NRK Meny
Normal

– Ikke mange ukene før det hadde begynt å se svart ut

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Tom Hilde tror ikke han kan redde sesongen med en VM-medalje i skiflyging. Men endelig er han på rett vei.

Tom Hilde

Tom Hilde viste i Holmenkollen at han endelig er på rett vei etter en tung vinter.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRk

26-åringen fra Asker har hatt en bedrøvelig sesong og var et godt stykke fra å komme med på det norske hopplaget til OL i Sotsji. Men verdenscuprennene på hjemmebane denne uka har vært en opptur.

Fredag ble han nummer 16 i Granåsen. Lørdag vant han kvalifiseringen i Holmenkollen, og søndag fulgte han opp med en 13.-plass i rennet. Det er faktisk årsbeste.

– Jeg synes jeg er veldig flink, jeg gjør en veldig god jobb på hoppkanten. Jeg er inne i en og steam og begynner å få en god følelse på det jeg gjør, sier Hilde – som ble belønnet med en plass på det norske laget til VM i skiflyging i Harrachov kommende helg.

Tror ikke på pallen

– Det er bare å fortsette den gode trenden. Jeg er ingen utpreget skiflyger, men jeg har en andreplass fra Harrachov tidligere, og det er en bakke jeg liker, konstaterer Hilde.

Samtidig legger han ikke lista for høyt. Han innrømmer at han ennå ikke tilhører den ypperste verdenseliten.

– Jeg er inne i en veldig lang prosess. Jeg tror ikke jeg kommer til å stå på pallen igjen denne vinteren her, men hvis jeg holder på som jeg gjør nå, legger jeg et godt grunnlag for sommeren og neste vinter, poengterer han.

Vendepunktet kom etter verdenscuprennet i Zakopane 19. januar, der Hilde ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen. Og da var det på tide.

– Akkurat motivasjonen pleier å være ganske konstant, det er nesten så det går en liten djevel i deg når du ikke får det til. Men jeg merker at det skulle ikke vært mange flere ukene før det hadde begynt å se svart ut, innrømmer han.

Store forandringer

Hilde føler han var på rett spor under NM, men uten å få uttelling.

– Jeg gjorde store forandringer i NM som jeg ikke helt fikk svar på. Men dessverre, eller egentlig heldigvis, var ikke det nok til å kunne dra til OL. Da brukte jeg ukene hjemme.

– Går det an å beskrive endringene for folk flest?

– Det går på hvordan jeg skal balansere, og at jeg skal være mye mer offensiv i det jeg gjør fra jeg slipper bommen til jeg lander på sletta.

Nå handler mye om å innse at det fortsatt er en lang prosess som krever tålmodighet.

– Jeg håper at kanskje jeg kommer meg til VM i Falun i toppform neste år. Jeg vet at når jeg jobber med de riktige tingene over lang tid, så kan jeg også stå på pallen. Men akkurat nå er det for ferskt til at jeg kan hevde meg helt i toppen, konstaterer Tom Hilde.

Troppen til VM i skiflyging består av Anders Bardal, Tom Hilde, Andreas Stjernen, Rune Velta, Anders Fannemel og Bjørn Einar Romøren.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset