Hopp til innhold

Hevder «Netflix-forbannelse» henger over tennisspillere: – Jeg visste ikke om det

I år kom det en splitter ny serie på Netflix som fulgte flere av de største stjernene, inkludert Casper Ruud. Nå hevdes det at det henger en forbannelse over serien.

Ruud

UT I ANDRE RUNDE: Casper Ruud røk tidlig ut av Australian Open. Tennis-seerne mener nå det henger en «Netflix-forbannelse» over nordmannen og andre tennisstjerner.

Foto: MARTIN KEEP / AFP

Like før sesongen startet lanserte Netflix tennisserien «Break Point». Serien fulgte ti av de største nye stjernene i sporten, som alle har et håp om å tre frem fra skyggene til Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer og Serena Williams.

Men allerede i årets første store turnering gikk det galt for alle deltagerne.

En etter en røk ut eller måtte trekke seg. Ingen av dem kom seg engang til kvartfinalene i årets første Grand Slam-turnering Australian Open. Felix Auger-Aliassime, Maria Sakkari, Taylor Fritz, Casper Ruud, Matteo Berrettini, Ons Jabeur og Thanasi Kokkinakis ble utslått.

Like før turneringen måtte de tre gjenstående deltagerne i serien, Nick Kyrgios, Ajla Tomljanovic og Paula Badosa, trekke seg fra turneringen grunnet skader.

Dermed fikk konspirasjonsteorien om en Netflix-forbannelse bein å stå på.

– Jeg synes bare det er fryktelig gøy. Det skaper engasjement, og det tror jeg tennisen har godt av. Alt som skaper show, som overtro og sånne konspirasjonsteorier, det skaper engasjement, sier Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø, og understreker at ikke er stort mer enn nettopp det – en konspirasjonsteori.

Australian Open Tennis

UT I FJERDE RUNDE: Felix Auger-Aliassime er en av stjernene i Netflix-serien. Han overlevde lengst i Australian Open, men røk ut i fjerde runde.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP

– Kjæresten min viste meg det

Auger-Aliassime kom seg lengst av alle, til fjerde runde, men måtte gi tapt mot tsjekkiske Jiri Lehecka. Allerede før den kampen tok emneknaggen «Netflix-forbannelsen» (#NetflixCurse) av på sosiale medier verden over.

Det førte til at Auger-Aliassime fikk spørsmål om forbannelsen på en pressekonferanse i Australia.

– Kjæresten min viste det til meg i dag. Jeg visste ikke om det. Jeg visste om spillerne som tapte, men det slo meg ikke før kjæresten min viste meg det, forklarte han.

Tennis-forbannelse

TOK AV PÅ SOSIALE MEDIER: #NetflixCurse ble en av de mest populære emneknaggene på Twitter.

Foto: @jamesgraysport / Skjermdump/Twitter

– Jeg synes det er morsomt. Jeg vet ikke, men jeg tror ikke det har noen sammenheng med det. Men det er morsomt hvordan ting ender opp iblant, fortsatte Auger-Aliassime, ifølge CNN.

Også Taylor Fritz fikk det samme spørsmålet etter sin kamp i første runde, og avviste teorien.

– Jeg la selvfølgelig merke til at folk trakk seg fra turneringen, men jeg visste ikke at det var en greie. Som om jeg skulle tapt min kamp i første runde fordi jeg er med i en Netflix-serie? Jeg tenkte ikke på det, sa Fritz før han selv røk ut i andre runde.

Oppmerksomheten rundt forbannelsen fikk til slutt også Netflix til å kommentere saken på sin Twitter-konto:

– Til info: Dette er ren tilfeldighet, skrev Netflix.

Eurosport-kommentator Krogh Sundbø er enig i det. Han mener det ikke er så oppsiktsvekkende at de unge spillerne ikke når helt opp i Australian Open.

– Vi er bare ikke vant til at det er så stor variasjon i toppen, fordi vi har hatt Nadal, Djokovic og Federer som har vært så store. De tre satte en standard som er helt vill. Nå er vi tilbake til hverdagen og det vil være mer variasjon i toppen til Alcaraz, Rune og forhåpentligvis Ruud klarer å stabilisere spillet, sier Krogh Sundbø.

Samme «forbannelse» i Formel 1

Det er dog ikke første gang dette skjer. Tennisserien er en oppfølger etter den suksessfulle Formel 1-serien på samme strømmeplattform.

«Drive To Survive» følger Formel 1-lagene gjennom sesongen, og allerede i 2020 hang den samme konspirasjonsteorien over motorsportsirkuset.

Da storfavorittene Mercedes åpnet dørene for Netflix under Tysklands Grand Prix i 2019 gikk nemlig alt galt. Først krasjet daværende sjåfør Valtteri Bottas ut av løpet, før regjerende verdensmester Lewis Hamilton krasjet og havnet på en niendeplass.

Russia F1 GP Auto Racing

SKUFFET: Lewis Hamilton hevdes også å ha vært rammet av «Netflix-forbannelsen». Her fra en skuffende tredjeplass i Sotsji, hvor Hamilton ble fulgt av Netflix-teamet, og fikk en kontroversiell straff.

Foto: Kirill Kudryavtsev / AP

Mercedes ble fulgt av Netflix igjen i Russlands Grand Prix året etter, men håpet da å unngå Netflix-forbannelsen.

– I fjor fulgte de oss i Tyskland og vi hadde vårt verste løp den sesongen. Det ble en veldig underholdende episode, men vi håper at vi denne gangen kan få både godt innhold og et godt løp, sa Mercedes-sjef Toto Wolff.

Det gikk likevel ikke som planlagt. For selv om Bottas gikk til topps fikk Lewis Hamilton en kontroversiell straff og tapte viktige poeng til Max Verstappen i kampen om verdensmesterskapet, som han uansett vant til slutt.

Likevel holdt de liv i myten om Netflix-forbannelsen.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal