NRK Meny
Normal

– En hopper som har tatt sporten til nye høyder

Peter Prevc vant verdenscupen sammenlagt med sin 13. seier på én sesong. Nå kan han bli historisk.

Peter Prevec vant søndagens verdenscuprenn, og med det sikret han også seieren i verdenscupen sammenlagt.

SUVEREN: Peter Prevc hadde ingen problemer med å slå resten for 13 gang i årets sesong.

Ingen kan gjøre noe med slovenske Peter Prevc denne sesongen. Mannen som også vant hoppuka og skiflygings-VM har vært så suveren at han nå trolig blir historisk.

Med sin 13. seier for sesongen tangerte sloveneren Gregor Schlierenzauer sin rekord for antall seiere i løpet av én sesong fra 2008.

Men nå er det er fortsatt seks renn igjen av sesongen.

– Gregor har jo blitt regnet som vår tids beste skihopper, men nå har Prevc bevist at han kommer til å bli enda større. Det er seks renn igjen. Jeg tror han tar minst en seier til, da mest sannsynlig i Planica som er en flyverbakke, sier NRKs hoppekspert Anders Jakobsen.

KAZAKHSTAN-SKIJUMPING/ Ski Jumping Äì FIS Ski Jumping World Cup Äì First Round

JUBLET FOR NY SEIER: Peter Prevc knuste resten av feltet.

Foto: SHAMIL ZHUMATOV / Reuters

– Skal egentlig ikke være mulig

De lovende ordene om den suverene hopperen stopper ikke der fra Jakobsen.

– Dette er en hopper som har tatt sporten til nye høyder, synes jeg. Han har vunnet verdenscuprenn med over 20 poeng flere ganger. Det skal egentlig ikke være mulig med tanke på at de beste hopperne fra hver nasjon møtes der.

Den norske sportssjefen, Clas Brede Bråthen, er også full av begeistring.

– Vi konkurrerer med en utøver som er i ferd med å levere tidenes verdenscupsesong. All mulig respekt og gratulasjoner til Prevc, sier Bråthen om den suverene vinneren.

Tande på pallen

Det var ikke bare Prevc som leverte søndag. Daniel Andre Tande viste igjen at formen er inntakt. Etter førsteomgangen lå han på en fjerdeplass, men han klarte å hoppe seg opp på tredjeplass og pallen i den andre omgangen.

Kenneth Gangnes ble nummer 9, Andreas Stjernen nummer 13, Anders Fannemel nummer 17 og Joachim Hauer nummer 26.

– Nok en pallplass på Daniel Tande og en bra 9. plass på Gangnes. Vi fortsetter å vise styrke som lag. Ingen nasjoner har flere forskjellige utøvere på pallen, ingen har flere forskjellige vinnere, og vi har 5 løpere i topp 12 i verdenscupen. Vi har også satt norsk rekord i antall verdenscuppoeng i en sesong allerede, om jeg ikke tar feil, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset