Hopp til innhold

Historisk sjokktap: Tidenes beste slått ut av en amatør i VM

Under verdensmesterskapet i England tirsdag ble verdensener Ronnie O'Sullivan slått ut av en 20 år yngre amatør.

James Cahill

BRILJANT SPILT: 23 år gamle James Cahill overrasket alle da han slo ut tidenes beste snooker, O`Sullivan.

Foto: Nigel French / AP

– Dette er det største sjokket i historien av verdensmesterskap, ropte kommentatoren til Eurosport da amatøren James Cahill sikret seieren mot verdenseneren i snooker.

Helt siden 1977 har det blitt arrangert verdensmesterskap i snooker i Crucible Theatre som ligger i sentrum av Sheffield i England. Og i år ble det en helt spesiell start på mesterskapet.

«Føler meg helt forferdelig»

O'Sullivan går under kallenavnet «The Rocket» på grunn av hans raske spillestil. Briten har blitt verdensmester fem ganger og han har ikke tapt i første runde av et verdensmesterskap siden 2003.

Ronnie O`Sullivan

UTE AV VM: Her blir verdenseneren Ronnie O'Sullivan slått ut av amatøren James Cahill.

Foto: Nigel French / AP

Tirsdag fikk 43-åringen seg en skikkelig overraskelse.

20 år yngre Cahill hadde nemlig vunnet tre kvalifiseringskamper og ble den første amatøren som fikk spille på Crucible Theatre. Og til tross for at han møtte tidenes beste spiller i første runde, viste han ingen respekt og tok ledelsen 5–4 i første partiet.

– Jeg har alltid hatt troen på meg selv og at jeg kan slå hvem som helst på en god dag. Nå skal jeg vise hva jeg kan, sa Cahill til BBC etter seieren.

Like før slutt så det ut til at O'Sullivan skulle gå opp i ledelsen, men veteranen gjorde en stor tabbe, og det utnyttet Cahill som vant 10–8.

– Jeg føler meg knust og hadde ingen energi. Jeg føler meg helt forferdelig, for å være helt ærlig, fortalte O'Sullivan til BBC etter tapet.

Historisk

Cahills seier over O'Sullivan er det største sjokket i Crucible-historien siden 2000. Da ble Stephan Hendry, med syv verdensmestertitler, slått ut av Stuart Bingham som var ranket som nummer 97 i verden.

Cahill hadde status som profesjonell fra 2013 til 2017, men gikk tilbake til å være amatør igjen i fjor.

– Jeg prøvde å henge med og gjøre mitt aller beste, men han spilte fantastisk. Dette var helt rettferdig, sa O'Sullivan om sin underdog-motstander.

En annen legende, Steve Davis, som har vært verdensmester seks ganger, hyller også 23-åringen.

– Holdningen hans har vært strålende. Han spilte med rytme og selvtillit.

Siste nytt

 • Betis-fansen laga bråk i Roma

  Det gjekk hardt for seg i Romas gater etter at heimelaget blei slått 2–1 av Real Betis i Europaligaen torsdag. Italienarane rasar mot oppførselen til spanjolane.

  – Søppel overalt, og til og med menn som brukte søylene som urinalar, skriv italienske Il Fatto Quotidiano, ifølge spanske AS.

  Det var rundt 5000 Betis-fans på torget Piazza del Popolo i den italienske hovudstaden torsdag kveld.

  Avisa La Repubblica omtaler torget som «eit teppe av søppel» fredag morgon og skriv at det var fleire av spanjolane som kasta tomme ølflasker på vindauga til ein bar i Trastevere-området.

  I ein video på Twitter kan ein sjå torget fult av søppel, og renovasjonsarbeidarar som ryddar opp etter torsdagens kaos.

  Real Betis-fans i Roma
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • – Målbonus gir Haaland 10 mill. i veka

  Den ville scoringsforma til Erling Braut Haalands gjer at han ligg an til å tene over ti millionar kroner i veka i Manchester City, ifølgje Daily Mail.

  Den britiske storavisa hevdar å vite at Haaland har ei rekkje «vanlege» bonusar i kontrakten sin som gjer at jærbuen med prestasjonane han viser i dag, vil innkassere ei årsløn på svimlande 45 millionar pund (865.000 pund i veka).

  Det svarar til 536 millionar kroner etter dagens kurs, og gjer han truleg til den best betalte spelaren i Premier League.

  Haaland har skåra hat trick i tre heimekampar på rad i den engelske toppdivisjonen. I alt har han skåra 19 mål på 12 kampar for City, og nordmannen ber det heitaste namnet i fotballverda om dagen.

  I serien har det vorte 14 mål på 8 kampar. Om Haaland skulle klare å halde oppe målsnittet sitt gjennom heile sesongen, vil han ende på 67 Premier League-mål i 2022/23.

  Laurdag ventar heimekamp mot Southampton for City og den målhungrige jærbuen.

  Haaland
  Foto: Nick Potts / AP
 • Carl-Fredrik Bunæs er død

  Den tidlegare friidrettsutøvaren Carl-Fredrik Bunæs sovna stille inn torsdag kveld etter lengre tids sjukdom. Han blei 82 år gammal.

  Det opplyser sonen Per Christian Bunæs i ei melding til NTB.

  Bunæs var blant dei fremste sprintarane i Norden tidleg på 1960-talet. Som senior tok han 18 individuelle NM-gull (fem på 100 meter, ni på 200 meter og fire på 400 meter) frå 1957 til 1966.

  Han deltok i Roma-OL i 1960 og rauk ut i kvartfinalane på 100 og 200 meter.

  I sin aktive karriere gjekk han som regel under namnet «Bassen Bunæs». Han var spesielt kjend for sin solide innsats i landskampar..

  – Vi som hadde glede av å springe stafettar på for eksempel 4 x 400 meter kunne seie at det ikkje var så¨farleg kva vi gjorde, for Bassen ordna opp på siste etappe, skreiv hans klubbkamerat i Tjalve, Arne Kvalheim, på twitter då dødsfallet var kjent.

  Bunæs let etter seg seg to barn og fire barnebarn.

  Carl Fredrik Bunæs
  Foto: Knut Edvard Holm / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste