Historisk sjokktap: Tidenes beste slått ut av en amatør i VM

Under verdensmesterskapet i England tirsdag ble verdensener Ronnie O'Sullivan slått ut av en 20 år yngre amatør.

James Cahill

BRILJANT SPILT: 23 år gamle James Cahill overrasket alle da han slo ut tidenes beste snooker, O`Sullivan.

Foto: Nigel French / AP

– Dette er det største sjokket i historien av verdensmesterskap, ropte kommentatoren til Eurosport da amatøren James Cahill sikret seieren mot verdenseneren i snooker.

Helt siden 1977 har det blitt arrangert verdensmesterskap i snooker i Crucible Theatre som ligger i sentrum av Sheffield i England. Og i år ble det en helt spesiell start på mesterskapet.

«Føler meg helt forferdelig»

O'Sullivan går under kallenavnet «The Rocket» på grunn av hans raske spillestil. Briten har blitt verdensmester fem ganger og han har ikke tapt i første runde av et verdensmesterskap siden 2003.

Ronnie O`Sullivan

UTE AV VM: Her blir verdenseneren Ronnie O'Sullivan slått ut av amatøren James Cahill.

Foto: Nigel French / AP

Tirsdag fikk 43-åringen seg en skikkelig overraskelse.

20 år yngre Cahill hadde nemlig vunnet tre kvalifiseringskamper og ble den første amatøren som fikk spille på Crucible Theatre. Og til tross for at han møtte tidenes beste spiller i første runde, viste han ingen respekt og tok ledelsen 5–4 i første partiet.

– Jeg har alltid hatt troen på meg selv og at jeg kan slå hvem som helst på en god dag. Nå skal jeg vise hva jeg kan, sa Cahill til BBC etter seieren.

Like før slutt så det ut til at O'Sullivan skulle gå opp i ledelsen, men veteranen gjorde en stor tabbe, og det utnyttet Cahill som vant 10–8.

– Jeg føler meg knust og hadde ingen energi. Jeg føler meg helt forferdelig, for å være helt ærlig, fortalte O'Sullivan til BBC etter tapet.

Historisk

Cahills seier over O'Sullivan er det største sjokket i Crucible-historien siden 2000. Da ble Stephan Hendry, med syv verdensmestertitler, slått ut av Stuart Bingham som var ranket som nummer 97 i verden.

Cahill hadde status som profesjonell fra 2013 til 2017, men gikk tilbake til å være amatør igjen i fjor.

– Jeg prøvde å henge med og gjøre mitt aller beste, men han spilte fantastisk. Dette var helt rettferdig, sa O'Sullivan om sin underdog-motstander.

En annen legende, Steve Davis, som har vært verdensmester seks ganger, hyller også 23-åringen.

– Holdningen hans har vært strålende. Han spilte med rytme og selvtillit.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal