Hopp til innhold

Hevder dopingkontrollør ikke fant Horner

Det spanske antidopingbyrået (AEA) oppsøkte Spania Rundt-vinner Chris Horner mandag, men 41-åringen var ikke på hotellet.

Horner

Chris Horner ble søndag den eldste vinneren et Grand tour-ritt noensinne, men han har fortsatt ikke kontrakt for neste år. Her står han på podiet sammen med Vincenzo Nibali, som tok 2.-plassen.

Foto: JAIME REINA / Afp

Horner

Chris Horner var rørt etter å ha vunnet sin første store seier i karrieren.

Foto: JAIME REINA / Afp

41-åringen sikret seieren i Vuelta a España søndag. Ikke bare var seieren historisk, men han ble også den første amerikaneren som gikk til topps i dette rittet.

Mandag morgen ble Horner imidlertid oppsøkt av AEA, som skulle gjennomføre en uanmeldt dopingkontroll på oppdrag fra Det amerikanske antidopingbyrået (USADA), skriver AS.

Ifølge den spanske avisen fant ikke kontrolløren Horner ved hotellet der syklisten og hans lag RadioSchak skulle oppholde seg, og nå risikerer 41-åringen straff for å ha gjort seg utilgjengelig.

Under arrangementet er det arrangøren som har ansvar for innkvartering av syklistene, men så fort konkurransen er avsluttet, faller ansvaret på laget.

Ifølge AS ble Horner blant annet oppsøkt på Princess Hotel i byen Alcorcón, fordi RadioShack skulle hatt representanter her.

– Misforståelse

Men profflaget forklarer at Horner allerede hadde flyttet seg.

– Dopingjegerne kom til det hotellet laget brukte, men Horner var ikke her. Han hadde flyttet til det hotellet der kona hans bodde, sier en pressetalsmann for RadioShack.

– Dette er oppgitt i det skjemaet vi har sendt inn som forteller hvor den enkelte rytter befinner seg. Dopingjegerne dukket rett og slett opp på feil hotell. De spanske antidopingjegerne, som jobbet på vegne at Det amerikanske antidopingbyrået, hadde misforstått. De hadde ikke fått med seg at Horner hadde byttet hotell, legger pressetalsmannen til.

Hvis det stemmer at Horner har registrert flyttingen på forhånd, er det lite som tyder på at Horner kan bli klandret.

– Dro nytte av hvile

Mange syntes det var overraskende at gamle Horner skulle klare å ta seieren i Vuelta a España, men sportsdirektøren hans, Jose Azevedo, var ikke blant dem som lot seg overraske.

– Jeg har jobbet med ham i fem år nå, så jeg vet hva han er god for. Han kom til Vueltaen i år helt uthvilt, for han har ikke kjørt ritt på et par måneder. Det gjør den store forskjellen på dette punktet i karrieren hans, sa sportsdirektøren etter den enorme triumfen.

– Jeg håper jeg kan fortsette å konkurrere på dette nivået i to-tre år til, men jeg er jo avhengig av at beina mine fungerer, sa trebarnsfaren etter den fantastiske triumfen i Madrids gater søndag.

– Jeg har akkurat vunnet den største, men også den hardeste seieren i livet mitt til nå. Det er ikke lett å nå opp til dette nivået. Nå håper jeg folk setter pris på det jeg har gjort, sa Horner.

Problem

Men alt er ikke like rosenrødt for 41-åringen som har vært med i det profesjonelle sykkelsirkuset i 19 år allerede, og som fortsatt ikke har noen umiddelbare planer om å pensjonere seg.

Han kjører for RadioShack-laget per i dag, men har ingen kontrakt med dette laget i 2014. Hva som kommer til å skje med karrieren etter at denne sesongen er over, vet han rett og slett ikke, men håpet er å fortsette på toppnivå.

– Problemet er at jeg er en gammel mann. alderen setter begrensninger. Dersom jeg hadde stått her som vinner av Vueltaen og vært 20 år gammel, så hadde situasjonen vært helt annerledes enn den er nå. Da ville minst 50 lag stått i kø for å gi meg tilbud og kontrakt, sa han søndag.

– Vært undervurdert

Horner avgjorde definitivt Vueltaen på lørdagens etappe. Da knuste han Vincenzo Nibali på den siste fjelltoppen.

Derfor ble søndagens avsluttende etappe den reneste triumfturen for ham. Horner rullet inn til 46.-plassen uten ta noen sjanser underveis på den vel 109 kilometer lange avslutningsetappen.

– Nå har jeg fått vist hva som virkelig bor i meg. tidligere har jeg kanskje ikke vært tøff nok til å få de sjansene jeg synes jeg har fortjent. Jeg har nok vært litt undervurdert, slo Chris Horner fast etter Vuelta-triumfen søndag.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal