NRK Meny
Normal

Hevder halvparten er dopet

Ida Marcussens trener Lukas Udelhoven mener halvparten av elevens konkurrenter jukser. Friidrettspresident Svein Arne Hansen etterlyser beviser.

Lukas Udelhoven

Lukas Udelhoven hjelper Ida Marcussen fra tribuneplass i VM. Han mener eleven konkurrerer mot mange dopede utøvere.

Den ene dopingskandalen har etterfulgt den andre i internasjonal friidrett. Likevel er det oppsiktsvekkende når Ida Marcussens trener Lukas Udelhoven kommer med følgende påstand i mandagens utgave av Fædrelandsvennen:

– Minst halvparten i sjukampen er dopet, sier han, og utdyper:

– Det er noen av sjukjemperne som hele tiden skjuler seg fra de andre. De har et eget legesystem, og en annen moral og grunnholdning. Da er det ingen problem å sette sprøyter.

– Piller på banen

Sjukampen i Moskva startet mandag morgen, og Ida Marcussen er i full gang med sin konkurranse.

– Det ville ikke overraske meg om det er veldig mange som er dopet. Det ligger jo piller på banen. Du ser det overalt. Jeg tror det er inni systemet til en del nasjoner, sier Marcussen til Fædrelandsvennen.

Presidenten i Norges friidrettsforbund, Svein Arne Hansen, setter imidlertid ikke veldig stor pris på utspillet fra treneren til den norske VM-deltakeren.

Svein Arne Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen etterlyser bevis for Lukas Udelhovens beskyldninger mot Ida Marcussens konkurrenter.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Etterlyser bevis

– Hvis han skal komme med sånne påstander, får han også komme med bevis, sier Hansen til NRK.no.

Han er likevel ikke redd for at de udokumenterte påstandene fra Udelhoven skal slå tilbake på Norges friidrettsforbund.

– Udelhoven står helt utenfor vårt system, det er vel kjent. Derfor vil jeg heller ikke kommentere mer rundt dette. Det får stå for hans regning, og han bør som sagt komme med bevis, sier Svein Arne Hansen.

Står utenfor landslaget

Friidrettsforbundet har lenge vært kritiske til Udelhoves treningsopplegg for Marcussen. Sjukjemperen står derfor utenfor landslaget. I et intervju med NRK innrømmer hun at hun synes situasjonen er trist.

– Jeg skulle selvfølgelig ønske meg at det ikke var noe problem med min trener heller. Jeg synes det er trist. Han har ikke dopet noen utøvere, han har ikke jukset. Han har ikke gjort noe galt som jeg vet om, eller som jeg tror de vet om, sier hun til NRK.no.

LES OGSÅ: – Han har ikke gjort noe galt

– Det er ikke noen hemmelighet at det finnes en del meningsforskjeller om filosofi og satsing her, men det er ikke noe problem så lenge vi kan være her, være en del av teamet og forberede oss på en måte som er profesjonell, sier Lukas Udelhoven til NRK.no.

Siste nytt

 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street