Hirscher jakter på Aksel-forsprang

Marcel Hirscher kjemper for å hente inn Aksel Lund Svindals forsprang i verdenscupen. I år har nemlig nordmannen sikret seg et godt forsprang på verdens beste alpinist de siste to årene.

Lund Svindal

Aksel Lund Svindal leder verdenscupen totalt, men Marcel Hirscher kan sikre seg nye verdenscuppoeng i slalåmrennet i dag.

Foto: SAMUEL KUBANI / Afp

ALPINE-SKIING-MEN/ Austria's Hirscher

Østerrikske Marcel Hirscher leder etter 1. omgang.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Østerrikeren har vunnet verdenscuptrofeet de to siste årene, men i år ligger Svindal bedre an enn i fjor.

På samme tid i fjor skilte bare 49 poeng ved nyttår, men i år er avstanden mellom dem nesten 200 poeng, og da i nordmannens favør.

– Det er bedre å være 150 poeng foran enn 150 poeng bak, sier Svindal tørt.

Hirscher leder

Et avlyst renn i München og en stor feil i slalåm i Val`disere er grunnen til at østerrikeren nå ligger så langt bak.

Det er en avstand Norges beste alpinist trenger i det nye året. Mandag kjører Hirscher slalåm i Bormio, mens Aksel Lund Svindal har valgt å stå over rennet.

Marcel Hirscher leder etter 1.omgang, mens norske Henrik Kristoffersen ligger på 11. plass som beste nordmann. Leif Kristian Haugen er på 19. plass.

– Jeg hadde flere sjanser enn ham i desember og han har flere gode sjanser enn jeg i januar. Kjører jeg dårlig, så er det lett for Hirscher å ta igjen de poenga. Det er meg det henger på, sier Svindal til NRK.

– Verdenscupen størst

I fjor ble Svindal nummer to i verdenscupen sammenlagt, slått med drøye 300 poeng, og selv om det er OL-sesong er det ingen tvil om hva som henger høyest for Aksel Lund Svindal.

– Det er verdenscupen totalt som er det største, sier han

Hirscher ligger hundredelet foran tyskeren Felix Neureuther i Bormio, mens Sveriges Mathias Hargin på tredjeplass ligger 13 hundredeler bak.

Ned til Kristoffersen på 11.-plass er det 1.30 sekund, mens Haugen var 1,82 sekunder bak Hirscher.

Jonathan Nordbotten kom til mål, mens var ikke blant de 40 beste i førsteomgangen i Bormio mandag, mens Sebastian Foss Solevaag kjørte ut like før mål. Truls Johansen på et svært sent startnummer kjørte også ut.

DIREKTE: 2. omgang kan du se fra klokken 18 på NRK 2 og NRK.no!

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal