Historisk VM-gull for Norge

Odd Arne Brekne, Ole Kristian Bryhn og Kim Andre Aannestad Lund sikret mandag Norge gull i lagkonkurransen på 300 meter halvmatch med standardrifle.

Ole Kristian Bryhn, Kim Andre Aannestad Lund og Odd Arne Brekne.

SKYTTERE MED SUKSESS. Fra venstre: Ole Kristian Bryhn, Kim Andre Aannestad Lund og Odd Arne Brekne.

Foto: Norges Skytterforbund

Det er aller første gang et norsk lag vinner denne øvelsen.

Tidligere har det blitt fire sølv og en bronse, men tirsdag kunne Norge endelig juble for gull etter en knallhard kamp mot det sveitsiske laget.

Norges andre gull

Etter 180 skudd sto både Norge og Sveits bokført med 1634 poeng, men det norske laget sikret gullet på grunn av flere sentrumstiere enn Sveits.

Gullet var Bryhn og Breknes annet laggull i årets VM. De to var også med på laget som sikret Norge laggull på 300 meter liggende søndag.

Dermed er det blitt to gull så langt til Norge i årets VM i skyting i Granada. Begge i lagkonkurranser.

Verdensrekord

I tillegg satte også Brekne ny verdensrekord under konkurransen med 587 poeng. Den gamle rekorden var på 586 poeng.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal