NRK Meny
Normal

Hirscher: – Jeg håper virkelig det ikke er droner i bruk denne gangen

For ett år siden var Marcel Hirscher sekunder fra å bli truffet av en fallende TV-drone i Madonna di Campiglio. I dag er verdenseliten tilbake i den italienske bakken.

Marcel Hirscher

NESTENULYKKE: I fjorårets renn var Marcel Hirscher centimeter fra å bli truffet av en drone.

For et år siden gikk det nesten galt for østerrikske Marcel Hirscher i det tradisjonsrike slalåmrennet i Madonna di Campiglio.

I starten av løpet hans i andre omgang falt plutselig en kameradrone i bakken, kun centimeter bak alpinisten (se den dramatiske hendelsen i videoen øverst i saken).

– Oi, oi, oi. Dette er det verste jeg har sett, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft da dronen krasjet rett bak Hirscher.

Tenker ofte tilbake

I ettermiddag er verdenseliten igjen tilbake i den italienske bakken. Denne gangen håper Hirscher det skjer uten TV-droner svevende over hodet.

– Jeg håper virkelig at det ikke er noen droner i bruk denne gangen, sier han til den østerrikske avisen Krone Zeitung, ifølge TV2.no.

På tross av dramatikken, fullførte Hirscher og ble nummer to. Den eneste som maktet å hamle opp med østerrikeren var Henrik Kristoffersen, som vant rennet med 1,25 sekund.

– Jeg har ofte tenkt tilbake på hendelsen. Spesielt de siste månedene, men jeg tenker at det er normalt, sier Hirscher.

– Helt skandaløst

Både Hirscher selv og Kristoffersen var rystet etter nestenulykken for ett år siden.

– Jeg kjente at noe skjedde. Det der er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, raste østerrikeren etter målgangen – og tilføyde:

– Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig!

– Hadde dronen falt ned to sekunder tidligere, kunne det blitt ille. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, sa Kristoffersen.

Kveldens slalåmrenn sendes direkte på NRK 1 fra klokken 17.45. Andre omgang vises på NRK 2 fra 20.45.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
Etter kamp