Storavis: – Moyes klar for United innen 24 timer

Anerkjente The Times hevder Everton-trener David Moyes er sir Alex Fergusons erstatter.

FBL-ENG-FACUP-EVERTON-MANUTD FBL-ENG-FACUP-EVERTON-MANUTD

Britiske The Times hevder Everton-trener David Moyes er Alex Fergusons erstatter i Manchester United.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Sir Alex Ferguson er ferdig i Manchester United etter sesongen. Onsdag ettermiddag melder britiske The Times at Everton-manager David Moyes blir klar for United innen 24 timer.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-EVERTON

Everton-manager David Moyes er favoritt til United-jobben.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Moyes forventes å bli klar innen det neste døgnet, skriver den anerkjente avisa.

Moyes har trent Everton de siste 11 åra og ble tidlig lansert som en av favorittene til å overta etter Ferguson da ryktene om exiten kom tirsdag kveld.

The Telegraph-journalist Mark Ogden var den første til å melde om Fergusons avgang. Han tror Moyes blir United-klar.

– Jeg tror det blir Moyes. Det ser ut til å bli utfallet. Han har et sterkt forhold til Ferguson og måten han bygger opp et lag på ligner Fergusons metode, skriver Ogden.

Ønskes velkommen

En annen aktuell kandidat har ifølge bookmakerne vært Real Madrids Jose Mourinho, men nyhetsbyrået AP hevder portugiseren er uaktuell for de røde djevlene.

Supporterleder Dag Langerød i United.no har Moyes som som sin personlige favoritt.

– Personlig tror jeg det står mellom David Moyes (Everton-trener) og Jose Mourinho (Real Madrid-trener), sier Langerød til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-VALLADOLID

Nyhetsbyrået AP hevder Mourinho er uaktuell for United.

Foto: DANI POZO / Afp

– Ferguson har vært lojal mot klubben i en årrekke, og derfor er Moyes min personlige favoritt. Mourinho kan helt sikkert skaffe klubben raske resultater, men jeg tror Moyes er en bedre langsiktig løsning. Moyes har ikke vunnet noen trofeer, men står for mye av det samme som Ferguson. Han har vært lojal mot Everton i mange år, sier Langerød.

Solskjær blant favorittene

Oddschecker.com har i dag Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær som fjerdemann på sin liste over kandidatene til United-jobben.

– Solskjærs status i United er helt vanvittig. Jeg tror fortsatt det er litt tidlig. Han kan være en «dark horse», men jeg blir overrasket dersom han får sjansen allerede nå. Det vil selvsagt være fantastisk med en norsk trener, sier Langerød.

Manchester United bekreftet selv rundt klokka 10 onsdag formiddag at Ferguson gir seg etter sesongen. Allerede tirsdag kveld startet ryktene om skottens avgang og helt siden i går har ryktene om Fergusens erstatter svirret.


Siste nytt

 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde