NRK Meny
Normal

Hirscher falt på høstens første trening - ute i seks uker med ankelbrudd

Den østerrikske alpinstjernen Marcel Hirscher ble fløyet til sykehus etter å ha falt på høstens første trening. Der ble det konstatert brudd og rundt seks uker i gips.

2017 Audi FIS Ski World Cup Finals - Ladies' & Mens' Slalom

SKADET: Marcel Hirscher i aksjon under verdenscupen forrige sesong. Nå er han ute i rundt seks uker.

Foto: Ezra Shaw / AFP

Østerrikeren melder selv om skaden på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i hjembyen Salzburg torsdag etter fallet på slalåmtreningen i Mölltaler Gletscher, som var høstens første.

Det ble der konstatert brudd i ankelen. Hirscher-manager Stefan Illek beskriver fallet til 28-åringen som en «serious crash». Alpinisten må nå regne med en pause på rundt seks uker.

– Slik det ser ut nå vil det ikke være nødvendig med en operasjon, men Hirscher må gå med gips i seks uker, sier Illek i en pressemelding.

Publiserte video

Uhellet kommer på et dårlig tidspunkt for Hirscher - kun to og en halv måned før verdenscupstarten. I tillegg venter OL i Pyeongchang i februar.

– Det er umulig å si nå om ha rekker verdenscupåpningen i Sölden 29. oktober, sier Illek.

I tillegg til å legge ut bilde av seg selv med gips på sosiale medier med teksten «Time for a break», har Hirscher også publiert blide av uhellet på sin Facebook-side:

Laster Twitter-innhold

Lokalavisen Salzburger Nachrichten skriver at Hirscher knapt har vært skadet tidligere i karrieren med unntak av en smell i det venstre kneet før VM i 2011.

Seks VM-gull

Hirscher, som forrige sesong endte 160 poeng foran Henrik Kristoffersen i slalåmcupen, har blitt kåret til årets idrettsutøver i Østerrike tre ganger.

Østerrikeren har vunnet verdenscupen sammenlagt seks ganger på rad. I tillegg kan han vise til ni VM-medaljer, hvorav seks gull.

– Dette er synd for sporten, men det ser ut for meg som om han hadde lav fart da han hektet. Uansett er det ikke ideelt så tett på sesongen. Han vil nok være i svakere form dersom han kommer seg på ski før nyttår, og det kan bli kort tid til å finne toppformen til OL, sier NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo