Hopp til innhold

– Ikke mange ukene før det hadde begynt å se svart ut

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Tom Hilde tror ikke han kan redde sesongen med en VM-medalje i skiflyging. Men endelig er han på rett vei.

Tom Hilde

Tom Hilde viste i Holmenkollen at han endelig er på rett vei etter en tung vinter.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRk

26-åringen fra Asker har hatt en bedrøvelig sesong og var et godt stykke fra å komme med på det norske hopplaget til OL i Sotsji. Men verdenscuprennene på hjemmebane denne uka har vært en opptur.

Fredag ble han nummer 16 i Granåsen. Lørdag vant han kvalifiseringen i Holmenkollen, og søndag fulgte han opp med en 13.-plass i rennet. Det er faktisk årsbeste.

– Jeg synes jeg er veldig flink, jeg gjør en veldig god jobb på hoppkanten. Jeg er inne i en og steam og begynner å få en god følelse på det jeg gjør, sier Hilde – som ble belønnet med en plass på det norske laget til VM i skiflyging i Harrachov kommende helg.

Tror ikke på pallen

– Det er bare å fortsette den gode trenden. Jeg er ingen utpreget skiflyger, men jeg har en andreplass fra Harrachov tidligere, og det er en bakke jeg liker, konstaterer Hilde.

Samtidig legger han ikke lista for høyt. Han innrømmer at han ennå ikke tilhører den ypperste verdenseliten.

– Jeg er inne i en veldig lang prosess. Jeg tror ikke jeg kommer til å stå på pallen igjen denne vinteren her, men hvis jeg holder på som jeg gjør nå, legger jeg et godt grunnlag for sommeren og neste vinter, poengterer han.

Vendepunktet kom etter verdenscuprennet i Zakopane 19. januar, der Hilde ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen. Og da var det på tide.

– Akkurat motivasjonen pleier å være ganske konstant, det er nesten så det går en liten djevel i deg når du ikke får det til. Men jeg merker at det skulle ikke vært mange flere ukene før det hadde begynt å se svart ut, innrømmer han.

Store forandringer

Hilde føler han var på rett spor under NM, men uten å få uttelling.

– Jeg gjorde store forandringer i NM som jeg ikke helt fikk svar på. Men dessverre, eller egentlig heldigvis, var ikke det nok til å kunne dra til OL. Da brukte jeg ukene hjemme.

– Går det an å beskrive endringene for folk flest?

– Det går på hvordan jeg skal balansere, og at jeg skal være mye mer offensiv i det jeg gjør fra jeg slipper bommen til jeg lander på sletta.

Nå handler mye om å innse at det fortsatt er en lang prosess som krever tålmodighet.

– Jeg håper at kanskje jeg kommer meg til VM i Falun i toppform neste år. Jeg vet at når jeg jobber med de riktige tingene over lang tid, så kan jeg også stå på pallen. Men akkurat nå er det for ferskt til at jeg kan hevde meg helt i toppen, konstaterer Tom Hilde.

Troppen til VM i skiflyging består av Anders Bardal, Tom Hilde, Andreas Stjernen, Rune Velta, Anders Fannemel og Bjørn Einar Romøren.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal