NRK Meny
Normal

Liverpool bekrefter: Sakho etterforskes for doping

Liverpool bekrefter at Mamadou Sakho etterforskes for bruk av et forbudt stoff, men avviser at midtstopperen er suspendert.

Britain Soccer Premier League

SUSPENDERT: Mamadou Sakho er i trøbbel.

Foto: Jon Super / Ap

I en uttalelse på sin hjemmeside, skriver Liverpool at de fredag fikk en formell henvendelse fra Uefa om at Mamadou Sakho etterforskes for en mulig dopingforseelse.

Liverpool opplyser at Sakho vil forklare seg for Uefa. Samtidig avviser klubben at spilleren er suspendert.

Testen ble tatt etter europaligakampen borte mot Manchester United 17. mars

– Ikke aktuell

– Men etter samtaler med spilleren, er det bestemt at han inntil videre ikke er aktuell for kamper, heter det i uttalelsen.

NRKs fotballblogger Thore Haugstad mener dette er et klart tap for Liverpool.

– Det er jo et slag. Sakho kan være litt ustø til tider, men er bedre enn de andre alternativene Klopp har på stopperplass og hadde nettopp scoret og holdt nullen mot Everton. Det mest bekymrende for Liverpool er vel om han blir borte fra laget i kampene mot Villarreal, som blir en veldig tøff test. Det siste Klopp trenger i denne fasen av sesongen er et nytt fravær, sier Haugstad.

Fettforbrennende stoff

Det var VG som først omtalte saken i Norge. De siterer den franske kanalen RMC på nyheten lørdag ettermiddag.

Ifølge VG skal Sakho ha innrømmet å ha tatt et fettforbrennende stoff, uten å ha kjent til at det inneholdt forbudte stoffer.

Mamadou Sakho er 26 år gammel, og startet sin karriere i Paris Saint-Germain. Han har spilt på aldersbestemte landslag i Frankrike siden han var 16 år, og står nå med 28 A-landskamper.

Han kom til Liverpool i 2013, og står med 55 kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • LSK Kvinner henter landslagsspiller

  LSK Kvinner har signert den islandske landslagsspilleren Sigridur Lara Gardarsdottir, det melder klubben på sin hjemmeside. 24-åringen har 13 landskamper for Island og kommer fra den hjemlige storklubben IBV.

  Sigridur Lara Gardarsdottir
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Moses trekker seg

  Chelseas Victor Moses gir seg på Nigerias landslag. Det melder han i en post på instagram. Moses fikk 37 landskamper og 12 mål for landslaget, som kalles «Super Eagles». Nigeria røk ut i gruppespillet av sommerens VM.

  Victor Moses
  Foto: Toru Hanai / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet