Storavis: – Moyes klar for United innen 24 timer

Anerkjente The Times hevder Everton-trener David Moyes er sir Alex Fergusons erstatter.

FBL-ENG-FACUP-EVERTON-MANUTD FBL-ENG-FACUP-EVERTON-MANUTD

Britiske The Times hevder Everton-trener David Moyes er Alex Fergusons erstatter i Manchester United.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Sir Alex Ferguson er ferdig i Manchester United etter sesongen. Onsdag ettermiddag melder britiske The Times at Everton-manager David Moyes blir klar for United innen 24 timer.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-EVERTON

Everton-manager David Moyes er favoritt til United-jobben.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Moyes forventes å bli klar innen det neste døgnet, skriver den anerkjente avisa.

Moyes har trent Everton de siste 11 åra og ble tidlig lansert som en av favorittene til å overta etter Ferguson da ryktene om exiten kom tirsdag kveld.

The Telegraph-journalist Mark Ogden var den første til å melde om Fergusons avgang. Han tror Moyes blir United-klar.

– Jeg tror det blir Moyes. Det ser ut til å bli utfallet. Han har et sterkt forhold til Ferguson og måten han bygger opp et lag på ligner Fergusons metode, skriver Ogden.

Ønskes velkommen

En annen aktuell kandidat har ifølge bookmakerne vært Real Madrids Jose Mourinho, men nyhetsbyrået AP hevder portugiseren er uaktuell for de røde djevlene.

Supporterleder Dag Langerød i United.no har Moyes som som sin personlige favoritt.

– Personlig tror jeg det står mellom David Moyes (Everton-trener) og Jose Mourinho (Real Madrid-trener), sier Langerød til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-VALLADOLID

Nyhetsbyrået AP hevder Mourinho er uaktuell for United.

Foto: DANI POZO / Afp

– Ferguson har vært lojal mot klubben i en årrekke, og derfor er Moyes min personlige favoritt. Mourinho kan helt sikkert skaffe klubben raske resultater, men jeg tror Moyes er en bedre langsiktig løsning. Moyes har ikke vunnet noen trofeer, men står for mye av det samme som Ferguson. Han har vært lojal mot Everton i mange år, sier Langerød.

Solskjær blant favorittene

Oddschecker.com har i dag Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær som fjerdemann på sin liste over kandidatene til United-jobben.

– Solskjærs status i United er helt vanvittig. Jeg tror fortsatt det er litt tidlig. Han kan være en «dark horse», men jeg blir overrasket dersom han får sjansen allerede nå. Det vil selvsagt være fantastisk med en norsk trener, sier Langerød.

Manchester United bekreftet selv rundt klokka 10 onsdag formiddag at Ferguson gir seg etter sesongen. Allerede tirsdag kveld startet ryktene om skottens avgang og helt siden i går har ryktene om Fergusens erstatter svirret.


Siste nytt

 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal