RB Leipzig sjokkerte Atletico – klar for historisk semifinale

Aldri før har RB Leipzig spilt i en kvartfinale i mesterligaen, nå venter PSG og verdensstjernene Mbappé og Neymar.

ot9VwfltYuc
Foto: MIGUEL A. LOPES / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er kanskje den lykkeligste trenerne i verden. Til syvende og sist var vi best, det andre målet var kanskje litt heldig, men vi skapte rom hele veien, sa RB Leipzigs trener Julian Nagelsmann på Viasats sending etter kampen.

For etter drøye 90 minutter mot Atlético Madrid på nøytral bane i Lisboa er den tyske klubben klare for sin aller første semifinale i mesterligaen.

Og den kampen har historisk sus av flere grunner.

Den yngste noensinne

For ikke bare er det klubbens første semifinale i mesterligaen, 33 år gamle Nagelsmann blir den yngste treneren noensinne i en semifinale.

Og der møter tyskerne PSG og verdensstjernene Mbappé og Neymar.

b3zwjhnAuWc

Kun 33 år gammel er Julian Nagelsmann klar for semifinale i mesterligaen.

Foto: POOL / Reuters

– Vi ser frem til det, men det blir tøft for vi så hva PSG gjorde mot Atalanta. Det blir en tøff kamp, men vi har troen på oss selv og vi skal gi alt vi har, sa matchvinner Tyler Adams etter kampen ifølge UEFA sin hjemmeside.

Og treneren som både ledet laget i kveld og som skal lede laget mot PSG er klar i sin tale.

– Det er normalt at når du kommer til den neste runden, så vil du ha mer. I kveld er vi glade: I morgen begynner vi å se på Paris, sa Nagelsmann etter kampen.

Nok en skalp

Samtidig er det ikke første gangen Leipzig tar en skalp i mesterligaen. For veien til kvartfinalen mot Atletico, bestod i å slå ut fjorårets nummer to i mesterligaen, Tottenham.

4A1O-vsCjso

Joao Felix scoret på straffe, men selv ikke det portugisiske stjerneskuddet kunne reddet Atletico

Foto: POOL / Reuters

Og i tillegg til at både trener og klubb ble historiske med avansement til semifinalen, så er Leipzig den første tyske klubb i semifinalen i mesterligaen utenom Bayern München og Borussia Dortmund siden Schalke i 2010/2011.

Semifinalemotstander PSG på sin side, tok seg videre etter en neglebiter av en kamp mot italienske Atalanta onsdag.

Semifinalen mot PSG spilles allerede neste uke.

Siste nytt

 • Van der Breggen tok gulldobbel

  Anna van der Breggen tok sitt andre gull under sykkel-VM i Italia da hun syklet fra samtlige konkurrenter og kom alene til mål på landeveisrittet.

  For bare to dager siden vant nederlenderen tempoen. Dobbeltseieren i samme mesterskap er hun andre kvinne i historien til å klare, etter franske Jeannie Longo i 1995.

  Annemiek van Vleuten og hjemmehåpet Elisa Longo Borghini tok de andre medaljene.

  van der Breggen
  Foto: Andrew Medichini / AP
 • Ruud-tap – misset finale

  Casper Ruud måtte se seg slått av bunnsolide Andrej Rublev for annet år på rad i ATP 500-turneringen i Hamburg. Rublev, som er ranket som nummer 14 på ATP-lista, vant de to første settene 6-4, 6-2. Dermed sa det stopp for Ruud, som nå vender blikket mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros kommende uke. Her møter han Yuichi Sugita i 1. runde, men kamptidspunkt er ikke bestemt.

  Casper Ruud
  Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
 • Virik på seierspallen i Ungarn

  Maria Virik (20) padlet inn til 3.-plass i A-finalen på K1 1000 meter under verdenscupen i ungarske Szeged.

  Bærum-padleren avsluttet finalen meget sterkt, men truet aldri Eszter Rendessy, som vant på hjemmebane på tiden 3.58,91.

  I herrenes A-finale på 1000-meteren ble det 7.-plass til Lars Magne Ullvang. Han endte 7,96 bak den portugisiske vinneren Fernando Pimenta.

  (NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal