Hevder Northug vurderte å gi seg

Petter Northug skal ha vært så langt nede i vår at han vurdere å droppe langrennskarrieren.

Petter Northug

Petter Northug var nær ved å legge opp etter en sykdomstung vår, hevder markedsdirekør Geir Jostein Dyngeseth i Coop.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det hevder markedsdirektør Geir Jostein Dyngeseth i Coop. Det er i et innlegg i Dagbladet Dyngeseth kommer med påstanden.

Northug står utenfor landslaget denne sesongen. Nylig ble han enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale for 2013/14-sesongen.

Stiller seg bak

Ifølge Dyngeseth var det karriereavgjørende for Northug å satse utenfor landslaget . Uten samarbeidet med Coop kunne Petter vært tapt for norsk
idrett, og ikke stilt til start i OL-løypene i Sotsji, i World Cup eller neste års VM, hevder Dyngeseth i leserinnlegget.

– Vi stiller oss bak brevet. Petter kom til meg etter (fjorårs) sesongen, og var tydelig på at han trengte en friere rolle. Han ville styre sin egen hverdag, treningsrutinene og fritiden, sier Northugs manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

– Han (Petter) sa noe sånn som skal jeg bli motivert, må jeg ha en forandring, forteller Langås.

– Uten motivasjon er du ferdig

Det samme bekrefter pappa John Northug overfor NRK:

– Petter kunne nok ha fortsatt, men han ville ikke hatt den samme motivasjonen, og da kan man jo spørre hvor mye vits det er. Petter ville ha en forandring der han har mer styring selv, sier Northug.

Selv sa Petter Northug dette da han på en pressekonferanse 15. mai fortalte at han gikk ut av landslaget:

– Motivasjonen gjør at jeg trekker mot egen satsing. Hvis du ikke er 100 prosent motivert, er du ferdig. Jeg vil styre ting selv.

Antakelser

Langrennslandslaget kjenner seg ikke igjen i bildet Coop tegner.

– Det har jeg ikke hørt noe om, sier herretrener Trond Nystad.

Sportssjef Åge Skinstad vil ikke kommentere det han kaller antakelser.
Northugs svar til Dagbladet var en tekstmelding med smiletegn og
flere sovetegn.

Petter Northug har slitt med virus i høst. Det har ødelagt sesongoppkjøringen. Alt handler om å komme i gullform til OL.

Tirsdag avslutter han et tre uker langt høydeopphold i Mellom-Europa og fredag sesongdebuterer han i den nasjonale åpningen på Beitostølen.

Siste nytt

 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP
 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal