Hevder Zenit-fansen lagde apelyder mot Adegbenro

Zenit St. Petersburg-fansen anklages for vandalisme, stolkasting og rasisme etter torsdagens kamp mot Rosenborg. Nå er UEFA koblet inn i saken.

 Samuel Adegbenro

DUELL: Zenits Emiliano Rigoni i duell med Samuel Adegbenro i europaligakampen torsdag kveld.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– I løpet av kampen hørte vi at de laget apelyder mot Samuel Adegbenro, forteller Emil Almås til NRK.

Han var selv på kampen, og satt på samme tribune som Zenits supportere. Etter kampen har flere vært ute på Twitter med påstander om rasisme fra bortefeltet.

– Vi snakket om det i pausen, og det var flere som hadde hørt det. Det er forferdelig, sier Almås.

NRK har vært i kontakt med flere kilder i Rosenborg, men ingen har fått med seg tilropene mot Adegbenro. Sikkerhetssjef Arne Engrø har dog en annen jobb foran seg. Etter at russerne hadde forlatt stadion var flere av seteradene ødelagt.

– De sto og hoppet, ødela litt og kastet ting rundt. De har sikkert ødelagt 70–80 stoler, sier Engrø.

– Zenit-fansen kastet stolene ut på banen. En funksjonær måtte ut og hente stolen på banen, sier Emil Almås.

Bar overkropp på tribunen

Underveis i kampen viste TV-bildene flere hundre russiske supportere i bar overkropp, selv om gradestokken i Trondheim så vidt var på plussiden. Russerne skapte et voldsomt leven, men det satte også sine spor.

– De har ødelagt en del. Vi skal ha en gjennomgang med UEFA nå, og jeg vet at UEFAs delegat er informert om forholdet og har besiktiget de «tannløse» stolrekkene, sier Roar Munkvold, leder for økonomi og eiendom i Rosenborg.

Slik så Lerkendal stadion ut etter at Zenits supportere hadde forlatt stadion.

ØDELAGT: Slik så Lerkendal stadion ut etter at Zenits supportere hadde forlatt stadion.

Foto: PRIVAT

Munkvold sier det kan skje at et par stoler forsvinner, men at dette var voldsomt.

– Vi er ikke vant med dette. På norske kamper hender det at det går noen stoler, men dette har vi aldri opplevd før.

I fyllearresten før kamp

Både UEFA og politiet i Trøndelag er kjent med vandalismen på stadion. Politiet opplyser også at én russisk supporter mistet torsdagens kamp.

– Vi har en i arresten for litt tull i fylla, utover det har det gått greit. Han ble tatt før kampen etter at han begynte å komme i klammeri med en annen fra den russiske delegasjonen, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til NRK.

Kimo kjenner ikke til ropene mot Adegbenro, og sier at det ikke har vært noe særlig trøbbel med supporterne fra Russland. Ifølge lokalavisen Adressa var det rundt 600 som tok turen fra våre naboer i øst.

– Det har vært helt vanlig, vi har hatt mer bråk med norske klubber, sier operasjonslederen.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal