NRK Meny
Normal

Hirscher: – Jeg håper virkelig det ikke er droner i bruk denne gangen

For ett år siden var Marcel Hirscher sekunder fra å bli truffet av en fallende TV-drone i Madonna di Campiglio. I dag er verdenseliten tilbake i den italienske bakken.

Marcel Hirscher

NESTENULYKKE: I fjorårets renn var Marcel Hirscher centimeter fra å bli truffet av en drone.

For et år siden gikk det nesten galt for østerrikske Marcel Hirscher i det tradisjonsrike slalåmrennet i Madonna di Campiglio.

I starten av løpet hans i andre omgang falt plutselig en kameradrone i bakken, kun centimeter bak alpinisten (se den dramatiske hendelsen i videoen øverst i saken).

– Oi, oi, oi. Dette er det verste jeg har sett, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft da dronen krasjet rett bak Hirscher.

Tenker ofte tilbake

I ettermiddag er verdenseliten igjen tilbake i den italienske bakken. Denne gangen håper Hirscher det skjer uten TV-droner svevende over hodet.

– Jeg håper virkelig at det ikke er noen droner i bruk denne gangen, sier han til den østerrikske avisen Krone Zeitung, ifølge TV2.no.

På tross av dramatikken, fullførte Hirscher og ble nummer to. Den eneste som maktet å hamle opp med østerrikeren var Henrik Kristoffersen, som vant rennet med 1,25 sekund.

– Jeg har ofte tenkt tilbake på hendelsen. Spesielt de siste månedene, men jeg tenker at det er normalt, sier Hirscher.

– Helt skandaløst

Både Hirscher selv og Kristoffersen var rystet etter nestenulykken for ett år siden.

– Jeg kjente at noe skjedde. Det der er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, raste østerrikeren etter målgangen – og tilføyde:

– Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig!

– Hadde dronen falt ned to sekunder tidligere, kunne det blitt ille. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, sa Kristoffersen.

Kveldens slalåmrenn sendes direkte på NRK 1 fra klokken 17.45. Andre omgang vises på NRK 2 fra 20.45.

Siste nytt

 • – For lang oppkjøring i Norge

  Nicklas Bendtner mener oppkjøringen i Norge på en måned og tre uker blir for lang. – Jeg ville gjerne hatt det som i England, intensivt en måned og så «bang» på, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Vil satse på fartsdisiplinene

  Den doble OL-vinneren Marcel Hirscher vant sitt syvende strake verdenscuptreofé sammenlagt denne sesongen. Nå ser han at utfordringen til å ta sitt åttende ligger i å ta flere verdenscuppoeng i utfor og super-G.

  Marcel Hirscher
  Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag