Hirscher: – Jeg håper virkelig det ikke er droner i bruk denne gangen

For ett år siden var Marcel Hirscher sekunder fra å bli truffet av en fallende TV-drone i Madonna di Campiglio. I dag er verdenseliten tilbake i den italienske bakken.

Marcel Hirscher

NESTENULYKKE: I fjorårets renn var Marcel Hirscher centimeter fra å bli truffet av en drone.

For et år siden gikk det nesten galt for østerrikske Marcel Hirscher i det tradisjonsrike slalåmrennet i Madonna di Campiglio.

I starten av løpet hans i andre omgang falt plutselig en kameradrone i bakken, kun centimeter bak alpinisten (se den dramatiske hendelsen i videoen øverst i saken).

– Oi, oi, oi. Dette er det verste jeg har sett, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft da dronen krasjet rett bak Hirscher.

Tenker ofte tilbake

I ettermiddag er verdenseliten igjen tilbake i den italienske bakken. Denne gangen håper Hirscher det skjer uten TV-droner svevende over hodet.

– Jeg håper virkelig at det ikke er noen droner i bruk denne gangen, sier han til den østerrikske avisen Krone Zeitung, ifølge TV2.no.

På tross av dramatikken, fullførte Hirscher og ble nummer to. Den eneste som maktet å hamle opp med østerrikeren var Henrik Kristoffersen, som vant rennet med 1,25 sekund.

– Jeg har ofte tenkt tilbake på hendelsen. Spesielt de siste månedene, men jeg tenker at det er normalt, sier Hirscher.

– Helt skandaløst

Både Hirscher selv og Kristoffersen var rystet etter nestenulykken for ett år siden.

– Jeg kjente at noe skjedde. Det der er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, raste østerrikeren etter målgangen – og tilføyde:

– Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig!

– Hadde dronen falt ned to sekunder tidligere, kunne det blitt ille. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, sa Kristoffersen.

Kveldens slalåmrenn sendes direkte på NRK 1 fra klokken 17.45. Andre omgang vises på NRK 2 fra 20.45.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal