Hopp til innhold

Hilde GP dropper VM

Hilde Gjermundshaug Pedersen har i dag bestemt seg for at hun ikke blir med til ski-VM.

Hilde Gjermundshaug Pedersen vant det 57 km lange Marcialonga-rennet i Italia
Foto: Marcialonga / SCANPIX

- Jeg tenker ikke noe mer på VM, og det har for så vidt vært klart i mine tanker lenge.

Men jeg har tatt en endelig avgjørelse i dag og snakket med Egil (Kristiansen, landslagstrener) og VM er ikke aktuelt for meg, sier Hilde GP til NRK.

42 år gamle Gjermundshaug Pedersen har slitt med kikhoste de siste ukene. Det ble også avgjørende for at hun ikke blir med til Sapporo.

- I den formen jeg er nå, trenger jeg mye trening og mye konkurranser for å gå fortere og det ser jeg ingen grunn til å prøve på. Jeg er fortsatt ikke 100 prosent frisk, og det vet jeg ikke når jeg blir. Så jeg tenker ikke på VM lenger.

Hilde GP vant søndag det 57 km lange Marcialonga, men hevder selv hun gikk for halv maskin.

- Hvs skal du gjøre mens de andre norske jentene går VM?

- Da skal jeg gå forhåpentlig noen langeløp. Det er alltids noe å finne på, jeg skal trene og prøve å komme i godt slag igjen.

Vil se GP i VM

NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, sa tidligere i dag at han ville se GP i VM.

- I og med at det er så usikkert med formen til flere andre, ikke minst med tanke på stafetten, bør hun bli med dersom hun kommer opp mot godt gammelt nivå, mener han.

- GP kan gå både klassisk og fri, og hun kan brukes på flere distanser, sier Bjørn til NRKSport.no.

Presenteres onsdag

Onsdag denne uka presenteres VM-troppen. Norge skal ha med 20 utøvere, men trolig er det kun 18 navn som offentliggjøres. Langrennsledelsen venter med to kvinner. De får sjansen til å gå seg inn på laget i verdenscupen i Davos til helga.

Siste nytt

 • Medier: Sheffield United klar til å gjøre sesongens første Premier League-sparking

  Paul Heckingbottom ligger an til å miste managerjobben i Sheffield United, erfarer The Athletic. Han tok klubben tilbake til øverste nivå i engelsk fotball.

  Ifølge det velinformerte nettstedet er Sheffield United ventet å bekrefte avgangen innen kort tid. Laget tapte i helgen 0-5 for bunnrival Burnley og har stått tomhendt igjen i 11 av sine 14 første kamper i Premier League-comebacket.

  Ingen har sluppet inn mer enn Sheffield-klubbens 39 mål. Det gir et snitt på 2,78 baklengs per kamp og jumboplass på tabellen.

  Heckingbottom har vært ansatt i Sheffield United siden sommeren 2020. Han ble hentet dit som U23-trener, men fikk året etter midlertidig ansvaret for hovedlaget. Senere fikk han jobben permanent.

  Sist sesong ledet han laget til en sikker 2.-plass i mesterskapsserien. Det ga opprykk.

  Daily Telegraph melder også at Heckingbottoms tid på Bramall Lane er over. Inntil nå har ingen managere i PL-sesongen 2022/23 fått fyken.

  (NTB)

  Sheffield United-spiller Gustavo Hamer.
  Foto: AP
 • Pattynama tapt for Viking

  Venstrebacken Shayne Pattynama (25) forlater Viking ettersom kontrakten hans går ut ved nyttår, melder Stavanger Aftenblad.

  Den indonesiske landslagsspilleren hadde tilbud om fornyet kontrakt i Stavanger, men velger å dra videre. Han hevder selv at det er interesse for ham fra klubber i Europa, Asia og USA.

  – Dette var mitt farvel. Jeg drar videre, sa Pattynama til Aftenbladet etter siste seriekamp mot Rosenborg.

  – Sånn er fotballen. Jeg har hatt en god sesong, kontrakten min går ut og jeg vil utnytte det og finne nye utfordringer. Det er mye som skjer, legger han til.

  Pattynama spilte 28 eliteseriekamper for Viking i år, og 27 av dem var fra start. Han kom til klubben fra nederlandske Telstar våren 2021 og ble en sentral figur i laget.

  – Jeg tar med meg både oppturer og nedturer fra tiden min i Viking. Det er ingen tvil om at det var en perfekt timing å komme hit. Jeg flyttet for meg selv, lærte meg å bo alene borte fra familien og å stå opp for meg selv, sier han.

  Viking endte på 4.-plass i Eliteserien etter 1-5-tap for Rosenborg søndag.

  (©NTB)

  o9dHQv-A26k
  Foto: NTB
 • Publikumshopp i Eliteserien: 14 av 16 lag har fått flere tilskuere

  Eliteserien i fotball for menn kan vise til de høyeste tilskuertallene siden 2011. For de aller fleste lagene har publikumsoppmøtet økt siden i fjor.

  Det rapporterer ligaforeningen Norsk Toppfotball (NTF) , som mandag la fram tilskuerstatistikk for Eliteserien og 1. divisjon i 2023.

  Hovedfunnene er at det totale tilskuertallet i Eliteserien har økt med 27 prosent til 1,74 millioner fra 2022 til i år. 1. divisjon har hatt nedgang – mye fordi Brann rykket opp i fjor – men totaltallene for toppfotballen på herresiden er de høyeste på tolv år.

  Totalt lokket Eliteserien og 1. divisjon 2.179.577 tilskuere til tribunene i seriespillet i år. I årene fra 2009 til 2011 var man over 2,2 millioner hvert år, men siden har tallene vært lavere. I fjor lå det på 1,87 millioner.

  (NTB)

  uA2qSMPfR-8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal