Hirscher kan fortsette i flere år: – Min kjærlighet til sporten er større enn jeg trodde

FUSCHL AM SEE/OSLO (NRK): Verdens beste alpinist skulle maks kjøre én sesong til. Nå tror nygifte Marcel Hirscher (29) det blir flere.

Marcel Hirscher

Marcel Hirscher tror ikke han vil holde på helt til OL i 2022, men føler seg ikke ferdig med toppidrettslivet ennå.

Foto: Tommy Barstein / NRK

NRK møter alpinkongen i hjemlandet kort tid etter at Marcel Hirscher offentliggjorde at han satser videre. 29-åringen har syv strake sammenlagtseire i verdenscupen og fire individuelle VM-gull. Etter å ha komplettert merittlista med to OL-gull i Pyeongchang, ble det spekulert i om østerrikeren ville legge skia på hylla.

– Men denne våren har jeg innsett at det er umulig å gi opp skikarrieren akkurat nå. Jeg må trappe gradvis ned, forteller Hirscher.

Tidligere har han sagt at han maks vil kjøre én sesong til, men nå tror Hirscher det fort kan bli to eller tre sesonger til.

– Det har forandret seg. Min kjærlighet til sporten er visst større enn jeg trodde.

Må inngå kompromisser

Østerrikeren giftet seg med sin Laura Moisl i sommer, og i mai avslørte alpinisten at paret venter sitt første barn. Nettopp dét tror Hirscher vil påvirke de kommende sesongene.

– Fordi jeg er verdens heldigste mann som både har familie og toppidretten, må jeg inngå kompromisser.

Han satser for fullt den kommende sesongen, men deretter vil han gradvis trappe ned. Han vil for eksempel være tre dager i USA under verdenscupen, ikke tre uker slik han pleier. Da kan han fremdeles delta i verdenscupen, ha muligheten til å vinne renn og samtidig tilbringe tid med familien i Østerrike.

– Det kan også være en mulighet å kjøre kun de europeiske rennene eller de ti rennene som jeg liker best og droppe de andre, forklarer han.

View this post on Instagram

The real adventure starts right now.

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on

Tror franskmann kan utfordre Kristoffersen

Henrik Kristoffersen og resten av alpineliten må regne med knalltøff motstand fra østerrikeren i minst én sesong til, der høydepunkt blir VM i Sverige. Men når østerrikeren velger å trappe ned, tror han det er Kristoffersen som vil overta alpintronen.

– Han er absolutt en favoritt de neste årene etter å ha vær nest best de to siste sesongene. Men han må se opp for den yngre generasjonen som er på vei opp nå. Franske Clement Noel kan bli farlig i slalåm, tror han.

OLYMPICS-2018-ALPS-M-SL/

Hirscher tror 21 år gamle Clement Noel (avbildet) kan utfordre Henrik Kristoffersen i årene fremover.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Selv skal mannen som har vunnet alt som vinnes kan fokusere på å nyte den kommende sesongen.

– Jeg skal prøve å ha det mer moro underveis. Det tror jeg kan bli en stor fordel. Men det avhenger også av hvordan sesongen utvikler seg og om jeg kan være med å kjempe om sammenlagtseieren, da blir det mer press, sier Hirscher.

Siste nytt

 • Svært skuffet Jacobsen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke fornøyd etter fjerdeplass på 15-kilometeren under Ski-VM i Seefeld. – Fjerdeplassen er skikkelig sur. Jeg var for så vidt nærme, men det var samtidig mange ting som ikke klaffet, og da er jeg ikke god nok til medalje. Jeg sliter veldig i de avgjørende partiene av løypa. Dagen i dag ble ganske langt under jeg hadde forventet, sier en tydelig skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

 • Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM

  Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM i skiskyting i Hviterussland lørdag. Tross en strafferunde seiret han 10,6 sekunder foran svenske Jesper Nelin. Torsdag tok Bø sølvet på normaldistansen.

  Tarjei Bø
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Super-G avlyst

  Lørdagens super-G i Bansko er avlyst på grunn av tungt snøfall og dårlig vær lørdag morgen. Det er foreløpig ikke kjent om, og eventuelt når og hvor, super-G-rennet blir arrangert. Det er kun en knapp måned til sesongen avsluttes i Soldeu.

Sendeplan

Kl. Program Kanal