NRK Meny
Normal

Hirscher: – Jeg håper virkelig det ikke er droner i bruk denne gangen

For ett år siden var Marcel Hirscher sekunder fra å bli truffet av en fallende TV-drone i Madonna di Campiglio. I dag er verdenseliten tilbake i den italienske bakken.

Marcel Hirscher

NESTENULYKKE: I fjorårets renn var Marcel Hirscher centimeter fra å bli truffet av en drone.

For et år siden gikk det nesten galt for østerrikske Marcel Hirscher i det tradisjonsrike slalåmrennet i Madonna di Campiglio.

I starten av løpet hans i andre omgang falt plutselig en kameradrone i bakken, kun centimeter bak alpinisten (se den dramatiske hendelsen i videoen øverst i saken).

– Oi, oi, oi. Dette er det verste jeg har sett, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft da dronen krasjet rett bak Hirscher.

Tenker ofte tilbake

I ettermiddag er verdenseliten igjen tilbake i den italienske bakken. Denne gangen håper Hirscher det skjer uten TV-droner svevende over hodet.

– Jeg håper virkelig at det ikke er noen droner i bruk denne gangen, sier han til den østerrikske avisen Krone Zeitung, ifølge TV2.no.

På tross av dramatikken, fullførte Hirscher og ble nummer to. Den eneste som maktet å hamle opp med østerrikeren var Henrik Kristoffersen, som vant rennet med 1,25 sekund.

– Jeg har ofte tenkt tilbake på hendelsen. Spesielt de siste månedene, men jeg tenker at det er normalt, sier Hirscher.

– Helt skandaløst

Både Hirscher selv og Kristoffersen var rystet etter nestenulykken for ett år siden.

– Jeg kjente at noe skjedde. Det der er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, raste østerrikeren etter målgangen – og tilføyde:

– Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig!

– Hadde dronen falt ned to sekunder tidligere, kunne det blitt ille. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, sa Kristoffersen.

Kveldens slalåmrenn sendes direkte på NRK 1 fra klokken 17.45. Andre omgang vises på NRK 2 fra 20.45.

Siste nytt

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag