Hopp til innhold

Hirscher kjenner seg igjen: – Man tenker ikke på konsekvenser

Verdens beste slalåmkjører fikk seg en støkk da 19 år gamle Henrik Kristoffersen slo ham på hjemmebane. Nå frykter han nordmannen i OL.

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen etter tirsdagens historiske slalåmseier i Schladming.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

– Han er rask og har blitt en virkelig utfordrer til en OL-medalje, sier Marcel Hirscher til NRK.

Det sier østerrikeren som slo gjennom i junior-VM i 2007. I 2008 fikk han sin første pallplassering i verdenscupen da han kom på tredjeplass i i slalåmrennet i Kranjska Gora.

I dag er han verdens beste slalåmkjører og på andreplass i verdenscupen sammenlagt - bak Aksel Lund Svindal.

Hirscher ser flere likhetstrekk mellom karrierene til seg selv og Kristoffersen.

– Jeg husker tilbake da jeg var 19 år. Det var en fin tid, og man tenkte ikke så mye på konsekvenser eller tabber. Man bare kjører og gir alt, sier han.

– Han er i den rette alderen. Det var en god periode, sier Hirscher.

Saken fortsetter under video

Intervju med Marcel Hirscher etter Henrik Kristoffersens verdenscupseier i Schladming. Reporter: Anders Mjaaland.

VIDEO: Se intervjuet med Marcel Hirscer, som skryter av Henrik Kristoffersen.

– Har utviklet seg mye

Kristoffersen har uttalt at østerrikeren er hans store forbilde.

Begge var 19 år da de klatret på pallen i et verdenscuprenn for første gang, men Hirscher måtte vente til han ble 20 år før han tok en seier og han var 23 år før han tok en OL-medalje.

På det området kan Henrik Kristoffersen slå sin helt.

19-åringen fra Rælingen er nemlig blitt en av de store medaljefavorittene før Sotsji-OL, mener Hirscher.

–Siden i fjor har Henrik utviklet seg svært mye. Teknikken er rå og det betyr alt, sier Hirscher, som var rask med å gratulere Kristoffersen etter seieren tirsdag.

– Man of the day: Henrik Kristoffersen, skrev han senere på Twitter.

– Har kostet blod og svette

Henrik Kristoffersens slalåmseier i Schladming var Norges første i verdenscupen på 10 år. Kristoffersen er også tidenes yngste norske vinner i et verdenscuprenn i alpint.

– Det har kostet svette, blod og mange timer - men jeg hadde absolutt gjort det samme om igjen, sa en glad 19-åring etter seieren.

Nordmannen slo Hirscher med 18 hundredeler.

NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen er imponert over hvordan Kristoffersen greide å holde hodet kaldt i heksegryta i Schladming.

– Han er 19 år og suser ned til seier i det råeste slalåmrennet vi har. Han viser absolutt ingen tegn til nerver. Han er en ener, sier Arnesen.

Henrik Kristoffersen har tatt alpin-verden med storm gjennom sine fantastiske prestasjoner i verdenscupen i år. I kveld tok han det siste steget ved å vinne kveldsrennet i Schladming. Se den fantastiske andreomgangen hans her!

VIDEO: Her avgjør Kristoffersen slalåmrennet i Schladming.

Siste nytt

 • Storhamar med ny fordel i NM-semifinalen – vant tett oppgjør

  Storhamar er igjen i føringen i NM-semifinalen mot Vålerenga etter torsdagens 2-1-seier på hjemmebane. Hamar-laget leder 2–1 sammenlagt i best av sju-serien.

  Patrick Thoresen sendte hjemmelaget i ledelsen tidlig i annen periode, mens Jacob Berglund doblet den ti minutter senere. Andreas Martinsen tok VIF inn i kampen igjen med en redusering mot slutten av samme periode.

  Storhamar holdt unna i tredje periode og sikret seg en ny fordel i semifinalen, som spilles best av sju kamper. Dermed har det bare vært hjemmetriumfer hittil. Neste kamp spilles i Oslo lørdag.

  Storhamar og Vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. VIF har vunnet hele 26 NM-titler, mens Storhamar har sju.

  Det er likevel 14 år siden Vålerenga sist vant NM. Storhamar gjorde det sist i 2018, og i fjor ble Storhamar slått av Stavanger Oilers i finalen.

  Regjerende norgesmester Oilers leder 3–0 sammenlagt over Sparta og kan sikre finalebilletten med borteseier i Sarpsborg fredag.

  (©NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud
 • Norge knuste jumbolaget – kjemper videre om VM-semifinale i Curling

  Norges curlingkvinner trengte bare seks omganger på å slå New Zealand 8–1 i VM. Fredag spiller de om å bli en del av medaljeracet.

  Det norske laget fikk en svak start på kveldskampen i Sandviken i Sverige. Kristin Skasliens sistestein greide ikke å stoppe New Zealand fra å «stjele» det første poenget.

  Men det var aldri fare på ferde mot en motstander som hadde tapt samtlige oppgjør i årets VM. Norge var alene om å plukke poeng i de fem neste omgangene, og på 8–1 ga newzealenderne opp.

  Oppturen kom på samme dag som Norge røk 1–6 for VM-favoritten Sveits. Laget til skip Marianne Rørvik har vunnet seks av ti kamper i grunnspillet. Det holder til en delt 3.-plass på tabellen. De fire beste tar seg til semifinalene.

  Norge må trolig slå Italia og Tyskland fredag for å bli en av dem. Det spilles skillekamper om lag ender på likt antall seirer og tap.

  Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye er også en del av det norske VM-laget.

  (©NTB)

  curling kvinner norge
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Ratcliffe bekrefter nytt United-bud

  Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe (70) gir ikke opp kampen om å få kjøpe Manchester United. Han har via selskapet Ineos forbedret sitt tilbud, skriver NTB.

  Torsdag kveld kom den ventede nyheten om at Ratcliffe via Ineos la inn et nytt bud på den engelske storklubben.

  «Sir Jim Ratcliffe og Ineos kan bekrefte at vi har lagt inn et revidert bud», står det i en uttalelse AP har fått tilsendt.

  70-åringen regnes for å være Storbritannias rikeste mann og er majoritetseier i kjemikaliekonsernet Ineos. Nylig møtte han toppledelsen i Manchester United på Old Trafford.

  Den amerikanske Glazer-familien har eid «de røde djevlene» siden 2005. Eierne har vært svært upopulære blant fansen som i fjor høst satte de i gang en prosess som kan ende med et salg av hele eller deler av klubben.

  Flere har meldt sin interesse for klubben. Sist ut var den finske gründeren Thomas Zilliacus. Men Ratcliffe og Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani fra Qatar har vært de to mest toneangivende beilerne i United-jakten.

  Flere medier skrev nylig at et kjøp av hele United vil koste minst 62 milliarder kroner. Det vil i så fall knuse verdensrekorden for et klubbsalg i idretten.

  Jim Ratcliffe
  Foto: Peter Byrne / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste