Hilde om mystisk skade: – Legene vurderer å åpne opp

Tom Hilde (25) har gått flere måneder med mystiske smerter i ankelen. Legene vil derfor skjære i Asker-hopperen for å finne ut hva som er galt.

Tom Hilde

Tom Hilde vurderer å legge seg under kniven for å bli kvitt den mystiske ankelskaden.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi har funnet et punkt på ankelen som er veldig vondt. Sånn har det vært i flere måneder, så det begynner å bli på tide å gjøre noe med det, sier Hilde til NRK.no.

Asker-hopperen er i full gang med oppkjøringen til neste sesong. Men 25-åringens treningshverdag blir hemmet av en mystisk ankelskade.

– Det begynner å bli frustrerende og irriterende at smertene ikke gir seg. Hadde det gjort litt mindre vondt, hadde jeg kunnet konkurrere som normalt. Men når det er sånn som det er nå, er det greit å gjøre noe med det, sier Hilde.

– Jeg vet faktisk ikke hva skaden er. Jeg vet bare at det gjør vondt, fortsetter han.

Pådro seg skaden under VM

Skaden oppstod like før storbakkekonkurransen i vinterens ski-VM i Val di Fiemme. Flere måneder etterpå gjør det fortsatt vondt.

Hilde forteller at skaden hemmer ham på trening, i tillegg gjør det vondt når han forsøker å sette nedslag i hoppbakken.

Spesielt nedslagsvanskelighetene gjør at en operasjon trolig er nært forestående.

– Legene vurderer å åpne opp for å finne ut hva som er galt, sier Tom Hilde til NRK.no.

Har satt opp legetime

Hilde har ennå ikke bestemt seg for om han skal gjennomføre operasjonen, men vil ta en avgjørelse i løpet av denne uka. Time hos kirurg er allerede satt opp.

– Det mistet jeg nok noen pallplasser på i fjor, så jeg må starte å trene på det allerede nå, sier Hilde.

Hilde avdramatiserer følgende av en eventuell operasjon.

– OL er heldigvis veldig lenge til - det er derfor jeg velger å gjøre noe med skaden nå, sier Hilde, som regner med å være ute i to-tre uker etter et eventuelt inngrep.

Siste nytt

 • England med sterk seier mot Spania

  England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

  Raheem Sterling
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal