siste innspurt (artikkelen fortsetter)

Video Oddbjørn Hjelmeseth avluttet med stil

Odd-Bjørn Hjelmeset avluttet femmila og sin profesjonelle karriere med stil. Her tar bølgen med kollenpublikummet. Ca to minutter ut i innslaget får han flagg av sin sønn

På oppløpet fikk Hjelmeset en klem og et flagg av sønnen, før han tok bølgen sammen med et entusiastisk publikum.

– Jeg har opplevd mye. Jeg begynte her og jeg fikk slutte her. Det var min ønskedrøm, så for meg var dette helt fantastisk, sa Hjelmeset om sitt siste løp i verdenscupen.

- Det kunne ikke blitt bedre?

- Nei. Jeg kunne gått bedre i dag, men ellers kunne det ikke ha vært en bedre dag, sier Hjelmeset, fortsatt med tykk stemme. Dette er en vemodig dag for den 40 år gamle glopparen.

Han sa at han hadde en plan om å gå fort, ikke bare å delta med "a walk in the park" som avslutning.

- Men jeg hadde ikke sjanse til å holde farten. Jeg planla å ligge bak i første og andre runde, men der ble jeg liggende. De andre gikk fra meg, og tredjerunden ble fryktelig tung, sier han.

Fikk frysninger

Men han fortsatte, og på de tre siste rundene var stemningen eventylig når han passerte.

På vei mot mål showet Hjelmeset ved blant annet å bukke til kamerane og ved å spurte mot seg selv de siste meterne.

– Det var så moro å gå! Stemninga var helt eventyrlig, så jeg skulle gjerne gått to runder til. Jeg fikk frysninger nedover ryggen, sa en tydelig fornøyd Odd-Bjørn Hjelmeset.

At 40-åringen, som vant femmila i Holmekollen i 2007, kom i mål over ni minutter etter Eldar Rønning, var det få som brydde seg om. Hjelmeset selv smilte fra øre til øre på vei mot mål og i målområdet etter endt karriere.

Se NRKs hyllest til Oddbjørn Hjelmeset:

Video Hjelmeset gir seg etter Holmenkollen

Se NRKs hyllest til Oddbjørn Hjelmeset.

– Mange nakne damer

Før løpet hadde 40-åringen fra Sogn og Fjordane mål om å henge med foran i feltet, men etter den tredje runden forstod han at det var nyttesløst.

– Jeg er avhengig av å ha godt feste, og det hadde jeg i aller høyeste grad. Men det gikk utover gliden, så jeg hadde alt for dårlig glid til å henge med, forklarte Hjelmeset.

Dermed passet klassisk-spesialisten på å nyte de siste kilometerne i sitt siste renn.

– Det var mange nakne damer med navnet sitt på sine edlere deler. Og det var massevis av plakater og pølser og champagne og jägermeister, så jeg kunne hatt en enda lengre tur, flirte landslagets humørspreder gjennom mange sesonger.

Siste nytt

 • Chile tok poeng mot Argentina

  Det ble mål av Lionel Messi og en smule dramatikk da Argentina innledet med 1-1 mot Chile i Copa America mandag.

  Lionel Messi sendte Argentina oppskriftsmessig i ledelsen etter 33 minutter på et utsøkt frispark. Åtte minutter etter sidebytte fikk Chile sin utligning.

  Det ble gransking av video da Arturo Vidal fikk ballen opp i hånden inne i feltet for å se at det var hands. Den argentinske målvakten Emiliano Martínez reddet den etterfølgende straffen, men ballen endte i tverrliggeren og ut til Eduardo Vargas som headet inn til 1-1 for Chile.

  Til tross for å ha dominert kampen fullstendig klarte ikke Messi & co. å gjøre flere mål.

  Lionel Messi
  Foto: Ricardo Moraes / Reuters
 • – Kulusevski kan rekke neste kamp

  Den svenske landslagsstjernen, Dejan Kulusevski, måtte se mandagens kamp mot Spania fra sofaen hjemme i Sverige grunnet den positive koronatesten han avga noen dager før EM startet. Etter 0-0-kampen mot spanjolene kom svenskenes trener med en gladnyhet til sine landsmenn i forkant av fredagens kamp mot Slovakia.

  – Dejan kan spille, men om han er aktuell for startelleveren etter en ukes fravær vet jeg ikke. Forhåpentligvis er han aktuell for et innhopp på fredag, sa Janne Andersson til Expressen, og la til at Kulusevski trolig begynner å trene med laget på onsdag.

  Midtbanespilleren Mattias Svanberg, som også ble koronasmittet under treningsleiren i Göteborg, er ikke klar for spill ennå.

  Dejan Kulusevski
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Tre mål og tre poeng for Tromsø

  Med bare én seier hver så langt, var det to lag sulteforede på poeng som møttes på Nadderud mandag kveld. Der fikk bortelaget en fantastisk åpning etter en gavepakke fra Stabæk.

  Tromsø gikk opp i ledelsen allerede etter ni minutter, etter et svakt forsøk på å bokse vekk ballen av Marcus Sandberg. Dermed kunne til slutt Ebiye Moses sette inn 1-0 i åpent mål. Kun fem minutter senere doblet samme mann til 2-0. I sluttminuttene satte Tomas Totland inn kampens tredje og siste mål, og tromsøværingene vant 3-0.

  Ebyie Moss
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal