NRK Meny
Normal

Verdenscuplederen hektet - men vant likevel

Marcel Hirscher var nære ved å ryke ut i første duell i parallellslalåmrennet tirsdag kveld, men østerrikeren kom seg på beina og økte verdenscupledelsen til Aksel Lund Svindal.

Dødt løp i første omgang i paralellslalåm fra Moskva mellom Truls Johansen og Marcel Hirscher. I andre omgang ble Hirscher for strek.

Marcel Hirscher hektet ut fra start og var nære ved å kjøre ut, men østerrikeren kom seg likevel til mål og sendte norske Truls Johansen ut av paralellslalåmrennet i verdenscupen tirsdag.

Aksel Lund Svindal stilte ikke til start i verdenscuprennet i Moskva tirsdag kveld. Nordmannen har valgt å trene fremfor å konkurrere med bare en uke igjen til VM.

Verdenscupleder Marcel Hirscher var imidlertid på plass for å sanke verdenscuppoeng i parallellslalåmrennet.

Målet var seier og 100 poeng, men østerrikeren fikk problemer med å ta seg videre da han møtte Truls Johansen i første duell.

Hektet i starten

Johansen, én av de to norske utøverne som stilte til start i rennet, kjørte inn på nøyaktig samme tid som Hirscher i første forsøk.

I andre og avgjørende forsøk hektet Hirscher i starten, og Johansen fikk en gylden mulighet til å sendte østerrikeren ut av konkurransen.

Hirscher kjørte imidlertid svært godt og med en fenomenal opphenting tok han seg likevel videre på bekostning av sin norske konkurrent.

– Det er så nært i hvert heat. Det er så tøft å vinne her. Det er mange gode løpere, så jeg var heldig i dag, sier Hirscher etter løpet.

I finalen møtte han svenske André Myhrer til duell. Også der ble det jevnt, men Hirscher var best i de to finalerundene og fikk med seg 100 verdenscuppoeng.

Han økte med det avstanden til sammenlagttoer Svindal til 214 poeng.

Marcel Hirscher mot André Myhrer i finalen

Hirscher møtte svenske André Myhrer i finalen. Verdenscuplederen gikk seirende ut av duellen og fikk med seg 100 verdenscuppoeng.

Siste nytt

  • Dansk juniorgull

    Danske Julius Johansen tok VM-gullet på junior-fellesstarten i VM. Han var suveren og slo italienerne Luca Rastelli og Michele Gazzoli med 51 sekunder. Beste nordmann ble Olav Hjemsæter på åttendeplass. Idar Andersen lå altså i brudd sammen med Johansen, men veltet og mistet dermed muligheten til medalje.

    Fellesstart junior VM
    Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner