Hopp til innhold

Hetland om verdenscup-uttak: – Det er lett

BEITOSTØLEN (NRK): Landslagstrener Tor Arne Hetland humrer når han får høre om alt engasjementet rundt uttaket til verdenscupen, men vil fortsatt ikke si om Petter Northug er med i planene.

Northug

FÅR HAN TILLIT? Det store spørsmålet før uttaket til verdenscupen er om Petter Northug får sjansen etter å ha friskmeldt seg selv etter en forkjølelse.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Hetland

TAR UT LAG: Det er totalt ti herreløpere som skal få plass på verdenscup-laget til landslagstrener Tor Arne Hetland i Ruka kommende helg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg fikk melding fra Petter i går om at han var frisk og i trening igjen, sier Tor Arne Hetland.

Det store samtaletemaet under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen har vært hvorvidt landslagsledelsen kommer til å ta med Petter Northug til den første verdenscupen neste helg.

Northug fikk tidligere i høst krav på seg om å levere toppresultater på Beitostølen om det skulle la seg gjøre, men Northug ble syk og har ikke fått konkurrert i helgen.

Humrer av kronikk

Hetland nekter å si om han er villig til å ta med Northug på skjønn, noe mange mener han bør gjøre siden det er såpass få verdenscuper før OL – og dermed også få muligheter til å både gå seg i form og gå seg inn på et OL-lag.

Hetland humrer når NRK viser ham kronikken som Trond Espen Seim og Anders Baasmo Christensen har skrevet i dag, der de tar til orde for at Northug må med.

De skriver blant annet:

«Nå nå kan det virke som om landslagsledelsen står i fare for å spenne bein på Petter Northug og seg selv og alle oss som er glad i langrenn, allerede før sesongen virkelig er i gang. Vi håper at ledelsen alt har den opplagte avgjørelsen klar, nemlig at Petter Northug stiller til start i Finland, hvis han selv mener han er klar for det».

– Enkelt å ta ut laget

Hetland sier han liker engasjementet.

– Jeg har ikke lest den, så jeg skal ikke mene så mye om den. Men det er morsomt å se engasjementet i det norske folket om Petter. Alle vet hva Petter kan gjøre på sitt beste, og han skal få sjansene sine i verdenscupen, han som alle andre på et elitelag, sier Hetland.

– Hvordan merker du alt dette engasjementet?

– Jeg merker det egentlig ikke, men jeg hører at det er mange meninger. Og det er hyggelig, sier Hetland og smiler lurt.

Landslagstreneren har fått se mange skiløpere vise seg frem på Beitostølen, og han har trolig et luksusproblem før han skal ta ut laget som reiser til Kuusamo og verdenscupen. Laget blir presentert mandag klokken tolv.

For eksempel tyder mye på at Simen Hegstad Krüger, som vant 15-kilometeren søndag, kan få en plass.

– Er det vanskelig å ta ut laget?

– Nei. Det er lett. Men det blir bestandig diskusjoner, men det er relativt enkelt, sier Hetland.

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der. Det er en kjekk tid. Det er et fint sted å være og utvikle seg. Jeg føler at den siste tiden så har jeg fått vise det på banen, sier Nyland og fortsetter:

    – Jeg har levert stabilt og godt, og vært med å ta en del poeng som har vært viktig for oss.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal