Hopp til innhold

Hevder «Netflix-forbannelse» henger over tennisspillere: – Jeg visste ikke om det

I år kom det en splitter ny serie på Netflix som fulgte flere av de største stjernene, inkludert Casper Ruud. Nå hevdes det at det henger en forbannelse over serien.

Ruud

UT I ANDRE RUNDE: Casper Ruud røk tidlig ut av Australian Open. Tennis-seerne mener nå det henger en «Netflix-forbannelse» over nordmannen og andre tennisstjerner.

Foto: MARTIN KEEP / AFP

Like før sesongen startet lanserte Netflix tennisserien «Break Point». Serien fulgte ti av de største nye stjernene i sporten, som alle har et håp om å tre frem fra skyggene til Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer og Serena Williams.

Men allerede i årets første store turnering gikk det galt for alle deltagerne.

En etter en røk ut eller måtte trekke seg. Ingen av dem kom seg engang til kvartfinalene i årets første Grand Slam-turnering Australian Open. Felix Auger-Aliassime, Maria Sakkari, Taylor Fritz, Casper Ruud, Matteo Berrettini, Ons Jabeur og Thanasi Kokkinakis ble utslått.

Like før turneringen måtte de tre gjenstående deltagerne i serien, Nick Kyrgios, Ajla Tomljanovic og Paula Badosa, trekke seg fra turneringen grunnet skader.

Dermed fikk konspirasjonsteorien om en Netflix-forbannelse bein å stå på.

– Jeg synes bare det er fryktelig gøy. Det skaper engasjement, og det tror jeg tennisen har godt av. Alt som skaper show, som overtro og sånne konspirasjonsteorier, det skaper engasjement, sier Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø, og understreker at ikke er stort mer enn nettopp det – en konspirasjonsteori.

Australian Open Tennis

UT I FJERDE RUNDE: Felix Auger-Aliassime er en av stjernene i Netflix-serien. Han overlevde lengst i Australian Open, men røk ut i fjerde runde.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP

– Kjæresten min viste meg det

Auger-Aliassime kom seg lengst av alle, til fjerde runde, men måtte gi tapt mot tsjekkiske Jiri Lehecka. Allerede før den kampen tok emneknaggen «Netflix-forbannelsen» (#NetflixCurse) av på sosiale medier verden over.

Det førte til at Auger-Aliassime fikk spørsmål om forbannelsen på en pressekonferanse i Australia.

– Kjæresten min viste det til meg i dag. Jeg visste ikke om det. Jeg visste om spillerne som tapte, men det slo meg ikke før kjæresten min viste meg det, forklarte han.

Tennis-forbannelse

TOK AV PÅ SOSIALE MEDIER: #NetflixCurse ble en av de mest populære emneknaggene på Twitter.

Foto: @jamesgraysport / Skjermdump/Twitter

– Jeg synes det er morsomt. Jeg vet ikke, men jeg tror ikke det har noen sammenheng med det. Men det er morsomt hvordan ting ender opp iblant, fortsatte Auger-Aliassime, ifølge CNN.

Også Taylor Fritz fikk det samme spørsmålet etter sin kamp i første runde, og avviste teorien.

– Jeg la selvfølgelig merke til at folk trakk seg fra turneringen, men jeg visste ikke at det var en greie. Som om jeg skulle tapt min kamp i første runde fordi jeg er med i en Netflix-serie? Jeg tenkte ikke på det, sa Fritz før han selv røk ut i andre runde.

Oppmerksomheten rundt forbannelsen fikk til slutt også Netflix til å kommentere saken på sin Twitter-konto:

– Til info: Dette er ren tilfeldighet, skrev Netflix.

Eurosport-kommentator Krogh Sundbø er enig i det. Han mener det ikke er så oppsiktsvekkende at de unge spillerne ikke når helt opp i Australian Open.

– Vi er bare ikke vant til at det er så stor variasjon i toppen, fordi vi har hatt Nadal, Djokovic og Federer som har vært så store. De tre satte en standard som er helt vill. Nå er vi tilbake til hverdagen og det vil være mer variasjon i toppen til Alcaraz, Rune og forhåpentligvis Ruud klarer å stabilisere spillet, sier Krogh Sundbø.

Samme «forbannelse» i Formel 1

Det er dog ikke første gang dette skjer. Tennisserien er en oppfølger etter den suksessfulle Formel 1-serien på samme strømmeplattform.

«Drive To Survive» følger Formel 1-lagene gjennom sesongen, og allerede i 2020 hang den samme konspirasjonsteorien over motorsportsirkuset.

Da storfavorittene Mercedes åpnet dørene for Netflix under Tysklands Grand Prix i 2019 gikk nemlig alt galt. Først krasjet daværende sjåfør Valtteri Bottas ut av løpet, før regjerende verdensmester Lewis Hamilton krasjet og havnet på en niendeplass.

Russia F1 GP Auto Racing

SKUFFET: Lewis Hamilton hevdes også å ha vært rammet av «Netflix-forbannelsen». Her fra en skuffende tredjeplass i Sotsji, hvor Hamilton ble fulgt av Netflix-teamet, og fikk en kontroversiell straff.

Foto: Kirill Kudryavtsev / AP

Mercedes ble fulgt av Netflix igjen i Russlands Grand Prix året etter, men håpet da å unngå Netflix-forbannelsen.

– I fjor fulgte de oss i Tyskland og vi hadde vårt verste løp den sesongen. Det ble en veldig underholdende episode, men vi håper at vi denne gangen kan få både godt innhold og et godt løp, sa Mercedes-sjef Toto Wolff.

Det gikk likevel ikke som planlagt. For selv om Bottas gikk til topps fikk Lewis Hamilton en kontroversiell straff og tapte viktige poeng til Max Verstappen i kampen om verdensmesterskapet, som han uansett vant til slutt.

Likevel holdt de liv i myten om Netflix-forbannelsen.

Siste nytt

 • LeBron James nærmer seg NBA-rekord

  LeBron James (38) sto for 28 poeng og ti målgivende da Los Angeles Lakers vant tirsdag. Han er nå kun 89 poeng fra å bli ligaens mestscorende gjennom tidene.

  Tirsdagens møte mellom basketballgigantene Lakers og New York Knicks ble en meget jevn affære. Lagene fulgte hverandre tett og tvang kampen ut i forlengning. Til slutt var det gjestene fra California som stakk av med seieren 129-123.

  Han er kun 88 poeng bak scoringsrekorden i NBAs grunnspill. Rekorden har stått siden Kareem Abdul-Jabbar valgte å legge skoene på hylla i 1989. (NTB)

  NBA: Los Angeles Lakers at New York Knicks
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Inter til semifinale i cupen

  Matteo Darmian scoret kampens eneste mål da Inter tok seg til semifinale i den italienske cupen tirsdag kveld.

  Motstander Atalanta kom til kampen i strålende form, men klarte aldri å sette Inter ordentlig på prøve. Dermed fortsetter jakten på nok en Coppa Italia-tittel for Inter. De er regjerende mestere.

  Onsdag og torsdag spilles de resterende kvartfinalene. Fiorentina - Torino og Roma - Cremonese spilles i dag, mens Juventus - Lazio sparkes i gang torsdag kveld.

  Coppa Italia - Quarter Final - Inter Milan v Atalanta
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Blackburn Rovers videre i cupen

  Blackburn Rovers tirsdag gikk seirende ut av omkampen i FA-cupen mot Birmingham City. Nå venter Premier League-motstand i neste runde.

  Leicester City blir Blackburns motstander i den femte runden av FA-cupen.

  Det måtte ekstraomganger og et selvmål til for å sende Blackburn videre. Birminghams Auston Trusty, på lån fra Arsenal, satte ballen i eget nett i det 100. minutt, og dermed er Blackburn videre.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Barrington Coombs / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste