Hopp til innhold

Hevder spillerne aldri ville ha Finjord: – Ønsket noe nytt

Solveig Gulbrandsen avslører at Roger Finjord aldri var mannen spillerne ønsket som landslagssjef. Nå gir han seg, og toppfotballsjefen innrømmer at noen ønsket et nytt regime i fjor.

Gulbrandsen og Finjord

FANT ALDRI TONEN: Solveig Gulbrandsens tid på fotballandslaget var over da Roger Finjord tok over som sjef.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ryktene har gått de siste dagene om at Finjords dager som sjef for de norske fotballjentene var talte. Tirsdag kom bekreftelsen.

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter Finjord at det har vært uenigheter mellom ham og spillergruppa.

Overfor NRK avslører nå den tidligere landslagsstjernen Solveig Gulbrandsen at Finjord fra første stund hadde et dårlig utgangspunkt da han tok over for Even Pellerud 12. august i fjor.

Årsaken: Han var Pelleruds assistenttrener, altså en representant for det forrige regimet.

– Avhengig av å overprestere

– Min opplevelse var at spillegruppa ønsket noe nytt etter Even Pellerud. Når man blir ansatt da, er man litt avhengig av å overprestere som trener for å skape en ny tillit, i og med at spillerne egentlig ønsket noe helt nytt, sier Gulbrandsen.

Hun ble selv erklært uønsket på landslaget av Finjord i fjor høst. Etterpå har laget gjennomført en resultatmessig god EM-kvalifisering, men nådde ikke målet om å kvalifisere seg til OL.

– Jeg synses det var litt skuffende at man ikke klarte å komme til OL, og så har det vært litt energiløst i de siste kampene. Hvis det er sånn at ting ikke er som det skal i gruppa, er det jo riktig at han gir seg, sier Gulbrandsen, som understreker at hun ikke har kjenner til hvordan dagens spillergruppe har forholdt seg til sjefen.

Finjord

MANGLET TILLIT: Roger Finjord klarte aldri å leve opp til spillernes forventninger.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ber NFF snakke med spillerne

Nå mener Gulbrandsen det er viktigere at spillerne i større grad blir hørt enn det tilfellet var ved forrige ansettelse av landslagssjef.

– Jeg håper de involverer spillergruppa i prosessen. Jeg tror de trenger en bra leder som kan styre at man har fått veldig mange gode spillere, i tillegg til at det er et sprik mellom mange av proffene i utlandet og hvordan det presteres i Toppserien. Så det er viktig med en veldig bra leder og en faglig sterk trener på feltet, sier 35-åringen med 184 A-landskamper for Norge.

Hun mener NFF bør starte jakten med en åpen holdning.

– Jeg håper at verken økonomi, kjønn eller nasjonalitet setter en stopper for hva man skal ha. Jeg synes virkelig disse jentene fortjener noe virkelig bra de har tro på selv.

Utelukker EM

Solveig Gulbrandsen vil ikke peke på en konkret kandidat. Og uansett hvem valget faller på, er hennes tid på landslaget forbi.

– Det har vært en litt kjip slutt på landslagskarrieren min, men nå er jeg litt ferdig med den saken og skal snart legge opp med fotball, sier hun.

Semb: Noen ville ha noe nytt

Toppfotballsjef Nils Johan Semb innrømmer at enkelt spillere ikke ønsket at Finjord skulle overta etter Pellerud.

– I en spillergruppe vil det alltid være delte meninger om man skal løfte opp en assistent eller ikke. Det var ingen som var direkte i mot, men noen ønsker noe nytt når man har hatt en regime over tid, sier Semb.

Da han møtte NRK og flere andre medier på Gardermoen etter ankomst fra Ulsteinvik tirsdag ettermiddag, hevdet han at spillerne ble hørt under ansettelsen av Finjord i fjor.

– Spillerutvalget blir alltid lyttet til for innspill i den type prosesser, sier toppfotballsjefen.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal