NRK Meny
Normal

Hevder FIFA flytter fotball-VM

Ifølge sportsmagasinet Sports Illustrated skal det nå være klart at fotball-VM i Qatar spilles på vinteren. Det påvirker både Premier League og La Liga.

Grant Wahl

FOTBALLSKRIBENT: Grant Wahl i Sports Illustrated.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal nå ha bestemt seg for at fotball-VM i Qatar skal spilles i månedene november og desember i 2022. Det er den anerkjente fotballskribenten Grant Wahl i Sports Illustrated som skriver dette.

Wahl hevder å ha en rekke kilder som sier at en arbeidsgruppe oppsatt av FIFA skal legge fram anbefalingen for direktørene i forbundet i Doha neste uke. Avgjørelsen er ment å bli gjort endelig på et møte i Zürich i mars.

Påvirker ligaer verden over

Planen om å flytte VM vil dessuten påvirke fotballigaer verden rundt. Blant annet spiller de største ligaene i hele Europa et større antall kamper i november og desember. Klubbene håper dermed å få kuttet noen internasjonale datoer, hvor det spilles landskamper. Hva som gjøres med prøve-VM etter år før vites imidlertid ikke.

For norsk fotball vil VM for én gangs skyld serien ikke påvirkes.

Korrupsjonsanklager

Det har stormet mot FIFA etter at det ble klart at de hadde tildelt Qatar fotball-VM i 2022. Korrupsjonsanklagene har haglet, og blant annet har mannen som ledet etterforskningen rundt anklagene mot forbundet sagt opp FIFA-jobben sin i protest.

Mange har stusset over at Qatar har fått tildelt en rekke internasjonale mesterskap i forskjellige idretter de siste årene, til tross for at oljelandet ikke har noen historie eller prestasjoner å snakke om innen idrettene.

FIFA har ikke kommentert saken.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn