Liverpool bekrefter: Sakho etterforskes for doping

Liverpool bekrefter at Mamadou Sakho etterforskes for bruk av et forbudt stoff, men avviser at midtstopperen er suspendert.

Britain Soccer Premier League

SUSPENDERT: Mamadou Sakho er i trøbbel.

Foto: Jon Super / Ap

I en uttalelse på sin hjemmeside, skriver Liverpool at de fredag fikk en formell henvendelse fra Uefa om at Mamadou Sakho etterforskes for en mulig dopingforseelse.

Liverpool opplyser at Sakho vil forklare seg for Uefa. Samtidig avviser klubben at spilleren er suspendert.

Testen ble tatt etter europaligakampen borte mot Manchester United 17. mars

– Ikke aktuell

– Men etter samtaler med spilleren, er det bestemt at han inntil videre ikke er aktuell for kamper, heter det i uttalelsen.

NRKs fotballblogger Thore Haugstad mener dette er et klart tap for Liverpool.

– Det er jo et slag. Sakho kan være litt ustø til tider, men er bedre enn de andre alternativene Klopp har på stopperplass og hadde nettopp scoret og holdt nullen mot Everton. Det mest bekymrende for Liverpool er vel om han blir borte fra laget i kampene mot Villarreal, som blir en veldig tøff test. Det siste Klopp trenger i denne fasen av sesongen er et nytt fravær, sier Haugstad.

Fettforbrennende stoff

Det var VG som først omtalte saken i Norge. De siterer den franske kanalen RMC på nyheten lørdag ettermiddag.

Ifølge VG skal Sakho ha innrømmet å ha tatt et fettforbrennende stoff, uten å ha kjent til at det inneholdt forbudte stoffer.

Mamadou Sakho er 26 år gammel, og startet sin karriere i Paris Saint-Germain. Han har spilt på aldersbestemte landslag i Frankrike siden han var 16 år, og står nå med 28 A-landskamper.

Han kom til Liverpool i 2013, og står med 55 kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lyon knuste Ronaldos mesterligadrøm

  Cristiano Ronaldos mesterligareise stoppet allerede i åttedelsfinalen. Etter 2-2 mellom Juventus og Lyon over to kamper, gikk det franske laget ti kvartfinale på bortemålsregelen. For Lyon er dette ett steg vekk fra økonomisk krise.

  Memphis Depay scoret returoppgjørets første mål etter bare 12 minutter. Men mot slutten av første omgang fikk Ronaldo blod på tann. Først scoret han like før pause, deretter satte han mål nummer to etter en time.

  Det holdt likevel ikke. Lyon er klare for kvartfinale, mens Juventus' reise stoppet i åttedelsfinalen.

  Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • City sendte ut Real Madrid

  Manchester City er klare for kvartfinale i mesterligaen etter 4-2 sammenlagt mot Real Madrid. City ledet 2-1 før returoppgjøret, men 13 ganger mesterligavinner Real Madrid er likevel ingen lett motstander.

  Men de lyseblå fikk den beste starten. Raheem Sterling satte inn kampens første etter ni minutter, deretter tente Karim Benzema håpet for Real Madrid med en redusering et kvarter før pause.

  Det gikk likevel ikke riktig vei for den spanske klubben. Gabriel Jesus sendte de enda lenger ned i gjørma, med Citys andre scoring for kvelden. Dermed er det ingen mulighet for mesterligatrofe nummer 14 for Real Madrid i år.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Oli Scarff / AP
 • Hovland kan klare cuten

  Viktor Hovland hadde ikke sin beste dag på golfbanen og avsluttet annen runde fredag på ett slag over par. Det kan holde til videre spill i PGA-mesterskapet.

  Etter to birdie, tre bogey og resten par på mesterskapets annen dag, ligger Hovland på -1 etter to dagers spill.

  Det holdt til en delt 37.-plass før resten av golfeliten hadde gjort seg ferdig med sine runder i San Francisco fredag.

  PGA Championship - Round Two
  Foto: Harry How / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal