NRK Meny
Normal

– Få av oss er selvskrevne på landslaget nå

PLANCIA (NRK.no): En skuffende sesong nærmer seg slutten for de norske hopperne. Tom Hilde innrømmer at han er usikker på fremtiden på landslaget.

hilde

Tom Hilde ble vraket til OL, men føler han er i ferd med å finne formen igjen nå.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Akkurat nå har vi ikke så mye å hoppe for. Anders Bardal prøver å sette en rekord, men vi andre prøver bare å sette et punktum med stil, sier Tom Hilde til NRK.no.

alexander

Landslagstrener Alexander Stöckl medgir at sesongen totalt sett har vært under pari.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
SKI-JUMPING-FLYING-WC

Anders Bardal kan bli historisk dersom han havner på pallen i helga.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

Foruten Anders Bardal, som i helgen kan bli den norske hopperen med flest pallplasseringen i verdenscupen, har de norske hopperne hatt en blytung sesong.

– Ikke som vi forventet

Etter de avsluttende hopprennene i helgen skal trener Alexander Stöckl bestemme hvilke hoppere som skal utgjøre landslaget neste sesong.

Hilde medgir at han ikke er sikker på om han får en plass der, til tross for at han har vært en del av landslaget i en årrekke.

– Det skal bli tatt ut et lag, men det er få av oss som er selvskrevne nå. Vi får bare prøve å vise hva vi kan og sørge for at vi får en fin avslutning. Jeg føler vi er i ferd med å bli litt bedre, sier han.

Stöckl er heller ikke fornøyd med sesongen, hvor kun Bardal har levert varene over tid.

Han er nummer fire i verdenscupsammendraget, men man må helt ned på 26.-plass for å finne neste nordmann, Anders Fannemel.

– Det har ikke vært som vi og folk rundt oss forventet. Vi har én utøver som har prestert, så har vi flere som har variert for mye, sier han.

– Anders Jacobsen kom tilbake etter skade, men klarte ikke å prestere på sitt beste. Det er flere grunner til det. Tom Hilde var helt av i starten av sesongen, men det ser ut som han har funnet veien tilbake. Rune Velta og Anders Fannemel er nesten på samme nivå som i fjor, mens Andreas Stjernen var bedre i skifylvning i fjor. Han har vært ok i verdenscupen, men klarte ikke å ta det videre til neste steg, analyserer Stöckl.

Tror han vet hva som er feil

Treneren skal bruke godt med tid og tenke seg nøye om før landslagsuttaket. Han har sine teorier om hva som må til for at de norske hopperne skal tilbake i det gode selskapet igjen.

– Det tar for lang tid for guttene å innstille seg på nye bakker når vi reiser. Derfor må vi gi dem mer kunnskap om sin egen kropp og hoppteknikk, hvorfor de skal gjøre forskjellige ting, sier han.

Stöckl gleder seg over at Bardal kan sette rekord, men medgir at det samtidig kan leses som et svakhetstegn at ingen norske hoppere har mer enn 31 pallplasseringer i verdenscupen.

– Jeg har hørt mange ganger nå at det har vært flere nordmenn i toppen, men kun over kort tid. Men nå har vi hatt Bardal på dette nivået i tre år på rad, så det er en stigning. Jeg håper vi kan få litt flere opp på et høyere nivå, sier tyskeren.

Siste nytt

 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal