Hevder tidligere Northug-trener erstatter Hetland

Ifølge TV 2 tar Eirik Myhr Nossum over som trener for langrennsguttene neste sesong. Tor Arne Hetland skal være ferdig etter «sterk misnøye fra løperne».

NM ski del 2 Alta

SAMMEN - IGJEN? Eirik Myhr Nossum (t.v.) og Petter Northug i samtale under NM-helgen i Alta.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kilder forteller til TV 2 at Nossum har fått tilbud om, og takket ja til, å bli ny hovedtrener for allroundlandslaget neste sesong.

31-åringen fra Trøndelag er mest kjent for å være Petter Northugs tidligere trener, men har denne sesongen fungert som Tor Arne Hetlands assistent.

– Henviser til Vidar, jeg, skriver Nossum i en SMS til NRK på spørsmål om han kan kommentere rapportene om at han blir ny sjef for allroundlandslaget.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med hverken Tor Arne Hetland eller landslagssjef Vidar Løfshus mandag ettermiddag.

Fjernes som hovedtrener?

Ifølge TV 2 mister Hetland rollen som hovedtrener etter «sterk misnøye fra løperne». Mye av kritikken skal gå på hans væremåte og lederstil.

Støtteapparatet og utøverne skal ha forsøkt flere ulike tiltak for å finne løsninger uten å lykkes.

– Det er umulig å fortsette med ham som sjef, sier en kilde til TV 2.

NM Ski Gåsbu 2018.

MÅ GÅ? Tor Arne Hetland.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Kanalen skriver videre at Hetland neppe kommer til å få sparken. Han er istedet tiltenkt en rolle som landslagskoordinator.

Til VG søndag bekreftet Hetland at han har fått tilbakemeldinger på lederstilen og sin evne til å kommunisere på. Han uttalte samtidig at han er innstilt på å fullføre kontrakten som løper ut neste sesong.

– Det er ofte, i enhver organisasjon, slik at en tredjedel er fornøyd, én tredjedel er middels fornøyd, og den siste tredjedelen misfornøyd. Det er få trenere eller ledere som klarer å holde alle fornøyd. Ellers stiller man kanskje for lave krav, sier Hetland til VG.

Kommenterer ikke

Landslagssjef Løfshus ville søndag ikke kommentere detaljer i evalueringen av Hetland og støtteapparatet.

På VGs spørsmål om Hetland trener allroundlandslaget neste sesong, svarte han:

– Per i dag er han trener, ja.

Eirik Myhr Nossum er én av fire landslagstrenere som har kontrakt som utløper i disse dager. Arild Monsen, Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad er de tre andre.

Siste nytt

 • Cavendish dropper Tour of Norway

  Mark Cavendish skulle egentlig delta i Tour of Norway, men nå har han bestemt seg for å trekke seg fra rittet i siste liten, bekrefter Dimensions Datas sportsdirektør Gino van Oudenhove til TV 2. Etapperittet sykles fra 28. mai til 2. juni.

  X02520
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Løfshus til forsikringsbransjen

  Vidar Løfshus, som nylig ga seg som landslagssjef i langrenn, har fått seg ny jobb. 49-åringen er ansatt som leder for kultur- og prestasjonsutvikling i selskapet Fremtind Forsikring. Løfshus starter i sin nye jobb 1. juni.

  Verdenscup i Holmenkollen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Ny seier til Ranheim

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal