NRK Meny
Normal

Liverpool bekrefter: Sakho etterforskes for doping

Liverpool bekrefter at Mamadou Sakho etterforskes for bruk av et forbudt stoff, men avviser at midtstopperen er suspendert.

Britain Soccer Premier League

SUSPENDERT: Mamadou Sakho er i trøbbel.

Foto: Jon Super / Ap

I en uttalelse på sin hjemmeside, skriver Liverpool at de fredag fikk en formell henvendelse fra Uefa om at Mamadou Sakho etterforskes for en mulig dopingforseelse.

Liverpool opplyser at Sakho vil forklare seg for Uefa. Samtidig avviser klubben at spilleren er suspendert.

Testen ble tatt etter europaligakampen borte mot Manchester United 17. mars

– Ikke aktuell

– Men etter samtaler med spilleren, er det bestemt at han inntil videre ikke er aktuell for kamper, heter det i uttalelsen.

NRKs fotballblogger Thore Haugstad mener dette er et klart tap for Liverpool.

– Det er jo et slag. Sakho kan være litt ustø til tider, men er bedre enn de andre alternativene Klopp har på stopperplass og hadde nettopp scoret og holdt nullen mot Everton. Det mest bekymrende for Liverpool er vel om han blir borte fra laget i kampene mot Villarreal, som blir en veldig tøff test. Det siste Klopp trenger i denne fasen av sesongen er et nytt fravær, sier Haugstad.

Fettforbrennende stoff

Det var VG som først omtalte saken i Norge. De siterer den franske kanalen RMC på nyheten lørdag ettermiddag.

Ifølge VG skal Sakho ha innrømmet å ha tatt et fettforbrennende stoff, uten å ha kjent til at det inneholdt forbudte stoffer.

Mamadou Sakho er 26 år gammel, og startet sin karriere i Paris Saint-Germain. Han har spilt på aldersbestemte landslag i Frankrike siden han var 16 år, og står nå med 28 A-landskamper.

Han kom til Liverpool i 2013, og står med 55 kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal