NRK Meny
Normal

Hevder spillerne aldri ville ha Finjord: – Ønsket noe nytt

Solveig Gulbrandsen avslører at Roger Finjord aldri var mannen spillerne ønsket som landslagssjef. Nå gir han seg, og toppfotballsjefen innrømmer at noen ønsket et nytt regime i fjor.

Gulbrandsen og Finjord

FANT ALDRI TONEN: Solveig Gulbrandsens tid på fotballandslaget var over da Roger Finjord tok over som sjef.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ryktene har gått de siste dagene om at Finjords dager som sjef for de norske fotballjentene var talte. Tirsdag kom bekreftelsen.

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter Finjord at det har vært uenigheter mellom ham og spillergruppa.

Overfor NRK avslører nå den tidligere landslagsstjernen Solveig Gulbrandsen at Finjord fra første stund hadde et dårlig utgangspunkt da han tok over for Even Pellerud 12. august i fjor.

Årsaken: Han var Pelleruds assistenttrener, altså en representant for det forrige regimet.

– Avhengig av å overprestere

– Min opplevelse var at spillegruppa ønsket noe nytt etter Even Pellerud. Når man blir ansatt da, er man litt avhengig av å overprestere som trener for å skape en ny tillit, i og med at spillerne egentlig ønsket noe helt nytt, sier Gulbrandsen.

Hun ble selv erklært uønsket på landslaget av Finjord i fjor høst. Etterpå har laget gjennomført en resultatmessig god EM-kvalifisering, men nådde ikke målet om å kvalifisere seg til OL.

– Jeg synses det var litt skuffende at man ikke klarte å komme til OL, og så har det vært litt energiløst i de siste kampene. Hvis det er sånn at ting ikke er som det skal i gruppa, er det jo riktig at han gir seg, sier Gulbrandsen, som understreker at hun ikke har kjenner til hvordan dagens spillergruppe har forholdt seg til sjefen.

Finjord

MANGLET TILLIT: Roger Finjord klarte aldri å leve opp til spillernes forventninger.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ber NFF snakke med spillerne

Nå mener Gulbrandsen det er viktigere at spillerne i større grad blir hørt enn det tilfellet var ved forrige ansettelse av landslagssjef.

– Jeg håper de involverer spillergruppa i prosessen. Jeg tror de trenger en bra leder som kan styre at man har fått veldig mange gode spillere, i tillegg til at det er et sprik mellom mange av proffene i utlandet og hvordan det presteres i Toppserien. Så det er viktig med en veldig bra leder og en faglig sterk trener på feltet, sier 35-åringen med 184 A-landskamper for Norge.

Hun mener NFF bør starte jakten med en åpen holdning.

– Jeg håper at verken økonomi, kjønn eller nasjonalitet setter en stopper for hva man skal ha. Jeg synes virkelig disse jentene fortjener noe virkelig bra de har tro på selv.

Utelukker EM

Solveig Gulbrandsen vil ikke peke på en konkret kandidat. Og uansett hvem valget faller på, er hennes tid på landslaget forbi.

– Det har vært en litt kjip slutt på landslagskarrieren min, men nå er jeg litt ferdig med den saken og skal snart legge opp med fotball, sier hun.

Semb: Noen ville ha noe nytt

Toppfotballsjef Nils Johan Semb innrømmer at enkelt spillere ikke ønsket at Finjord skulle overta etter Pellerud.

– I en spillergruppe vil det alltid være delte meninger om man skal løfte opp en assistent eller ikke. Det var ingen som var direkte i mot, men noen ønsker noe nytt når man har hatt en regime over tid, sier Semb.

Da han møtte NRK og flere andre medier på Gardermoen etter ankomst fra Ulsteinvik tirsdag ettermiddag, hevdet han at spillerne ble hørt under ansettelsen av Finjord i fjor.

– Spillerutvalget blir alltid lyttet til for innspill i den type prosesser, sier toppfotballsjefen.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert