«Shampo»: – Mats håper nok at direktørene ikke ringer

Trade deadline day får det til å skjelve litt ekstra i buksene på NHL-spillerne. Og i år merker nok Mats Zuccarello Aasen det litt ekstra.

APTOPIX Rangers Hurricanes Hockey Mats Zuccarello

PÅ VEI BORT?: Mats Zuccarello Aasen kan være på vei bort fra New York Rangers.

Foto: Karl B DeBlaker / Ap

Siste overgangsdag i National Hockey League (NHL) er vanligvis en dato som går ubemerket forbi de fleste nordmenn. Men den siste tiden har det blitt spekulert i om New York Rangers kan komme til å bytte bort Mats Zuccarello Aasen.

Kontrakten til «Zucca» går ut i sommer. Samtidig mister Rangers rettighetene til nordmannen da hans status som såkalt RFA opphører.

Lørdag skrev ESPN-journalist Katie Strang følgende på sin twitterprofil:

Laster Twitter-innhold

– Ubehagelig

Tidligere NHL-spiller Espen «Shampo» Knutsen ble selv byttet i sin tid i NHL. Han vet at spillerne merker det når overgangsvinduet nærmer seg slutten, og klubbeierne blir desperate.

VIF-trener Espen "Shampo" Knutsen

FØLER MED «ZUCCA»: Espen «Shampo» Knutsen vet at Zuccarello Aasen merker det når overgangsvinduet nærmer seg slutten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Den datoen der er litt ubehagelig. Mats håper nok ikke at direktøren slår på tråden de siste dagene her. Han har det veldig bra i laget, og et plutselig bytte nå passer han dårlig, sier «Shampo» til NRK.

For verdifull for laget

Mats Zuccarello Aasen hadde sitt store gjennombrudd i NHL i fjor. Laget tok seg helt til sluttspillfinalene i Stanley Cup. Han var blant spillerne med mest spilletid, og scoret 59 poeng på 77 kamper for New York-laget.

Saken fortsetter under bildet:

NHL/ NHL: New York Rangers at Pittsburgh Penguins

SPILT BRA: Zuccarello Aasen har vært veldig viktig for Rangers denne sesongen. Her feirer han etter å ha scoret et mål mot Pittsburgh Penguins i januar.

Foto: Charles LeClaire / Reuters

Etter en treg start for både Zuccarello og laget denne sesongen, har nordmannen fått opp dampen i takt med laget som nå er nummer to i sin avdeling, og er på god vei mot et nytt sluttspill. Knutsen mener Zuccarello Aasen har for stor betydning for New York Rangers til at det er lurt å bytte han bort.

– De vet hva de har i Mats. Han er i den rette alderen, han bidrar godt både offensivt og defensivt og er en publikumsfavoritt. Nei, jeg ser ingen grunn til at de skal trade han, sier «Shampo» - som riktignok uttalte seg i denne saken før ESPN meldte om overgangsryktene.

Journalist: – Mats er en del av lagets fremtid

SPO-HKO-HKN-VANCOUVER-CANUCKS-V-NEW-YORK-RANGERS

VIL BLI: Mats Zuccarello Aasen håper å få en lengre avtale med Rangers.

Foto: ELSA / Afp

Det er klubbdirektør Glen Sather som til enhver tid bestemmer hvilke spillere New York Rangers-trener Alen Vigneault har i laget. Ifølge Rangers-blogger Pat Leonard, som skriver om laget for New York Post, verdsetter begge Zuccarello høyt. Og treneren ønsker å beholde han.

– Jeg synes Mats er en veldig god spiller. Han er en del av lagets fremtid, og ser helst at han forblir en Rangers-spiller, sa trener Vigneault til New York Post tidligere denne måneden.

Hvis Zuccarello Aasen blir tradet, vil han beholde den samme kontrakten han har med Rangers i dag. Det vil bety at han til sommeren fortsatt kan signere for hvilket lag han vil. Om det skulle skje, vil Espen Knutsen råde han til å gå ut på det åpne markedet.

– Hvis han blir tradet nå, ville jeg sjekket markedet i sommer. Det finnes jo mye penger hos mange av lagene i ligaen, og Mats kan gå opp mye i lønn om det blir kamp om han i sommer, sier «Shampo».

Et kontraktsspørsmål

Erik Ryman

IKKE NOE NYTT Å MELDE: Zuccarellos agent Erik Ryman.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Det er en kjent sak at Zuccarello Aasens agenter og klubbledelsen i New York Rangers er et stykke unna hverandre når det gjelder undertegningen av en ny kontrakt. «Zucca» har i lengre tid ønsket seg en lengre avtale med klubben.

– Mitt mål er å få til en lengre avtale. Rangers er mitt lag, det er her jeg alltid har vært i NHL-karrieren har vært og her jeg vil bli, sa Zuccarello Aasen i et tidligere intervju med NRK.no.

Det kan nå tyde på at forhandlingene mellom Zuccarellos agenter og Rangers har nådd et bristepunkt. Og at de heller ønsker å bytte bort Oslo-gutten for å få noe igjen for han, siden nordmannen blir free agent i sommer.

– Jeg har ikke noe nytt å melde om forhandlingene akkurat nå, sier Zuccarellos agent Erik Ryman, til NRK.

Lønnstak skaper problemer

I NHL opereres det med lønnstak. En klubb kan aldri betale lagets spillere mer enn ligaen tillater. Det er derfor Zuccarello Aasens situasjon i øyeblikket er usikker, mener Knutsen.

– Det blir alltid et spørsmål om penger, det her. Hvis Rangers mener de kan finne tilsvarende kvalitet til en billigere penge, så må Mats gå. Sånn er gamet. Han er ikke typen som ber om mest penger, men du må få som fortjent.

I fjor sommer signerte Zuccarello Aasen en ettårsavtale med New York Rangers verdt drøyt 21 millioner kroner.

Overgangsvinduet stenger mandag 2. mars klokken 21.00 norsk tid.

Siste nytt

 • Cupsmell i Finnmarkshallen

  Kaptein Christian Reginiussen scora to mål då andredivisjonslaget Alta slo eliteserielaget Tromsø 3-1 i cupens 2. runde.

  Han gav Alta leiinga etter 16 minutt. Omar Fonstad del Ghaouti dobla 12 minutt seinare. Kent Are Antonsen reduserte like før pause.

  Tromsø pressa for utlikning, men Reginiussen punkterte kampen seks minutt før slutt.

  August Mikkelsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Norge til kvartfinale: - Kjempekamp

  Den norske duoen Christian Sørum og Anders Mol viste det beste spelet så langt i OL då dei slo nederlandske Brouwer og Meeuwsen med 21-17 og 21-19.

  Norge var klart best og aldri trua i første sett. I det andre hang Nederland lenge med, og var lenge på sida av nordmennene eller berre eitt poeng bak. Men Norge heldt unna og vann.

  – Ein kjempekamp av Mol og Sørum, sa NRKs ekspertkommentator Vegard Høidalen.

  Dei er dermed klare for kvartfinale onsdag.

  Der møter dei enten russarane Lesjunov/Semonov eller chilenarane Grimalt/Grimalt. Dei spelar sin åttedelsfinale måndag.

  Det russiske paret er det same som slo Mol/Sørum i den siste gruppekampen.

  – Det blir ei mental utfordring å møte dei på nytt, sa Høidalen.

  Sørum og Mol
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Sjokkseier etter massekrasj

  Esteban Ocon ble dagens overraskende vinner i Ungarn Grand Prix. Men det skjedde ikke uten dramatikk.

  I regnet krasjet Mercedes-fører Valtteri Bottas rett ut i første sving av løpet. På veien tok han med seg både Charles Leclerc, Sergio Perez, Lando Norris og Max Verstappen og Lance Stroll.

  Bottas, Perez, Stroll og Leclerc måtte bryte.

  Finnen Bottas bremset for sent inn i første sving og kjørte rett inn i bakenden til Norris. Dermed traff Norris siden til Verstappen, og Bottas Perez, mens bak kjørte Lance Stroll inn i Charles Leclerc.

  På grunn av løse bildeler i veibanen ble løpet stoppet, og de måtte starte på nytt litt senere.

  Da løpet startet igjen hadde banen tørket opp og hele feltet byttet dekk, bortsett fra Hamilton. Det førte ham fra første til sisteplass, da han innså feilen og byttet dekk like etter. Også VM-leder Max Verstappen slet bak i feltet etter krasjen i første sving.

  Men i motsetning til Verstappen, klarte Hamilton å kjempe seg tilbake i løpet. Han tok seg forbi én etter én, og leverte et godt taktisk løp.

  Hamilton ble nummer tre, mens Verstappen måtte nøye seg med 10.-plass. Det betyr at førstnevnte leder verdensmesterskapet.

  Hungarian Grand Prix
  Foto: Peter Kohalmi / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal