NRK Meny
Normal

– Jeg har brukket ryggen før og trynet i bakken, men det er ingenting som kan måle seg med dette

Juniorene Phillip Sjøen og Johann André Forfang er de to siste hopperne som får reise til Falun. Det betyr at Tom Hilde ikke får reise til VM.

Tom Hilde

FÅR IKKE VÆRE MED: Tom Hilde hopper ikke i VM i Falun.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

alexander

TAR UT LAGET: Norges landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg sitter igjen med en jævla dårlig følelse. Det er vanskelig å beskrive skuffelse. Jeg har brukket ryggen før og trynet i bakken, men det er ingenting som kan måle seg med følelsen av å bli utelatt fra et lag, sier en trist Tom Hilde til NRK.

Landslagsledelsen i hopp offentliggjorde tirsdag formiddag de siste to norske hopperne som får bli med til Falun-VM, men det var ungguttene Johann André Forfang og Phillip Sjøens navn som ble ropt opp. 27-åringen fra Asker må dermed bli hjemme.

Måtte prestere

Norge hadde seks plasser tilgjengelig i hopptroppen til VM i Falun, men Alexander Stöckl hadde allerede før helga gitt bort fire av dem (sjekk faktaboks).

Og etter at Forfang og Sjøen imponerte med topplasseringer i junior-VM tidligere i uka, satte den østerrikske treneren ekstra press på Tom Hilde.

– Tom må ha fire gode hopp og bli blant de ti beste i Tyskland. Det er det minste han må prestere for å få være med til VM nå, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK før helgas verdenscuprenn i Titisee-Neustadt.

Asker-hopperen svarte imidlertid bare med å bli nummer 17 og 19 i Tyskland.

– Prestasjonen var ikke god nok. Jeg hadde ett ok og tre under middels hopp. Jeg har forså vidt forståelse for uttaket og stor respekt for de andre guttene, men jeg føler selv jeg kunne bidratt i Falun - spesielt i 90-metersbakken, sier Hilde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjøen og Forfang

Juniorene Phillip Sjøen og Johann André Forfang blir med til VM i Falun.

Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

– Kommer tilbake

Han må imidlertid holde inne skuffelsen for noen dager. For til helga skal Tom Hilde hoppe verdenscup i Vikersundbakken.

– Da skal jeg finne ut hvordan man hopper skiflyging igjen. Jeg har brukt mye av sesongen på å hevde meg i 90-meteren i Falun, så det blir en omstilling, forteller han.

– Etter det blir det to kjedelige uker.

– Får vi se mer av Tom Hilde?

– Ja, det kan jeg garantere. Jeg skal kommer tilbake og motbevise de som ikke lenger har troen. Revansjen kommer om to år - når det er neste VM, sier hopperen selvsikkert.

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid