NRK Meny
Normal

Hetland klar for Canada: – De har et spennende lag

Tor-Arne Hetland (40) skal lede de canadiske langrennsløperne frem mot vinter-OL i Pyeongchang om fire år.

Tor-Arne Hetland

NY JOBB: Tor-Arne Hetland skal lede løpere som Alex Harvey, Devon Kershaw, Ivan Babikov og Len Valjas frem mot OL i Pyeongchang om fire år.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– De ønsket en trener som har tilhørighet til Europa. Vi har forhandlet siden påske, og ble egentlig enige ganske raskt, forteller Tor-Arne Hetland til NRK.no på telefon fra Sveits.

Hetland fikk ikke fornyet kontrakt som landslagstrener for det sveitsiske sprintlandslaget etter Sotsji-OL, men den tidligere norske sprinteren gikk ikke arbeidsledig særlig lenge.

Gleder seg til nye utfordringer

40-åringen er allerede på vei til Canada for å starte sesongoppkjøringen med Alex Harvey, Devon Kershaw og de andre kanadiske toppløperne.

Hetland har takket ja til å bli canadiernes landslagstrener.

– Den kanadiske troppen har ikke den samme bredden som i Norge, men man får jobbe med de løperne man har. De har i hvert fall fire-fem løpere som er veldig spennende, sier Hetland.

– Hva kan du hjelpe de canadiske løperne med?

– Jeg tror jeg er ganske bra på treningsstyring og taktiske ferdigheter. Så tror jeg at det er noen nye momenter som jeg kan bringe inn i laget. De siste fire årene har jeg vært trener i Sveits, så jeg har etter hvert fått bra med erfaring, sier Hetland.

Har signert ettårskontrakt

Kontrakten med Canada varer frem til 31. mars 2015. Etter det skal samarbeidet evalueres, før man mest sannsynlig satser videre mot vinter-OL i Pyeongchang i 2018.

Guri Hetland

JOBBET MED KONA: Guri Hetland har vært Dario Colognas trener de siste årene. Mens Tor-Arne Hetland har hatt ansvar for de sveitsiske sprinterne, har Guri oppnådd utrolige resultater med Cologna.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har stor tro på at det er mulig å oppnå gode resultater med disse løperne. De har et spennende lag, sier gullvinneren fra sprinten i Salt Lake City-OL i 2002.

Nå er rogalendingen forberedt på å pendle mellom Europa og Canada flere ganger de neste månedene. Nordmannen ser for seg «fire-fem» turer over Atlanteren før sesongstart. Hetland blir boende i Davos i de sveitsiske alpene.

– Det skal gå greit. Jeg tror jeg skal takle «jet lag» fint. Det er bare hodet som skal prestere, sier han.

Ble vraket av Sveits

Tor Arne Hetland og hans kone Guri Hetland overtok som trenere for Sveits i 2010. Etter Sotsji-OL var det kun kona Guri som fikk fortsette.

Hetland har ingen sure miner etter at sveitserne ikke ønsket å forlenge avtalen med ham.

– På ingen måte. At det kommer litt strukturendringer i sporten tror jeg bare er sunt for laget. Jeg bærer ikke nag mot noen, sier han.

– Hvordan gikk samarbeidet med Guri?

– Til å begynne med er det klart at det var utfordrende å skulle jobbe så tett med sin egen kone. Men mot slutten følte jeg det gikk veldig bra, sier han.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk