NRK Meny
Normal

Tor Arne Hetland må slutte - kona får fortsette

Tor Arne Hetland (40) får ikke fornyet kontrakt som sveitsisk landslagstrener i langrenn, sprint. Kona Guri Hetland har derimot fått tilbud om ny kontrakt som hovedtrener.

Tor Arne Hetland

Tor Arne Hetland får ikke fortsette som trener i Sveits (arkivbilde).

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Guri Hetland

Guri Hetland har fått tilbud om å fortsette som hovedtrener.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Guri Hetland og ektemannen tok over som trenere for det sveitsiske landslaget i 2010 etter Inge Bråten.

– Fram mot neste OL ønsker vi å gjøre en endring på trenersiden for å få inn nye impulser, sier langrennssjef Hippolyt Kempf.

– Vi takker Tor Arne Hetland for hans gode arbeid gjennom fire år og ønsker ham lykke til videre, sier Kempf, ifølge NTB.

Kona ønsket med videre

Kona Guri Hetland er derimot ønsket med videre som hovedtrener for laget, der OL-vinner Dario Cologna er den største stjernen.

Under Hetlands ledelse har sveitseren vunnet Tour de Ski, verdenscupen sammenlagt to ganger og blitt verdensmester. Under Sotsji-OL ble det to gullmedaljer.

– Jeg har blitt forespurt om å fortsette. Vi skal treffes over tre dager tidlig i neste uke, så får vi se hva som kommer ut av det, sier Guri Hetland til Trønder-Avisa.

Norsk juniortrener?

Norges Skiforbund søker i disse dager en ny trener for juniorlandslaget. Sportssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund ønsker ikke å kommentere om det er aktuelt å knytte til seg Hetland.

Skinstad hadde hørt rykter om at Hetland var ferdig i Sveits, men han var ikke klar over det før NRK.no kontaktet ham torsdag formiddag.

– Hetland var en god utøver for Norge, og han har fått til gode resultater med enkeltutøvere. Men med tanke på den ledige stilling som juniortrener, ønsker jeg ikke å kommentere det før den totale søkerlisten er klar til påske, sier Skinstad til NRK.no.

– Må passe for meg

Guri Hetland har foreløpig ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre, men sier at det betyr mye for henne at mannen ikke har fått fornyet kontrakt.

– Det har en del å si.

– Som trenerteam mener jeg at vi har fungert veldig godt sammen. Alt avhenger nå av hvilken eller hvilke trenere som kommer inn. De må passe for meg og det må være en rollefordeling som jeg kan være fornøyd med, sier Guri Hetland til avisen.

Hetland er også manager for Marit Bjørgen.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK.no å få kontakt med Tor Arne Hetland.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag