Hilde vant i Japan

Tom Hilde har slitt med å bite seg fast i verdenscupen, men imponerer på nest øverste nivå.

Tom Hilde

VIL TILBAKE: Tom Hilde tar veien via kontinentalcupen for å komme tilbake på toppen i internasjonal hoppsport.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

28-åringen fra Asker gikk nemlig helt til topps i nattens renn i kontinentalcupen i Sapporo, Japan.

Hilde hoppet 127 meter i sitt første hopp, og la på til 132,5 i andre omgang. Nordmannen var 1,5 poeng bedre enn slovenske Jaka Hvala på andreplass.

Tsjekkiske Lukas Hlava, som ledet etter første omgang, ble nummer tre.

Dette var sesongens andre seier i kontinentalcupen for Tom Hilde, som ikke har klart å etablere seg på verdenscupnivå i vinter.

Hilde hoppet de to siste rennene i hoppuka, men 17.-plassen i Innsbruck var ikke nok til å få videre tillit på det norske verdenscuplaget, som har gjort det meget sterkt i vinter.

Halvor Egner Granerud, som hoppet de to første rennene i hoppuka, ble nummer fem i nattens COC-renn i Sapporo.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal