NRK Meny

Hillsborough-tragedien

 • Hillsborough-rettssak 28 år etter

  Fem menn står tiltalt i retten i Warrington, tiltalt for å ha løyet om sine roller eller medvirket til det tragiske utfallet da 96 mennesker omkom under en fotballkamp på HIllsborough stadion i Sheffield i 1989, skriver The Guardian

 • Seks tiltalt etter Hillsborough

  David Duckenfield, som var ansvarlig for politivaktholdet, er tiltalt for uaktsomt drap etter dødsfallene på Hillsborough i 1989. 96 mistet livet i tribunetragedien. Fem andre blir også straffeforfulgt, melder britiske medier.

  Duckenfield
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Seks tiltalt i Hillsborough-saken

  Påtalemyndigheten i Storbritannia har tatt ut tiltale mot seks personer i forbindelse med Hillsborough-ulykken i 1989, der 96 personer omkom på en fotballkamp i Sheffield.

 • Liverpool-fansen var uten skyld

  De 96 ofrene i Hillsborough-ulykken i 1989 døde som følge av en straffbar handling, tilsvarende uaktsomt drap i norsk rettsterminologi, konkluderte en jury som har vurdert to års bevisframføring i saken. Juryen svarte nei på at Liverpool-tilhengerne var skyld i at supporterne ble drept.

  Blomster, Hillsborough
  Foto: - / Afp
 • -Tilhengjarane var utan skuld

  Ein britisk domstol har slått fast at dei 96 Liverpool-tilhengjarane som miste livet i HIllsborough-katastrofen i 1989, vart drepne. Tilhengjarane var sjølve ikkje skuld i det som skjedde, heiter det i dommen, som seier at politiet har hovudansvaret.

Siste nytt

 • Svindal verdenscupåpner

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade. Hele troppen og oversikten.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold
 • Wilbek blir borgermeister

  Den mangeårige og velkjende handballtrenar Ulrik Wilbek blir etter lokalvalet i går ny borgarmeister i Viborg, melder BT.

  Wilbek trena Danmarks kvinnelandslag med suksess i sju år og herrelandslag i ni.

  Ulrik Wilbek
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal